Inlägg av Jönsen

Inlägg som Jönsen har skrivit i forumet

Skrivet av vbgbasse:

Du vet alltså inte vad det går ut på själv? Varför argumenterar du som om det fanns ett form av endgame som det behövs ett specifikt skepp för isf? Svara på den frågan istället för en massa omsvepningar.

Om du spelar spelet själv så vet du ju att historiskt sett så har inte de nya skeppen kunnat köpas ingame när det precis kommit, men att de troligen släpps på försäljning ingame några månader senare, dvs f8 kommer troligen finnas att köpas i 1.0. Om du är påläst så vet du också att F8 lightning inte kommer kunna hoppa särskilt långt (short ranged fighter) medan vissa andra billigare skepp kommer kunna det. Skall F8 komma nån vart i vissa system som saknar tankningsmöjligheter, så behövs ett hangarskepp likt kraken som kommer kräva diverse medlemmar. (Jag själv väljer en billig avenger alla dagar i veckan då MITT ENDGAME inte berörs av en f8 lightning, och som dessutom är en medium ranged fighter och kommer längre). Om du nu har en massa folk i ryggen för att driva en kraken, så får du ändå in pengarna väldigt snabbt via diverse industriskepp som också kräver en massa folk. Tex så fick vi ihop 4 miljoner crediter på 2 h igår på 4 spelare. Hur lång tid tror du det kommer ta å köpa en f8 lightning ifall vi kunde få ihop detta på 2 h?

Igen, ditt endgame är inte mitt endgame. Hur kan du tävla emot mig i att bedriva salvage i tex en f8 lightning, när jag kör en reclaimer?

Men nu får du ta och ge dig, end game har inte med saken att göra. Du har inte en aning vad du snackar om. Det enda som betyder något är hur det ser ut idag, så sluta snacka om 1.0 för det finns ingen roadmap för det ens.

F8C, ett av dom bästa fighter skeppen i spelet går endast att köpa för riktiga pengar = P2W.

Det är allt, inget du säger kan argumentera mot det.

Edit: Måste tillägga att det är komiskt att du pratar om endgame hela tiden (som inte har något med detta att göra) och nämner att Reclaimer är ditt endgame. Så då antar jag att du köpt en genväg till ditt endgame?

Hur är inte det P2W? Och nu bryr jag mig inte alls om detta eftersom man faktiskt kan köpa reclaimer in game, till skillnad från F8, men du säger mot dig själv.

Skrivet av rmpyro:

Och online delen av spelet är fortfarande i alpha, så allt du tjänar in med den fightern försvinner när dom resetar allt.

Absolut, visst är det så.

Skrivet av vbgbasse:

Detta skepp du pratar om kommer med all säkerhet kunna köpas ingame eftersom CIG hela tiden hänvisat till detta.

Det känns som att du behöver förklara för mig vad star citizen går ut på eftersom du verkar veta nånting som vi andra inte vet.

Det är ju du som inte kan argumentera ordentligt? Helt ärligt är det skit samma om det kommer kunna köpas in game, för just nu går det inte.

Jag spelar SC, älskar SC men att vara helt blåögd som du verkar vara och vägra inse att det finns P2W inslag är naivt och du gör inte spelet någon tjänst.

Skrivet av rmpyro:

Det är p2w, fram tills dom släpper squadron 42.

Absolut, men vi är ju inte där än.

Skrivet av rmpyro:

Finns några nya skepp som är riktigt bra, men dom har inte blivit balanserade än. F8 lightning var en av dom bästa jaktskeppen tills dom nerfade det. Det skeppet kan man köpa sen när dom släpper singleplayer spelet, ska va en belöning när man klarar spelet. Vet inte om det är civilian versionen eller military versionen man får.

flagg skepp som idris och javelin kan man inte köpa i spelet än, för dom finns inte i spelet.

Jag har bra koll på SC och spelar frekvent men dom trampade i klaveret när dom låste F8C bakom betalvägg, det går inte att komma från. Sen tycker jag absolut inte att det är hela världen men det går tvärtemot hur dom hanterat skepp tidigare och just F8C är P2W.

Skrivet av rmpyro:

Bästa jakt skeppet kan man inte köpa ingame för det finns inte ingame än.

Det där är lite väl spekulativt va? Hur vet du vilket som kommer vara den bästa jakten egentligen?

Skrivet av vbgbasse:

Det är inte heller ett industriskepp och påverkar inte mitt gameplay. Du jämför ju saker som du bara kan köpa i en shop som p2w oavsett om det påverkar andras gameplay eller ej. Hur tänker du då eftersom detta mmo inte har ett faktiskt mål?

Ingen bryr sig om vad du gör i SC. Faktum är att ett av dom bästa jaktskeppen i spelet ENDAST går att köpa för riktiga pengar, du kan sitta och sura bäst du vill men det är P2W. Och fighters kan påverka alla i SC idag så ditt eget, högst konstiga, resonemang faller.

Vad har mål med saken att göra? Jäklar du griper efter halmstrån.

Skrivet av vbgbasse:

Jasså? Om du kan en färg till ditt hår för riktiga pengar som jag inte kan köpa i ett mmo, så e det p2w enligt dig. Ok, bra å veta.

Haha vad i hela friden pratar du om? F8 är väl inte en hårfärg heller. Snacka om fan boy..

Skrivet av vbgbasse:

Jasså, men för mig som inte är intresserad av jaktskepp; hur påverkar detta mitt gameplay?

Det är väl fullkomligt oväsentligt om det är intressant för dig eller inte

Skrivet av vbgbasse:

Detta prat om P2W, det beror väl på ifall det finns en faktiskt tävling i spelet. Vad går igentligen star citizen ut på? Hur vinner man i spelet? Jag menar på att det är upp till var och en att definiera vad man vill göra i spelet och således blir det väldigt svårt att fastslå att det blir ett P2W.

Tex så kanske nån vill börja från början med sitt starterskepp. Då skulle ett köpt skepp snarare förstöra spelets helhet, än att ge denna spelaren fördelar. Jag menar; du förlorar en del av spelets totala upplevelse när du köper ett större skepp än starterskeppet.

Att definiera tex World of tanks som P2W där man kan köpa premium ammo säger ju sig självt eftersom målet är detsamma för alla spelar spelet, dvs döda det andra laget. Men om målet med spelet inte är fastställt; hur skall man då kunna fastställa att detta är ett P2W? du kanske köper ett fett stridsskepp för en massa pengar, men detta ger tex inga fördelar emot mitt gameplay som kanske går ut på att arbeta som läkare på ett sjukhusskepp, eller varför inte bonde i den där bio-dome modulen till endeavor? Det ger ju inga som helst fördelar i det exemplet jag uppgav ovanför. Vissa verkar stirra sig blinda på direkta vapenskepp är vägen till framgång, men väldigt många av oss kunde inte bry oss mindre om combatskepp då industri-skeppen har minst lika roligt gameplay.

F8 är ju en av dom bästa jaktskeppen i spelet och kan endast köpas för riktiga pengar, det tangerar P2W

Skrivet av Trycket:

Snarare du som sjukt barnslig för att man ställer frågan hur man kan göra situationen bättre. Jag har inställningen att man alltid kan göra någonting lite bättre och jag lägger inte ansvaret på FZ. Hur FZ kan hjälpa till att skydda konsumenter. I slutädan påverkar det också recensenters rykte i eftersom folk kan sluta lite på dem helt och hållet.

Som jag skrev, det är inte ert ansvar jag bara funderar på hur man kan komma åt dem.

Här är några idéer jag bara tryckte ur mig: Kontakta Capcom och utreda hur det blev så här. Kanske kan man ställa frågor som folk generellt blir upprörda över: Är allting inkluderat? Kommer ni släppa något första dagen? Inkluderas MTX? Kanske kan börja med en "Svart listan" där spelutvecklare som misskött sig finns med och inkluderas i recensioner 1 år framåt osv.

Du är löjlig, vill du kontakta Capcom och sätta dom på en ilsken lista så gör det men Fz har inget ansvar.

Skrivet av Trycket:

Vad lär ni er av det här och hur kan ni se till att sådant här inte sker igen? Kommer ni kontakta Capcom om detta och ställa frågor? Jag förstår att ni inte gjorde något fel, men jag tycker det ska få konsekvenser för utvecklaren nu och framåt.

Dom har skrivit en artikel och man får information om det i recensionen, vad mer ska dom göra?

Börjar bli löjligt detta.

Så jäkla komiskt. Från att ha varit ett av dom mest hypeade spelen i media i år till detta spektaklet.

Bara att ta fram popcorn och skratta åt cirkusen.

Skrivet av Piddelito:

Sluta. Förköp. Spel. Vänta. Tills. Efter. Släpp.

Du vet att man kan refunda trots att man förköper?

Skrivet av MulletDeluxe:

I denna tråden läste jag att nåhon lagt halva son månadslön i fyra år på det här spelet. Det är något man hade kunnat skriva en artikel, eller kanske tom göra en dokumentär om.

Den personen trollar bara, bästa är att ignorera honom.

Skrivet av kebbe:

Inte ett ord om spelets mikrotransaktioner?
Att det kostar riktiga pengar genom virtuell valuta för att rekrytera pawns, modifiera sitt eller sin pawns utseende, att man säljer förbrukningsföremål för riktiga pengar samtidigt som spelets ekonomi är så trasig att precis allt är svindyrt för in-game pengarna? Mängder av recensioner, gameplay och förhandstittar utan att någon ens nämner hur spelet är proppfullt av mikrotransaktioner.

Var halvskeptisk över alla tidiga recensioner som hyllade spelet för hur fantastiskt det var utan att kunna beskriva varför, är väl Capcom som öppnat plånboken får man anta. Spelet har gameplay och grafik jämförbart med Gothic 3 och kostar 700kr exklusive allt de vill trycka på en som extrautgifter.

Eller så var den delen inte tillgänglig under recensionerna? Kanske ska vänta med att kasta anklagelser tills du vet..

Skrivet av Slimebeast:

Nej, handlar inte om dålig optimering. För varje år ökar ambitionsnivån och tyngden i spel grafiskt. I genomsnitt kommer 2024 års spel vara något mer krävande av hårdvaran än 2023 års spel, även när de är byggda i samma motor. Så har det alltid fungerat historiskt.

Okej, du har spelat Dragon's Dogma 2, inte jag, så jag får tro dig om att det är tungt. Men 60-70 fps och dippar neråt 30 i den upplösningen med ett 3070 är förväntat. Det ser inte dåligt ut i text i alla fall.

Vad roligt att du är på bra humör.

Men ta du och berätta för Capcom då att det inte handlar om optimering! Snyggt!

Skrivet av Phobo:

Tack för recension, jag tolkar det dock som en 3:a i betyg.

Eller en 4a, som det står.

Skrivet av Freakon:

Men måste en AI verkligen lösa problem, som våra största tänkare inte kunde lösa, för att få ett erkännande?

Då är den ju inte intelligent utan uber-intelligent.

Det var ju inte alls vad jag menade utan hur vi kan säga att AI är medveten eller ej.

Skrivet av powerbuoy:

OK sant. Men när ML börjar hitta på helt nya saker som INTE bara är en kombination av datan den har tillgång till, utan tex löser såna problem som Hawkin grubblade på, då skulle jag ha lättare för att kalla det intelligent.

Alltså jag förstår vad du menade, inser att jag nog lät rätt dryg men ville bara förtydliga.

Men håller med dig!