Inlägg av Axel_von_Färsen

Inlägg som Axel_von_Färsen har skrivit i forumet

1
Skrivet av Jasselito:

Synd bara att Classic versionerna av WoW är infekterat med "WTS Boost XXX" och "GDKP NOW ON WEDNESDAY BT/MH"

Ang. retail har du fel.
Du väljer själv om du vill börja i dem klassiska-startzonerna eller om du vill börja i deras nya start-zon "Exiles Reach". Därefter väljer du vilken expansion du vill levela inom. Inget tvingar dig att levela 10-50 i BfA expansionen.

Ang. classic har du också fel. Världen är inte tom för att vissa spelare inte orkar levela till max level. Jag har levelat 4 alts under TBCC tiden (fram tills nu då) och har alltid stött på spelare i varje zon (varit som minst 4 spelare och som mest 13+).
Börjar TS levela i classic nu kan han förvänta sig ~3-4 in-game dagar att dra 1-70.

Pre-patch Wrath är runt hörnet med en lovad 50% exp buff och 20-25% exp reduction (60-70) vilket kommer snabba på hans leveling.

Classic är dessutom lika mycket pay-to-win bara att det är emot blizzards policy. Alla (och då menar jag alla) köper guld för att sedan rulla GDKP's och skippa progressionen.

Ang. communityn i Classic har jag stött på mer "ovälkomnande" individer än vad jag har stött på i retail. Exempelvis folk som ninja-lootar för att sälja vidare till gruppen, folk som kickar för att det går för "långsamt", folk som snackar ner andra för att toxicity ligger i deras natur osv.

Retail är inte ett himmelrike men det är på hästlängder bättre än Classic när det kommer till aspekterna du målar upp.

Jag har spelat Classic sedan dem släppte Vanilla Classic.

Jag har inte fel gällande retail för en helt ny spelare som TS är. Nya spelare/helt nya konton måste levla igenom Exiles Reach och en introduktion i Battle for Azeroth innan de åter kan prata med Chromie för att välja expansion. Default kampanjen för nya spelare är BfA.

Du lurar TS om du menar att en helt ny spelare i Classic kan nå level 70 på 3-4 in game dagar, likaså att världen kryllar med levlare. Världen och chatten är full med boosts av alla dess slag + att Blizzard själva säljer en boost i spelet för att folk ska hoppa över 1-58 content.

Smaken är väl som baken. I Classic har jag aldrig kickat eller blivit kickad av spelare, det sker oftare i Retail där de har ett system för att rösta ut människor. (Betänk också att dungeons inte är automatiserade i Classic, hur många grupper är ute efter att skrika LF1M tank i 2 timmar, om ens tank är sämre än förväntat? Då lider man hellre igenom grottan eller pratar med varandra och löser det. Har personligen mött mycket mer toxicitet i retail än Classic.)

Det är upp till TS, vad vill du hellre spela? Ett gammalt, "löst" spel, där spelarbasen kan vara hit & miss eller Retail, ett nytt spel som är mer eller mindre en svag kopia av Diablo 3 i kombination med en spelarbas som inte pratar med varandra utanför gillen.

Förövrigt är Classic 2019 på en RP-server tusen gånger bättre än TBC Classic, det var då mycket av DKP och boosting kulturen befästes (för att Blizzard inte agerat mot den).

Osäker om man får nämna specifika privatservrar eller om det går mot reglerna, dock är dessa i vissa fall att föredra eftersom de servrarna bemannas av riktiga GM:s/mods. Boosting där existerar i princip inte (för det finns inget ekonomiskt incitament).

Jag skulle säga att det är värt, med brasklappen att jag har spelat sedan 2007 och älskat både Classic och Retail.

Du har två alternativ där det finns flertalet spelare, Retail & Classic TBC.

Retail har fördelen att det är anpassat till en modern spelpublik. Du kan logga in, snabbt få en belöning med en modern action-RPG standard. Grafiken & animationerna är bättre. Nackdelen är att spelet ofrånkomligen är gammalt, spelare förväntar sig att du har stenkoll på hur spelet fungerar när du spelar i gruppaktiviteter. Spelet är Pay to win med förekomsten av wow-token, där spelare med Blizzards stöd, kan betala pengar för guld vilket har lett till att spelare hellre blir boostade av andra än att de skapar grupper med randoms. Storyn & spelet är inte anpassat för nybörjare, även om flera här inne vill göra det gällande. Du kommer att börja i Exiles Reach, en bra nybörjarstart som utspelar sig precis innan den nuvarande expansionen Shadowlands. Du kommer sedan att kastas in i storyn i Battle for Azeroth, expansionen innan Shadowlands, för att sedan vid nivå 50 kastas in i Shadowlands. Väljer du Retail bör du kolla lite på lore videos för att hänga med i vad som har hänt i WoW sedan 2004. Spelarbasen (och spelet) har främst fokus på slutspelsprogression, gillar du alternativen som då finns (Mythic+ och Raids) är detta spelet för dig.

Classic har fördelen att du får uppleva spelet som blev det största MMO-RPG fenomenet som ständigt växte, vårtor och allt. Spelet är inte lika anpassat till en modern publik, du kommer att tvingas läsa quest texter, gå långa sträckor och möta svårigheter i combat om du attackerar mer än en fiende. Storymässigt är detta bättre för en nybörjare, du börjar direkt efter Warcraft 3 storyn. Spelet är att likna med ett maraton, inte ett sprint. Dock är leveling långsam, börjar du nu kommer du kanske nå maxnivå innan nästa expansion Wrath of the lich King kommer ut. Många spelare orkar inte levla gubbar i spelet vilket leder till en ganska tom öppen värld och att folk (utan Blizzards godkännande) köper guld för riktiga pengar. Dock är communityn väldigt välkomnande när man hittar rätt personer. Finns flertalet svenska gillen man kan gå med i.

Jag föredrar Classic. Retail är ett pay-to-win spel där progression kan köpas för pengar, även om liknande problematik förekommer i Classic är det inte lika uppenbart godkänt av utvecklaren.

Är du osäker så är Retail gratis till level 20. Testa det och se vad du tycker.

1