Inlägg av NoCc

Inlägg som NoCc har skrivit i forumet

Skrivet av MrStalker:

Steam ÄR en DRM-lösning ffs.

Det är väll både och.

Visst det funkar som DRM, men det erbjuder också fördelar, och skapar en slags community, vilket andra DRM skydd inte gör

Har ett spel securom så får du inte automatiska uppdateringar, du kan inte spela utan skiva, du kan inte logga in hos en kompis, dra hem spelet och spela det därifrån lagligt m.m

Steam må vara DRM, men det erbjuder mer-värde.

Dem behöver dock justera priserna då det iaf inte ska vara dyrare än att köpa i affären

Skrivet av jeppe95:

jag hade ps2 innan. harv 360 nu så en liten gnutta sanning är det:)

Samma här, det har nog att göra med att Sony släppte "PS2 konceptet". Alltså en relativt billig maskin, med stort utbud av spel som passar alla sorters av spelare. Spelade ingen roll om du var 8, 15 eller 30 år. Fanns spel för de flesta.

När dem nu kom med PS3, så finns det inte lika många spel som t.ex till 360, dels för en mycket senare release, dels för att dem tydligen knepat till kodningen för konsollen så utvecklare måste lära om sig för att ens kunna skriva ett spel till dem.

Konsollen är dessutom dyrast på marknaden. Vilket gör att dem antagligen tappar en hel del av de gamla PS2 ägarna.

Någon som gjorde skriv-testet på http://www.typingweb.com/typingtutor/typing_test.php ?

Fick 68 WPM (Words Per Minute) på första försöket

var la inte så illa pinkat iaf.

Höga ram-minnet är tackvare de stora folkmassorna, hur dem ska reagera när man knuffar, slåss osv. Min gissning iaf. Samma sak med processorn, kräver löjligt mycket beräkningar. Så jag tror processor+ram kommer pressa datorn mer än själva grafikkortet.

Skrivet av dalle:

Lyssnade igenom en Mass Effect recension av "Yahtzee Croshaw" (The Escapist). Hans recensioner brukar vara väldigt träffande och något som han tog upp var allt babbel, så fort man ser en ny NPC, vare sig det är en sopgubbe eller en general för flottan så berättar denne sin livs historia så fort man ens tittar på personen. Ni som spelat Mass Effect, stämmer detta påstående med eran egen uppfattning?

Blev faktiskt förvånad över hans recension, och största anledningen han var negativ över det verkar ju vara att han inte gillar mycket story/dialog. Och då ska man nog hålla sig undan RPG spel överhuvudtaget

Bioware gjorde faktiskt en annorlunda sak med Mass effect, jämnfört med många andra RPG. I andra spel, t.ex kotor osv så kan du prata med massa olika folk, dem har egentligen ingenting att säga, och spelar inte alls någon roll i storyn. I mass effect tror jag nästan alla du kan ha en dialog med, är involverad i storyn, eller ger dig en side-quest (om du låst upp den.. dem har requirments). Alltså har dem kapat bort massa onödigt dösnack som inte tillför något.

Sedan är det ju en annan sak att dem har en välda massa att säga, men det är ju om man själv väljer att höra det, oftast kan du bara säga ja/nej direkt, och skippa hela backstoryn. Eller fråga ut dem grundligt. Så jag tycker inte det är direkt bra kritik.

Annars tycker jag dock att Yathzee är otroligt rolig, och hans recensioner brukar vara spot-on. Blev förvånad att han inte gillade story dock, då han verkade vara en typisk RPG gamer

EDIT: Om ni vill kolla in hans underhållande recensioner: http://www.escapistmagazine.com/articles/view/editorials/zero...

Skrivet av LeeWander:

Vad är masseffect ? ? portal har jag men knappt lirat det.. fattar inte hur ett supermatio fucking spel kan vinna över seriösa bra spel :/

Har inte testat Super-mario galaxy, men mario spelen har alltid haft något många spel saknar, ren spelglädje. Spel är inte bara headshots och coola repliker.

Det är därför spel som t.ex Portal är så uppskattade, för att många vill ha något annorlunda, som bara är kul att sätta sig ner och spela.

Skrivet av Orbek:

A4Tech möss ftw.

Word! Har haft min optical-greateye i 3-4 år nu, om inte mer, grymt nöjd Passar handen bra, är skön, och knapparna är smidiga att komma åt

ptr tror det mer är något fel på drivisar osv, vad jag har sett så har de med low-midend kunna få bra på medium så du borde ju lätt klara bra på max, 64 bitars maybe?

Är det inte Splash-damage som står för 90% av spelet, mao dem ni ska hylla och inte ID?

Skrivet av Grimmy-:

Inget problem och smart, så till vida det kommer finnas en överenskommelse om att spel släpps på DVD-9. Vilket det nog kommer göra för annars riskerar speltillverkarna att sälja dåligt.
Få konsollers addons med exklusiva spel har lyckats (t.ex. mega cd )

64.an lyckades ju dock ganska bra med sitt Add-on, både Perfect dark och Donkey kong krävde väll mer eller mindre (nåja på perfect) att man köpte den där röda saken o tryckte ner i 64.an?

Skrivet av simulacra:
Skrivet av NoCc:

Splinter cell serien, Assassins creed, Mass effect, GTA 4, Halo 3, The darkness, Guitar hero serien, Alan wake, Bioshock, Clive barkers jericho, Oblivion, Fable 2, Gears of war 1-2... behöver jag fortsätta? Få konsoller genomtiderna som har så pass stark line-up som 360 har/kommer ha, en konsoll som kan konkurera är just PS2.an.

Finns till PC, kommer till PC, rollspel inte intressant för mig, kommer till PC men är inte övedrivet intresserad,
inte intresserad men demot var riktigt dåligt på ps3, inte intresserad, Kommer till PC, finns på PC, behöver jag fortsätta?
Xboxen är väldigt lik en PC så de stortitlar som den får kommer till PC ändå.
Det enda spel jag kan tänka mig att spela på konsol före PC är assassins creed, och det är för att det släpps till 360 och PS3 långt innan det kommer till PC, och då köper jag hellre en PS3 eftersom jag är filmköpare och vill ha bluray.

Klart det är en sak om du inte gillar spelen, men som jag såg det sa du att xbox line-up är dålig (ur generell synpunkt), vilket jag verkligen inte håller med om, sedan får du tänka på att det kanske inte är så många som har så bra datorer att dem kan köra spelen på sin dator, jag menar vad hjälper det Kalle 15 om gears of war finns till pc om han sitter på 1.6 ghz:are med geforce 4 kort i? Jag har själv en high-end dator så det problemet har inte jag, men jag köpte mig en xbox nyligt enbart för mass effect, assassins creed (känns som ett konsollspel) samt GTA 4 som kommer säkert ta minst ett halv-år/år innan det kommer till PC

Sedan så ska det tydligen komma lite nya saker till xbox som intresserar mig, nämligen att man kan köpa och ladda ner spel/filmer direkt via live till xboxen, borde väll göra spelen billigare än om man köper den i affär?

Skrivet av simulacra:

Se tycker jag att det är en diskussionsfråga om det finns ngra bra spel till xboxen heller iofs.
Jag skulle personligen ha svårt att hitta ett spel jag verkligen skulle vilja spela om jag köpte en 360 idag, men det är ju bara jag, en ps3a vill jag ha för blurayspelaren och extremt få spels skull...

Splinter cell serien, Assassins creed, Mass effect, GTA 4, Halo 3, The darkness, Guitar hero serien, Alan wake, Bioshock, Clive barkers jericho, Oblivion, Fable 2, Gears of war 1-2... behöver jag fortsätta? Få konsoller genomtiderna som har så pass stark line-up som 360 har/kommer ha, en konsoll som kan konkurera är just PS2.an.

Jag misstänker att dem hade något slags health/odödlighets hack i detta demot, med tanke på att dem dog otroligt snabbt i den första gameplay demonstrationen som kom (Kolla på youtube), annars har dem ändrat sig, vilket suger ganska hårt

Sedan gillar jag verkligen inte att det är auto aim på knivarna..

Skrivet av Bazil:

Har följt Mass Effect så länge och det verkar så jävla bra, har gjort mitt bästa för att inte läsa spoilers osv, lär bli svårt nu när releasen är nära.

Skrivet av Dvorak:

Jade Empire tog väl över ett år för PC versionen... kanske liknande?

Det tog dem drygt ett år att annonsera releasen till PC men cirka 2 år för det att faktiskt släppas till PC. Så runt julrushen 2009?

Dom gjorde ju dock om väldigt mycket av jade empire om jag inte minns fel? Dels la dem till nya stilar, sedan gjorde dem om texturerna osv sånna saker

Namron det är en ras som har brinnande hår, och det är väll antagligen för att dem kommer från demonernas värld aka underjorden...

Vilket jävla skitspel, saknar helt någon härlig känsla :/

Skrivet av ArtMan:

Alltså till er som klagar på fordon i BF2. Tydligen vet ni inte hur man spelar. Antitankvapen är rätt starka i det spelet. Springer man i par dvs två med antitankvapen då kan man spränga bort vad som hällst om man är bra. Dessutom finns det C4. Placera ut och tryck på knappen. Kaboom så var tanken borta! Mycket roligt när nån spawnrapade med tex en stridsvagn och två apc:s bredvid varandra om man lyckas komma emellan dessa och placera all laddningar sedan om det går så springer man bort och spränger alla på en egång eller om det nu är omöjligt så ber man snabbt och sedan trycker på knappen. Mycket underhållande! Minor finns också!

Vill ni ha supersvaga fordon som sprängs av granater eller vanliga pistolkulor vad är då poängen med fordonen?

Såna personer får gärna stanna i spel som QW så ni slipper spy gala i andra spel så fort ni blir överkörda eller nedmejade av fordonseld.

Nu förstörs inte fordon direkt av en granat, en Tank får du säkert slänga 5-7 granater på för att döda, skjutvapen är totalt waste of time, dock kan man plocka ut de lite svagare med några granater och ett tyngre maskingevär

Skrivet av azak:

jag håller nog inte riktigt mer er hära, själv är jag en high end gamer och lirar matcher ofta ställer upp i tours och vinner lite pengar på kuppen.

Men från min sida äger spelet totalt, har aldrig mött ett så bra spel med anti rambo funktion. Men kan inte vinna på en person, en person kan göra mer nytta än andra men du kan inte vinna själv. Sammansvettsning är ordet!

Sen att jag gillar hur mkt skit man kan tabort, jag vill inte ha så mkt ögongodis, ren design, se fienden bra och inte massa headbobbande (hatar det)
Även att konsollen är den bästa i sitt slag, man kan göra om det till exakt så man vill!

Sen även hur bra balanserat det är, en tank kan dö, inte som BF du måste kasta 70 granater på den eller 5 raketer etc etc.... här kan du skjuta sönder den med mkt kraft eller 3 välplacerade granater räcker.

Sen ska vi inte gå in på hur bra du kan lira om du verkligen kan din klass, du kan få sånt övertag i olika situatiner!

Jag säger 4,5 /5 pga en liten sak, jag hade velat sätt lite bf2 syndrom... genom att spela mera/b'ttre så kan man få fler vapen, det hade varit mysigt! (permanent)

Har bara spelat demot, men där kan man definitivt vinna matchen åt ens lag helt ensam med bra taktiker och lite skicklighet (Som strogg, GDF är svårare)

hade konstant proxy/tripmines runt om korridorerna och vid datorn i spawnpunkten som fick i mitten, samt satte upp APT på baksidan och detta tillsammans med min trogna plasmalauncher så lyckades jag nästan ensam hålla dem från att ta den spawnen, och om dem gjorde det så tog jag tillbaka den väldigt snabbt, fick cirka 30 kills bara där, och så länge dem inte kan ta spawnen får dem börja längst bort och segar ner dem otroligt mycket

Om man är bra på att sikta kan man även lobba plasma launcher skott mot brobyggaren när dem håller på det, alternativt flyga över med Icarusen och droppa stroybombs vilket är lite lättare

Dock så håller jag med dig att i stora drag är det så, men det beror självklart på vilken map det är

Särskillt i XII, där går du ju vidare med storyn när du vill, jag höll på med skit långtid att springa runt o göra side-quests/hunts

Skrivet av Spectral:
Skrivet av NoCc:

Tycker XII var ett hyfsat bra spel, men det föll lite på att karaktärerna var alldeles för svaga

Seriöst.. vem brydde sig om Vaan, Ashe osv?

i FF X så satt man fan och var asdeppig när man såg sista filmen efter bossen, man tyckte allvarligt talat synd om dem haha ^^

Håller delvis med, Vaan är en snorunge. Men Tidus var så sjukt irriterande, bland dom sämsta hjältarna jag varit med om. Den enda karaktären i X som var bra var Auron, resten var rätt fjantiga överlag.

Men det absolut sämsta FF-spelet måste ändå vara X-2. Det hör hemma hos Britney Spears och Paris Hilton.

Tidus personligen var ganska irriterande ja, men man drogs verkligen in i "förhållandet" mellan honom och Yuna, sedan tycker jag att både Wakka (Bender från futurama ) och Auron var intressanta/roliga och sedan var hela spelets story bara underbar, absolut ett av mina favorit FF