Inlägg av gamer_

Inlägg som gamer_ har skrivit i forumet

Är det någon som vet hur hög tröskel det är för att kunna koda något vettigt till Kinect?

Jag läste först "Snart går The International Dota 2 Championships av stapeln i Säffle"

Skrivet av sgt_lol:

Är fallout 4 xbox one exklusivt?

Varför skulle det vara Xbox one exklusivt? Skulle gissa på att Fallout 4 (om det nu är Fallout de kommer annonsera) kommer till PC, Xbox one och PS4.

Utrymmet att vila underarmarna på mellan tangentbordets och musens undersida verkar vara rätt litet, känns inte så ergonomiskt.

Personligen har jag väldigt svårt för skrivbord som inte är djupa, tycker man kommer för nära skärmen och att det inte blir någon plats att vila underarmarna på. Tycker bäst om hörnskrivbord där som är inbuktade där man sitter så man har skrivbordet nästan på sidorna om där man sitter. Det enda jag är lite missnöjd över med mitt egna skrivbord är att det är hyllor på sidorna och bara plats för en 22-24" i själva hörnet, hade inte hyllorna varit där hade det varit perfekt för att ha tre stycken skärmar.

Skrivet av marcus8958:

Årets bilspel 2015?

Snarare 2016.

Skrivet av Harry Coma:

Dom som inte tror att motorsport är fysiskt påfrestande: åk till närmaste GoKartbana och kör en timme.

Tänk då på g-krafterna i en formel 1 bil, en otränad person skulle garanterat inte klara av det.

Min åsikt är att allt man kan tävla i kan klassas som en sport, alltså är e-sport en sport.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av ifeelnothing:

Nu ska jag inte märka ord, men det var i förrgår Suarez bet Chiellini!

Ah, den skrevs igår men misslyckades med att publiceras

Bonus - Photoshop magic!

https://pbs.twimg.com/media/Bq_G0EaCQAA9Oaz.jpg

Man ser ju tydligt hur Chiellini filmar, gult kort till honom!

Skrivet av walter_iego:

Han hade säkert kartonnageutgåvan av Deus Ex.

Mer intressant är väl om han hade ET spelet, alltså ett av dem som inte grävdes ner.

Tropico 3 och Riddick hittills. Får se om det kommer upp mer intressant.

Hur länge håller rean på?

Det värsta är att den heter SteamBOY. Vi får hoppas att Fi kan övertala EU-parlamentet att den måste byta namn till något mer könsneutralt.

Skrivet av Draug:

"Du kan köra från kust till kust i USA utan en enda laddskärm."

Jag tror det när jag ser det.

Det har väl funnits länge, bara att flyga till NY, hyra/köpa en bil och sedan köra till LA. Visserligen måste man stanna och tanka, kanske räknas som laddning?

The Last Guardian – Sony jobbar för fullt med spelet

Började Sony prata om The last guardian före PS3 releasen eller strax efter? Alldeles för lång väntan hur som.

Skrivet av AkirA:

Ja det är också ett sätt att tjäna pengar på skit. Hypa allt runt det som tusan och sedan kränger du skiten. Tragiskt var ordet.

Atari kanske började planerade det när de fick reda på att spelet inte sålde så bra som förväntat.

Blir lite segt om någon är afk i multiplayer...

Om man inte refundar spelet försvinner möjligheten att spela det ändå? Nu äger jag inte det (som tur är!) men det vore ju lite kul att behålla det och vara typ ensam om att ha det

Synd för umeå energi att 1000Mbit/s inte hjälper mot lagg.

Skrivet av Aresz:
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av Bennii:
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av Bennii:

Man kan inte leva på gamla meriter hur länge som helst. Farmville är gårdagens nyheter och de behöver helt enkelt en ny hit för att få fart på skutan igen.

Frågan är ju om de kan leverera en sådan hit. Lite som King som satsade på börsen med bara en riktigt framgångsrik titel. Risken är ju att de går samma väg.

Chansen känns ganska stor. Kanske är det också problemet med dagens F2P-giganter. Att de växer för fort, drar in tonvis med pengar, får storhetsvansinne och glömmer bort att imorgon vill vi ha nya upplevelser.

Kan nog tyvärr appliceras lite på Mojang också - ser nog bara "Minecraft 2" som en potentiell succé på samma nivå som Minecraft.

Men Mojang gör väl lite annat "för att det är kul", inte bara för att tjäna pengar? Scrolls och lite annat ligger väl i grytan och kokar? Lite som att Notch inte behöver göra något alls egentligen, mer än det som är kul? Pengarna från Minecraft kommer ju från faktiska försäljningar, inte genom att utnyttja det mest basala hos oss casuals för att få alla att hosta upp ett par tior.

Nu baserar jag detta endast på mina egna funderingar, men tror att F2P som Zynga kommer att åka ännu snabbare utför, för eller senare tröttnar alla på att betala tior, och shara med kompisar på sociala nätverk för att få bondgården att växa fortare.

TLDR: Skadeglädje är den enda sanna glädjen ahahahaha
King nästa då? Både King och Zynga förtjänar ingen framgång med sitt svineri.

Fast de anställda behöver fortfarande pengar att köpa mat och hyra för. Pengarna försvinner fort om spelare börjar lämna och inget nytt som drar in pengar kommer ut.

Överlag tror jag också att F2P-aktörer som King och Zynga kommer få svårt att locka över spelare till en ny succé och därefter tappa spelare/pengar. Antagligen därför de ville börsnoteras så de kunde dra in en massa pengar medans det var värt något.

Calle: Tror inte att Minecraft 2 blir/kan bli en lika stor succé som 1:an, det kan inte vara för likt för då stannar folk kvar med originalet och det kan inte skilja sig för mycket för då intresserar det inte de ursprungliga spelarna.

Skrivet av Lerner:

Jag kollade inte hela klippet. Men jag tänkte, varför inte bara rulla ut henne i en rullstol till en riktig trädgård? Detta kanske besvaras i videon. Upplys mig gärna i så fall!

Bor hon i lägenhet utan hiss eller i villa med några trappsteg kan hon inte åka ut i rullstolen och hon kanske inte kan gå i trappan (svårare att gå i en trappa än på plan mark).

Skrivet av chimaera:

Tycker att det är intressant att läsa alla otroligt negativa kommentarer till F2P här inne faktiskt. För argument kan man ju inte klassa dem precis.

1) För det första så är ju F2P en betalnings/affärsmodell, och inte någon genre eller nått liknande.

2) Spelindustrin tjänar pengar att man spelar spel, precis lika mycket som att McDonalds tjänar pengar när du köper läsk där. Självklart finns det ett vinstintresse.

3) Varför är det så att en del verkar tycka att det är ok att betala 500 kr för en produkt i handeln, men kan inte tänka sig att investera 500 kr över tid i ett spel med F2P-modell?

4) Alla "F2P-spel" är inte som Candy Crush Saga eller HayDay.

Personligen så tror jag inte att ALLA kommer att gå över till en F2P-modell. Det kommer att vara en blandning av affärsmodeller precis som nu.

Men en sak har herr Palm rätt i: Om du som spelare vill spela ett spel som faktiskt vidareutvecklas konstant så måste på något sätt spelaren betala över tid. Man kan antingen göra som WOW som både tar ut en månadskostnads+expansionskostnad, eller så är F2P faktiskt ett alternativ.

1) Rätt få spel i f2p är "hardcore", de flesta är "casual" alltså kassa (enligt mig då...) mobilspel/spel som ursprungligen är mobilspel.

2) Har inget emot att företagen tjänar pengar, så länge de inte tappar fokus på att göra bra spel och försöker att enbart maximera vinsten till nästa kvartalsrapport.

3) För med f2p vet man inte hur mycket man får för pengarna, köper du ett spel för 500kr så vet du att du kan spela allt utan begränsning, med f2p om du köper något så vet du att när du har använt det du har köpt så är du tillbaka på ruta ett och behöver köpa mer uppdrag/banor eller vad det är. Alltså stoppar inte kostnaden vid 500kr utan kan fortsätta...

4) Nej, det finns bra f2p-spel och de är värda att spela

Skrivet av 2infinity:

Jag skulle gärna se spel där de använder båda betalmodellerna så att spelare själva kan välja vad som passar dem

Låter bra man kunde också lägga till att om man har köpt microtransaktioner tills man har nått upp i samma summa som hela spelet, då får man hela spelet (alltså alla andra dlc osv. läggs till i kontot)