Inlägg av W2k

Inlägg som W2k har skrivit i forumet

Jag ber om ursäkt

Ni som har valt att läsa enbart konsolnyheter, eller enbart PC/Mac-nyheter, i era inställningar måste ställa in det igen.

Det micklas under skalet på sajten för att göra det möjligt att filtrera sajtens innehåll på plattform mer noggrant och individuellt i framtiden. Den som besöker sajten ofta har säkert redan märkt minst en skillnad.

Tyvärr råkade jag slinta lite i databasen, så de nuvarande inställningarna försvann. Ber om ursäkt, som sagt.

För att nå den aktuella inställningen (om du inte sett den förut), klicka på Inställningar i menyn till vänster, därefter Preferenser, välj sedan under "Nyhetsfilter".

SgtKelly: Du vet väl att du kan filtrera bort konsolnyheter från nyhetssidorna? Gå in i Inställningar, Preferenser och välj "Endast PC/Mac" under Nyhetsfilter.

Det tar tyvärr inte bort allt som har med konsoler att göra, men man märker skillnad, try it!

Jag har ett Saitek Eclipse II som jag är fetnöjd med.

Skrivet av SgtKelly:

Konstigt, man kan ju tycka att borttagning av konton är en grundläggande funktion. Går det inte att banna mej?

Visst, men effekten blir densamma som om du helt enkelt slutar logga in, som the_maxx föreslog. Byt ditt lösenord till nåt slumpmässigt också så kan du vara säker.

Det finns goda skäl till varför det inte går att radera konton. Foruminlägg du skrivit kan t ex inte försvinna hux flux, det skulle paja trådarna. Dina personuppgifter kan du däremot radera.

Detta kan tyckas en smula sent, men jag ville upplysa om att jag har använt Qpad CT:n som recensionen handlade om varje dag sedan recensionen (alltså cirka 9 månader nu). Fortfarande inget slitage.

Då mattan började bli skitig slängde jag den i tvätten. Vittvätt 40 grader (med sköljmedel). Som ny! Och nu luktar den dessutom gott!

Skrivet av Johan:

Vad betyder "bruksigt"?

Det är en talspråksmässig förkortning av "bruksmässigt". Alltså att produkten känns välbyggd och slitagetålig för det den skall användas till. När man som jag skrev, skriver att något ser "bruksigt" ut, menar jag att produkten ser vardaglig men robust ut. Detta skall då jämföras med produkter som ser bra ut men inte tål slitage.

Variationer på termen används ofta om hundar ("brukshund") och om bilar ("bruksbil").

Min numera årsgamla Razer Copperhead-mus har i alla fall hållit utmärkt, trots många LAN och stundtals omild behandling. Deras hörlurars hållbarhet har jag som bekant ingen uppfattning om.

Vad gäller Creative-lurarna känns de väldigt väl ihopbyggda. Men det tar ju ett tag innan man vet om de håller. Jag har aldrig haft Sennheiser, men jag har ett par 4+ år gamla Plantronics som har hållit jättebra.

Jag har iofs bara använt ett Razer-headset en gång, men då satt jag med det i flera dagar i sträck, och jag tyckte det var skitbra. Lite stort och tungt, men utmärkt komfort och bra ljud. Det var inte jag som skrev FZ:s recension, men för att inte komma efter i skrytandet - jag provar också rätt mycket hårdvara.

Dina hållbarhetstest ger jag inte mycket för. Skulle aldrig göra så med något jag betalat för, eller recex (eftersom nån annan ska testa det efter mig). Bara en sån sak som att släppa från 5 meters höjd - är det inte bättre att ta hand om sina grejer än att avsiktligt försöka ha sönder dem?

Skrivet av radiuz:

Har inte sakt något om jämförelse med dom lurarna Rawle! Men visste att min text skulle skapa någotslags "avund"

Frågan är väl vad detta hade i en diskussion om ett par 600-kronorslurar att göra.

M-Audios kort har jag faktiskt inte så stor insikt i. Vet att de gör proffsprylar också, men är deras vanliga ljudkort nåt att ha?

Jag förstår faktiskt inte hur vi skulle kunna lägga till en finess som gör det enklare att förstora texten än vad det redan är (med Ctrl-+ i webbläsaren) men jag har noterat ditt förslag.

Wheeeee!

Skrivet av bondmaster:

när kommer det bra grafikkort till pcmia facket då?

Eftersom PCMCIA-korten (PC Card, CardBus) bygger på PCI tror jag inte att det lär komma några bra grafikkort för PCMCIA. Finns det ens PCI-grafikkort att köpa längre?

De nya korten av typ ExpressCard använder sig av PCI Express (eller USB 2.0) så där skulle man teoretiskt kunna ansluta ett grafikkort. Men dagens ExpressCard kan kommunicera med som mest 2.5 Gbps (eller 480 Mbps via USB 2.0).

Det är ungefär som ett AGP-grafikkort, också det en utdöende standard. Vidare så blir grafikkort väldigt varma, och det finns ingen plats för kylning på ett ExpressCard.

Skrivet av Grimmy-:

Ni kan inte skriva att ljudet blir sämre om man kör optiskt ut.

Det kan vi visst, det, för det är sant. S/PDIF har bara bandbredd för okomprimerat ljud i två kanaler, dvs stereo. För exempelvis sex kanalers ljud (5.1) används en komprimering som kallas AC-3 (Dolby Digital) eller DTS, som reducerar signalen till 640-768 kbit/s. Varken AC-3 eller DTS är förlustfria, så komprimeringen resulterar i en försämrad ljudkvalitet. Bättre än en typisk MP3:a förvisso, men folk som köper rejäla hemmabiorecievers lär höra skillnad.

Om du menar att ljud som från början är komprimerat med AC-3 eller DTS inte blir ännu sämre av att skickas ut via en S/PDIF-anslutning så har du rätt. Men å andra sidan blir det heller inte bättre än om du hade haft analoga anslutningar (och bra kablar).

799 kr. Plus 349 kr till om man vill ha 5.1/7.1-anslutningar. Det står i texten, men tål kanske att nämnas en extra gång.

Har kört både WinXP SP2 och Vista på samma dator. Inga kompatibilitetsproblem med spel, och det känns faktiskt som om Vista är snabbare. Datorn är dock ganska fet.

Det är troligen inte Aero som är problemet, utan taskiga grafikdrivrutiner.

Jag har inte tid att svara på alla inlägg, så enkelt är det. Har dock svarat på dem du pekade ut, även om du säkert ser att svaren är ganska likformiga.

Jag läser i princip allt som postas i Synpunkter och förslag, men skulle jag också svara på allt skulle det ta upp än mer av min (obetalda) tid. Om någon känner sig ignorerad ber jag om ursäkt, men jag tror vi alla kan vara ense om att det är bättre att jag förbättrar sajtens kod än ägnar mig åt att klappa folk på huvudet...

Funkar prima för mig. Nån mer som har det här problemet för närvarande?

Förbättringar av sökningen på hela sajten kommer så småningom. Vi vet att den är en smula ooptimal, men det är inte ett lätt jobb att fixa.

Inlägg per dag kan du räkna ut själv. Du registrerades 5/5 2006 och har således hängt på FZ i 1 år och 2 månader, cirka. Det är ungefär 426 dagar. 902 / 426 = 2.12, så du har skrivit cirka 2 inlägg om dagen i medel.

Visst skulle FZ kunna räkna ut detta automatiskt och visa någonstans, men det verkar en smula onödigt...