Inlägg av Ion

Inlägg som Ion har skrivit i forumet

Skrivet av anon_326114:

Star Citizen!

...Planer på att köpa exempelvis stream deck för keybinds...

Shameless plug:
Om du har en MIDI-controller eller ett MIDI-keyboard liggande så skrev jag ett program för att göra virtuella joysticks av det. Billigt å bra om man ändå har såna liggandes i en låda. Plus att man får lite fysiska rattar och annat gojs också.

https://github.com/r1sc/midi-feeder

Väldigt mysig pod! Tack!

A men hallå! Det behövs väl ingen diskussion, faktum är ju att Interstate '76 har ju det BÄSTA soundtracket genom tiderna

Spelades in under namnet "Bullmark" av:
Arion Salazar (Third Eye Blind),
Tom Coster (Santana),
Bryan Mantia (Primus, Guns n' Roses)

Go Valve! Nu blev jag helt plötsligt sugen på en Steam-deck

Skrivet av miffot:

Wow classic var en bra launch, just sayin.

Visst kan den nya klienten ladda gamla saves? Vet nån vilken version det gäller? Har en CD-R från tidigt 2000 med lite gubbar.. Tror det var 1.09 när jag spelade sist

OBS! Innan alla springer iväg och köper TPM-moduler.. Precis som @cyprus skriver så har "nya" Intel-CPU:er TPM inbyggt i PTT (Platform Trust Technology). På mitt moderkort (Asus ROG Strix H370-I GAMING) så slår man på det i UEFI-setup under den oerhört självförklarande menyn "Advanced/PCH-FW".

Spelade ettan mycket. Hittade på en rutin som gick ut på att man spelade med spjutet, eller lansen (minns inte vad den hette) och lockade på sig en motståndare. Sen började man springa ifrån motståndaren så man fick honom i ryggen. Efter en stund vände man sig om och samtidigt stötte spjutet. Funkade jämt för folk var inte beredda på att blocka mag-sticket. Fick man in det så dog motståndaren på en gång.

Jag minns hur jag och en kompis satt många timmar och klurade på att få igång alla spel under DOS.
Det var inte bara ljudinställningar som skulle vara rätt - man var tvungen att ha tillräckligt mycket ledigt konventionellt och utökat minne också! Bootdisks, REM:ma bort saker i CONFIG.SYS, boot menyer (nån som kommer ihåg?), etc. etc.

Till slut kokade vi ner det till:

1. DOS=HIGH i config.sys
2. MEMMAKER.EXE för att installera EMM386
3. SET BLASTER=A220 I5 D1

Inget av ovanstående behövdes senare när alla utvecklare började bygga spelen i 32-bit protected mode (DOS4G/W osv.) och gav oss SETUP.EXE så man kunde välja ljudkort från en lista istället.

Känns rätt larvigt att hjärnan inte gjort plats åt annat bättre än att komma ihåg det här så här 25 år senare....

Känns som ett single player WoW

Om man kan byta korten med andra spelare, så är det väl exakt som när man köpte hockeybilder som barn?

Åh Jedi Knight! Ett av favoritspelen helt klart, tillsammans med en massa andra kanonlir från 1997. Jag har ett projekt som försöker återskapa motorn i Unity, det var dock några år sedan jag jobbade på det: https://github.com/r1sc/OpenSith

Påminner om "A short hike" vilket jag verkligen gillade! Ska kollas in!

Skrivet av Jonny Myrén:

"It's like, how much more black could this be, and the answer is none, none more black."

Åhå är musmattan täckt i Vantablack? Det vore nåt! https://en.wikipedia.org/wiki/Vantablack

Skrivet av Shamanfox:

Jag kommer inte ihåg exakt, men kommer ihåg att under en BlizzCon så visade de upp en bladeserver och frågade om någon hade sånna. Något åt det hållet.
Sen, igen, nu spelar det ingen roll om det är en Remaster eller Classic som är helt identisk till hur spelet var när det var nytt. Poängen är att nostalgin oftast suddar bort det du inte gillade med något, och kommer ihåg det du gillar (hence varför nostalgi är oftast något man värnar om). Och det är just det som något som är svårt att säga om spelet kommer leva upp till nostalgin, vilket de oftast inte gör. När du väl spelar något spel som du inte har spelat på 15+ år, så kommer du inse att du har glömt bort saker som kan vara jobbiga, irriterande eller tråkiga. En Remaster kommer inte ta bort saker om de var en del av spelet, som i det här fallet att auto-attacks kan missa (och rätt frekvent också).

Så kan det vara, det betyder inte att spelet kommer leva upp till nostalgin för varje enskild spelare, eller den känslan de hade när de spelade spelet. De kanske inte kommer gilla artstylen på de uppiffade karaktärerna och miljöerna (Amazons ansikte anyone?). De kanske inte kommer gilla kontrollerna hur det känns. Det kommer finnas de som kommer gilla spelet, men finns inget hittills som säger att "Det här kommer bli succé" än, oavsett vem det är som gör spelet.

Så är det. Men jag ser ingen anledning och hypea upp spelet än, säga att majoriteten kommer gilla spelet och att det kommer bli en pangsucce. Jag kommer hålla min åsikt om D2R om den är bra eller ej tills jag har själv fått testa. Sen vad streamers säger under en Alpha kommer inte påverka min åsikt eller hur mycket/lite jag ser fram emot spelet, då mycket kan ändras från Alphan till slutprodukt. Man får hoppas att spelet håller ända fram till launch och att man får en bra spelupplevelse.

Det där med bladservrar var ju ett skämt som J. Allen Brack hostade upp när han presenterade att dom skulle göra Classic. "So, we're gonna need those back, haha" typ. https://youtu.be/JDvtaDz3ykI?t=313

Ursäkta syrligheten men jag blir så trött på att det alltid är nån som ska undervisa i vad nostalgi är.
Ja vi fattar alla vad nostalgi är. Så det kanske inte är lika kul längre, men skit samma? Gör dom en 1:1-kopia av spelmekaniken med bättre grafik så är det väl en lyckad portning, iaf för dom som är intresserade av att fortsätta spela Diablo 2?

Skrivet av Johlor:

Blir nostalgisk av trailern, är som att hitta ett 10 år gammalt fotoalbum. Jag har nog inte fått samma känsla i ett RPG sen Morrowind någonsin. Oblivion och Skyrim är bra spel, men det var något speciellt och unikt med hela Morrowind.

Jag tyckte nog inte Morrowind var ett särskilt kul spel, jag hade aldrig tålamod med att läsa (vilket är ironiskt för jag älskade Sierra's Quest-spel och LucasArts spel). Innan hade jag spelat Daggerfall och tyckte det var halvcoolt. Sen kom det screenshots på Morrowind i PC Gamer eller Attack Games eller vad det nu var. Minns att jag fantiserade om hur man skulle kunna göra precis allt i spelet. Så blev det ju såklart inte, men ändå, det var häftigt med en hel 3d värld!

"Högre upplösning!"
"Högre uppdateringsfrekvens!"

"Längre batteritid!"

Hmm välj 1..

Skrivet av matnojje:

Säkert. Men det du länkade var ju med sladdar, det här var väl med en kamera.

Citat:

Systemkrav:
233 MHZ
Win 95/98
NT4/2000
32 MB
DirectX 7
600 MB HD

Jag hade en PII 350MHz med 64MB RAM när det här spelet kom.

Min kompis, hade 128MB RAM, och en 450MHz:are. Nåväl vi LANar (han hostar) och vi ska ta Diablo.

Det går bra tills Diablo börjar göra sina novor och andra effekter. Då börjar Windows swappa till disk (minnet tar slut). Antar att alla minns hur förbannat sega hårddiskar var förr. Så jag tittar på en stillbild-ish medans han slår ihjäl Diablo. Minns att han var tvungen att skrika till när jag skulle ta pots, för det laggade så förbannat