Inlägg av AstroCreep

Inlägg som AstroCreep har skrivit i forumet

Skrivet av Molotov:

Jadå, jag spelade Alyx med ett gtx 1060 i7 6700k

Låter som ljuv musik i mina öron!

Bra nyheter! Kommer tillfälligt damma av och plocka fram min gamla PC och prova lite PCVR. Såvida man klarar av tex Half-Life Alyx med ett schletet RTX 2070 och Ryzen 3600.

MEEEN, fortfarande inget nytt kring att köpa Sense Controllers separat. Hade hoppats på nyheter kring detta nu när det har gått så pass lång tid.

Köpte PSVR2 i december och ångrar inte detta ett dugg. Den har hållt mig sysselsatt hela tiden och har inte haft något sug efter vanliga flatscreen-spel. PSVR2 har fått mig att älska VR överlag. För mig finns det nog inget inom gaming som slår att panga runt i VR med Haptic Feedback och Adaptive triggers.

Trodde först att VR va en tråkig gimmick, men VR måste man ha testat för att kunna förstå upplevelsen!

Angående PSVR2 födelsedagen, förväntar mig nya annonseringar imorgon torsdag!

Skrivet av anarfox:

RE Village är ett bättre VR-spel i min mening. Vilket kanske inte är så konstigt då allt redan är i first person så det blir lättare att konvertera. Men tar ändå hellre RE4 i VR än i pannkaksläge även med stundom tredjepersonsvy för vissa actions.

Jag håller med, RE: Village är ett bättre VR-spel just för att det är ett FPS i grunden, trots att det inte är gjort med VR i åtanke. Men både Village och RE4 Remake visar och bevisar att det går att lägga till ett VR-läge i ett första- och tredje personspel med supergrymt resultat utan att det behöver vara byggt från grunden i VR.

Detta har ju PCVR-moddarna kämpat med och överbevisat sedan länge vad man kan göra. Men hoppas hoppas att fler studios tar efter när de ser vad man åstadkommit med RE-spelen. Nu när det blir lite mer storskaligt än en massa inofficiella-moddar, som jag antar kan variera i kvalité. Då dessa kanske inte faller inom nyhetsramen på samma sätt i media och där av inte får samma uppmärksamhet förutom hos de personer som vet vad man gillar och letar efter.

Gissar att majoritet av alla Quest 2-ägare mestadels spelar spel som Beat Saber och Plankan och andra "småspel", tillskillnad från de som spelar PCVR och PSVR2?

Fan vad såld jag blivit på VR.

Skrivet av Waliant:

Efter två varv i VR-versionen av Resident Evil 4 Remake så började jag spela DLCt ”Separate Ways” idag som bara finns utan VR. Jävlar vilken skillnad till det sämre det är. Som två helt olika spel.

Förstår det! Är själv på andra varvet av RE4 Remaken nu och avstår aktivt DLCt till både Remaken och Village, just på grund av bristen av VR-stödet.

Har slutat spela vanliga spel sedan jag köpte PSVR2 i början på december. :[

Till veckan fyller PSVR2 ett år. Vad förväntas?

Mina förhoppningar är iaf att de utannonserar att de säljer sina Sense-kontroller separat och inte endast headset-bundles. Att de utannonserar fler spel, VR-patch till befintliga/kommande spel är det som önskas för min del. Dessa små inde-spel lockar inte. Sen lite feta reor i PS-store?

Kommer nog köpa detta så småningom. 👌

Släpp till PSVR2, säljer nog bra där.

Skrivet av Molotov:

Inte spelat Arizona men after the fall tycker jag är rätt kul om man spelar med vänner.
Det är lite som en left for dead light.
Vad tyckte du var som var dåligt?
Jag har bara spelat PCVR versionen men tånker psvr2 borde ju vara typ samma iaf, det är trots allt crossplay

Det är likadan känsla i båda spelen på något vis, de båda känns så platta och stela, för mycket "indie"-lågbudget som lyser igenom. Vapenkänslan existerar inte överhuvudtaget. Så jag är lite orolig att Metro VR är uppbyggd med samma grundmall. Hade deras spel varit spel utan VR så hade nog studion konkursat för längesedan. Så jag hade hellre velat ha ett VR-mode till Metro Exodus, som är ett bra spel i grunden. Men har hört någonstans att de har snickrat på spelet i två år. Så hoppet är inte helt ute. 🤪

Skrivet av Molotov:

Legendary Tales - 8 Februari - PCVR / PSVR2
Spelet lämnar Early Access på PCVR
https://youtu.be/33okJlOzjoA?si=IvHNNCaf5YUsQap9

_____

Dead Hook - 8 Februari - PSVR2
https://youtu.be/F2Wbg6rhkiE?si=I2LKFck0Sy_xtcgY

_____

Dessa två är man lite mer nyfiken på. 🤔

Hat lirat Arizona Sunshine 2 och After the Fall nu. ASZ2 var fruktansväry mediokert och AtF var fruktansvärt kasst. Så det börjar oroa mig att det är samma studio som gör Metro Awakening. 😱

Skrivet av Davinchevo:

Metro blir förhoppningsvis ett direktköp! Sitter och försöker spela Re village just nu, men alltså... Det är så sjukt läskigt. Fy satan vad obehagligt det blir i VR.

Jag är en uppenbart mjäkig själv, men kan någon annan uppleva detsamma? Klrde no mans sky i Psvr2, vars grafik golk hyllar, men tycker det ser riktigt skräpigt ut i jämförelse med horizon och village. Någon med tankar? 😊

Jo då, jag håller med till fullo angående RE Villiage, knyter sig i magen och man går runt med en konstant obehagskänsla så fort man kliver in i ett nytt hus eller område. Det spelet i VR sätter även ribban rätt högt för vad man vill ha i VR.

Tänkte samma sak gällande No Man Sky, men ska göra ett nytt försök. 👌

Metro ser sjukt lovande ut!

Jag hade dock även hoppats på att de skulle till känna ge att de skulle börja sälja Sense kontrollerna separat nu när ett års dagen närmar sig.

Önskar mer VR! Alltså VR-hybrider, vanliga spel med VR stöd som Capcom gjorde så förträffligt med Resident Evil Village och RE4 Remake. Det är det som Sony har hintat om att de vill satsa på, så nu fasen bör de va dags med lite nyheter från dom. En VR-Patch till senaste Metro hade räckt gott och väl. PS5-patchen var klockren med Adaptive Triggers osv.

Skrivet av pazu:

VR är helt ointressant. Det finns ingen anledning att titta i 3D.

Så det låter om man aldrig har testat det.

Ja man blir en smula avis på PCVR moddarna, på de som ser välgjorda ut. Vilket många ser ut att vara.

Ja Horizon har jag inte ens kört klart än. Var kul som första-VR-upplevelse men tröttnade snabbt när jag provade spel som RE8 och Star Wars Tales from the Galaxy Edge. Det är dock riktigt vackert och schysst spel att visa folk VR för första gången.

Kände i TLB att de blev för lika banor trots att de är en smula auto-genererade. Dom vart för lika, och de två första bossarna har jag dödat allt för många gånger nu. 😅 Gillar dock att man kan stänga av spelat och fortsätta där man slutade sist om man inte har sumpat alla sina liv. Så jag är att inte färdig med spelet ännu. 😊

Skrivet av Molotov:

Körde klart Re4 Remake idag.
Bra spel rak i genom. Backar på en del VR interaktionen jämfört med village men i grunden ett sånt bra spel så det accepteras.

Kul! RE Villiage var ju heller inte ett spel som var skapat med VR i åtanke, men både Village och RE4 Remake är två ypperligt klockrena exempel på vad man kan göra med ett första- och tredjeperson spel. Det behövs inte vara skapat med 100% VR i åtanke för att bli ett mästerverk i VR.

Hoppas fler utvecklare tar efter detta! Det är trots allt spelet i grunden som gör att det blir en bra VR upplevelse.

Skrivet av Molotov:

Började sen med Asgards Wrath 2. Inte hunnit köra så mycket innan jag fick avbryta. Kändes som mycket info att ta in i början med lore och instruktioner. Sen som vilket "RPG / Äventyrsspel" så när man öppnar menyn så finns det klassisk logg/quest bok där hur en del redan finns att läsa om lore, karaktärer, instruktioner osv. Känns för mycket så jag hoppas det kommer eftersom naturligt i spelet.
Men som Fredrig sagt i sin recension här på FZ så öppnar spelet upp sig lite senare, jag hann bara spela 20min och det verkade som spelet började först då lite lätt

AW2 ser riktigt välgjort ut och skulle va kul och testa! Men har märkt på senare tid att för mycket vevande och "klättrande" inte faller mig i smaken längre. 😬

Själv kör jag The Light Brigade, men börjar tröttna lite. Testade även Pavlov för första gången igår! Mediokert spel men grym vapen-känsla, toppar RE8 och 4! Detta med haptic feedback och adaptive triggers. Var kul att testa ett multiplayer VR också, som nån inception-känsla. Att personen bredvid mig faktiskt snackar och gestikulerar medans vi attackerar zombies, eller att personen jag smög mig på skriker i panik när hab försöker ladda om. 😁 För att i andra stunden bli offer för tafsande och team-killande! 😅

VR-recensioner uppskattas!

Jag blir lite att "mycket vill ha mer" för att gardera sig nu när man har fått sådan VR-dille. Egentligen så finns det inget Q3 spel som lockar i dagsläget, men Assassins Creed Nexus verkar nice! Jag är egentligen endast intresserad av att spela riktiga spel-spel och inte små mobil/party-spel. Men var nog också mest nyfiken på hur prestandan ser ut framöver, ifall jag hade förstått rätt, och även köpt rätt. Även en smaksak såklart.

Jag har nog inga bekymmer med "klä på mig" upplevelsen. Har headsetet konstant inkopplad och undangömd för syns skull när den inte används. Men fattar grejen, Q3 ser väldigt lätt ut att ta på sig. För min del är det bara att öppna luckan i TV-bänken och ta på mig headsetet så är jag redo, typ. Sweet spotten får jag snabbt och nästan per automatik numera. Behöver bara titta på texten som dyker upp när man använder passthrough-funktionen och därefter göra nån eventuell enkel justering. Har dock köpt ett extra headstrap som går tvärs över huvudet som gjorde natt och dag och jag kan inte förstå att det inte var med nåt dylikt från första början. Utan headstrapet så gled headsetet ner och ur fokus på nolltid, samt att man fick spänna spännet hårt som fan för att kompensera, som orsakade obehag på andra sätt istället. Innan jag fick hem headsettet så knöt jag en plastpåse tvärs över i stället, och bara den varianten gjorde susen så att jag kunde spela i timmar utan att behöva korrigera skiten.

Fördelen med att man har kommit in sent i VR är att det redan finns så mycket bra spel! Något jag dock önskar, som knappast lär hända, vore om det kom VR stöd för RE2 och 3 remaksen, som jag heller inte har spelat. Så där blir man lite avis på PCVR. En port av RE7 hade heller inte varit dumt. Men det spelet är nog bland de läskigaste jag spelat så det är väl lika bra om det inte kommer kanske.
Håller tummarna för att nästa RE(9?) och eventuella remakes på RE5/Codename Veronica(har heller inte kört nåt av dom) får VR stöd. Vapen känslan i 8an och 4an med adaptive triggers och vibrationer satte ribban högt. Ett Star Wars Galaxys Edge 2 hade inte varit fy skam heller.

Såg även ett rykte någonstans på YouTube om att Half-Life Alyx skulle komma till PSVR2. Med vad ryktet grundade sig i nämndes inte, så det lär väl bara vara båg.

Skrivet av Molotov:

Det är synd att Vertigo 2 fungerar så dåligt på PSVR2.
Det var imo ett av dom bättre singleplayer upplevelserna förra året, om man vill spela ett storydrivet lite goofy "half like" spel

Ser fram emot att få spela Vertigo 2 så småningom om de fixar till det lite.

Skrivet av Molotov:

Men lycka till med The Light Brigade.
Det finns 2 game modes, själva "story mode" som man kör om och om igen sen "Global sun run" som är 20 eller 30 banor i en biome som ändras varje vecka. Man får experience där också för att låsa upp unlocks till klasserna

Kul! Är så pass n00b ännu så är ganska lost. Det enda man får behålla efter man dör är ens rank? Om man stämplat in soulsen dvs. Hitta ett kikarsikte men det försvann. Hur som, sjukt beroendeframkallande. Första delmålet är att låsa upp Assault klassen.

Men en annan VR fråga. Hade att varit kul med en Quest 3 också om pengarna fanns. Men vad tror ni, hur är prestandan i längden? Tänkte på grafiken. PSVR2 drar ju kraft från PS5, vilket borde vara bättre än grafiken-kraften i Quest 3 i längden, för nyare spel framöver? Spel som Resident Evil Village/4 är galet snyggt.
PCVR kommer dock inte på tal. Skulle vilja ha, men har inte plats för att ha framme den stationära datorn längre, samt att det blir dyrt att uppgradera min gamla Ryzen 3600 med RTX2070.

Köpte Vertigo 2 till PSVR2.. Jag anser mig inte nå känslig eller petig, för nåt speciellt snyggt är det ju inte heller. Men tyckte prestandan va på tok för dålig.

Köpte The Lights Brigade nu efter RE4 Remake istället, och hoppas att de patchar upp Vertigo 2 snarast. Jag kan relatera till det som Molotov sa tidigare "ska bara köra en runda till".