Inlägg av mongi

Inlägg som mongi har skrivit i forumet

Den föregående gränsen var 350 Mb som har gällt ett tag, 150 är gammal skåpmat. I should know

Skrivet av kebbe:
Skrivet av mongi:

Nu tycker jag att DICE gav det en ärlig chans med Mirror's Edge att göra något annorlunda i mina ögon, vad mer ska man begära? Jag vill gärna höra vad du tycker, även om vi inte kan förändras i en kovändning.

Mirror's Edge var fantastiskt. Strippar man ned spelet till dess grundstommar så var det dock bara ett storydrivet Battlefield där spelaren var betydligt mer dödlig och kunde hoppa.

De nivåer där det fanns vapen spelade jag som jag spelar Battlefield online och likheten var slående. Nu säger jag dock inte att ni inte bröt ny mark med Mirror's Edge, för spelet var verkligen originellt.

Vad jag måste påpeka är dock att spelet släpptes efter inte mindre än 9 Battlefield och strax innan fyra nya Battlefield. Att verkligen försöka bredda sig skulle inte innebära att köra in på samma spår efter ett helt nytt spel, även om jag förstår varför man gör det.

Som Captain Obvious så kan jag även passa på att ge oss konsumenter skulden för att branschen inte breddas. Så fort någonting nytt kommer (Tim Schafers spel) så är det ingen som köper det, medan det minst originella säljer som smör, om någonting nytt mot förmodan skulle sälja som smör så skulle dock uppföljare pumpas ut i och med att man letar efter ett vinnande koncept.

*tummen upp*

Jepp nyutgåvan

En vän på Mythic köpte FYRA stycken ex så han kunde bygga en mega hulk... men dom måste väl vara GW fans där...

Mmm Space Hulk...

<img src="http://www.fz.se/medlem/bilder/_imgu.php?i=16614&w=480&h=9999..." alt="" style="border: 1px solid black;" />

Det bara osar kvalitet om det...

#blogg

Kontrollerna har faktiskt blivit bättre nu sen senaste uppdateringen!

The Tycho Shirt

oh you geek. du kan få köpa min signerade PA-bok för 1000 kr?

Låt mig vara övertydlig, jag lär mig aldrig att ironi inte fungerar på Internet. Jag beklagar mig över att *vi* inte breddar oss, det gäller DICE, det gäller branschen.

Nu tycker jag att DICE gav det en ärlig chans med Mirror's Edge att göra något annorlunda i mina ögon, vad mer ska man begära? Jag vill gärna höra vad du tycker, även om vi inte kan förändras i en kovändning.

Captain Obvious?

Skrivet av noaxark:

/me tittar på DICE:s tidigare utgivna titlar.

Ja, när ska ni?

Du menar att gå från flipperspel till bilspel till shooter till 3D-plattformsspel? Inte att förglömma Barbie, Rosemund Hill och Shreck...

Skämtåsido, det gäller oss själva också givetvis.

När ska vi bredda oss?

Ett flygplan, ett par bilar, några anonyma killar med vapen, discoljus (inte så pjåkigt!), svärd och blod.

[ia=16589]

#blogg

Gudomligt #1

Just den Amaronen kan jag rekommendera med taleggio tillsammans med äppelmarmelad. Det blir en helt otroligt smakupplevelse i den kombinationen!

iPhone speltips!

Jag är väl hyggligt nyfrälst av en iPhone 3GS sen ett par veckor tillbaka, så jag tänkte dela med mig av lite tips på bra spel, och vill gärna ha lite tips också! Jag har varit rätt skeptisk till iPhone tidigare som spelplattform, men jag måste säga att jag är imponerad av hur bra spel det finns! Touch-kontroller i allmänhet är väldigt bra, och det finns många bra implementationer i olika gränssnitt för det. Kontroller baserade på accelerometern ska man hålla sig borta ifrån i allmänhet, även om det finns undantag. Accelerometern verkar vara extremt känslig så inget fel på det, bara att dom flesta implementationer känns väldigt inexakta och har ofta kalibreringsproblem.

Spelen listas i godtycklig ordning.

[fleft][ia=16605][/fleft]Edge (38 kr) - otroligt snyggt, sjukt bra musik, påminner om gamla Marble Madness, och ett av alla beroendeframkallande spel. Det finns ett par olika kontrollalternativ, men jag tycker nog fingerdragandet ger bäst känsla, även om den virtuella d-paden är mest exakt. Accelerometern är kass. Finns även online leaderboard. Var även IGF-finalist 2009. 46 banor är lätt värt pengarna.

[fleft][ia=16611][/fleft]geoDefense (15 kr)/ Swarm (7 kr) - Förmodligen det mest beroendeframkallande spelet av alla, tänk Tower Defense med Geometry Wars grafiska stil. Ett av dom bättre Tower Defense-spelen tycker jag i all sin enkelhet, dock är det svårt som fan, och vissa banor kräver millimeter precision för att klara det. Swarm är uppföljaren med hexagonalt rutnät istället för en bestämd rutt, vilket gör det hela lite mer galet. Båda spelen erbjuder numera leaderboards.

[fleft][ia=16607][/fleft]Pinball Fantasies (45 kr) - Ja, min Amigafavorit har alltid varit Pinball Fantasies, och denna är exakt som den gamla klassikern. Inte realistisk för fem öre, men fortfarande sjukt roligt. Skryter dessutom med stadiga 60 fps till och med på iPhone 1G.

[fleft][ia=16606][/fleft]Flight Control (7 kr) - Ännu ett beroendeframkallande spel med leaderboards också. Ett väldigt enkelt koncept där man dirigerar flygplan på ett flygfält genom att rita deras rutt med fingret. Uppdaterades med en fjärde karta nyligen, helt gratis.

[fleft][ia=16603][/fleft]Doom Resurrection (49 kr) - Baserat på välkända #Doom 3, däremot är det inte en riktig FPS, utan en railshooter. Man ska dock inte underskatta det, den lyckas fånga stämningen bra och är en riktigt bra railshooter! Accelerometerkontrollen är inte tiptop, men det är lätt att kalibrera om den on-the-fly.

[fleft][ia=16604][/fleft]DrawRace (15 kr) - Fick tipset när jag lyssnade på Spelradion nyligen faktiskt. Man kör upp till tre pers mot varandra på samma iphone. Man ritar hur man tänker köra med sin bil, och när alla har gjort sitt drag spelas allting upp samtidigt. Det låter enkelt, men har mer finess än man tror med fartkontroll, sladdar mm. Har även online leaderboards.

[fleft][ia=16610][/fleft]Real Racing (49 kr) - Lätt ett av dom snyggaste spelen på iPhone, och faktiskt ett kompetent bilspel! Finns många hjälpmedel om man väljer att ha det, så pass att man bara behöver styra och varken gasa eller bromsa. Eller så göra man precis allting manuellt. Accelerometern övertygar fortfarande inte helt, men det finns alla möjliga styralternativ.

[fleft][ia=16609][/fleft]Paper Toss (0 kr) - Simpelt kasta papper i papperskorgen, dock med en fläkt som stör hela tiden, också smått beroende framkallande.

[fleft][ia=16608][/fleft]Lux Touch (0 kr) - Lite som risk, men lite annorlunda ändå, IGF-finalist 2005 (kanske inte iPhone versionen?). Tar en liten stund att förstå alla regler, ett hett tips är att läsa instruktionerna även om dom är rätt få. AIn blir lite förutsägbar efter ett tag.

Och till sist...

[fleft][ia=16612][/fleft]The Secret of Monkey Island: Special Edition (55 kr) - Köp INTE. Jag är ett otroligt stort fan av serien, i synnerhet första spelet, men har tyvärr inte mycket till övers för den här versionen. Dels tycker jag att den nya grafiken är riktigt ful. Inte att det är fel stil, men som att en praktikant har ritat det. Dessutom passar inte inte hires-grafik med den primitiva animationen i min mening. Man har dessutom totalt misslyckats med gränssnittet och touch screen-kontrollerna - musstyrningen här är relativ, inte absolut (smaksak kanske)! Det är klart bökigare att klicka fram andra handlingar i default jämfört med originalet också. Hur kan man misslyckas med pekarkontrollerna på en touch screen!?

Update: kontrollerna har faktiskt förbättrats en del sen senaste uppdateringen!

#blogg

Skrivet av Sebastian Lind:

Med tanke på alla bilder börjar jag undra om du inte är lite förtjust i denna Julia-damen, John.

pling

Lokalisering - nej tack

får väl importera från nordamerika för att få "rätt" språk..

Jag hade en PC Engine och spelade nog Bonk minst lika mycket som jag spelade Mario

T-2

Diablo III!!!!11!

För 319 kronor får man...

Word

Hur spelar du PC-spel nu!?

Bah, samma som vi spelade på E3

Skrivet av IcePillow:

Hade inte Battleforge blivit gratis...?

jopp