Inlägg av Kongen

Inlägg som Kongen har skrivit i forumet

"Men i skuggan av framgångssagor som DayZ ...." - har inte han som skapade modden sagt han ska röra sig vidare innan året är slut? ... Rust är iaf på väg att gå in i en ny utvecklingsfas och faktiskt spelbart som det är nu.... DayZ .... njaaaa...

Säg hejdå till alla "stjärnor" som streamar på tjänsten om affären blir av.... för det kommer bli ändringar och inte till det bättre. Nej tack.

Jag tror det är mer sammanträffandet att två personer vinner en tävling samtidigt, igen - även om det var 6 år sedan sist.

Chansen måste ju vara mikroskopisk liten, särskilt då de väljer vinnarna efter motivering?

Dock vill jag gratulera bägge ändå! Hoppas motiveringarna var bra!

"Fossil remains suggest that this giant shark reached a maximum length of 14–18 metres"

Hajen som dyker upp ur vattnet är mycket större än så - fail

Känns i mitt <3 när det är så många som kommer ihåg craftingen och resurshanteringen. Hoppas hoppas hoppas på nåt som liknar det enormt mycket! (Innan CU och NGE)

Ni får behålla era pekskärmssystem. Windows 7 x64 tills det slutar supportas blir det för min del.

Bojkott: Absolut, men återigen - man kan tävla i allt! Huvudorsaken varför man lagar mat är....... *drumroll* ..... för att man vill äta den! eller att någon annan ska äta den! och kanske även betala för den! .... I ett datorspel som utspelar sig i en scenario där 5 stycken spelare möter 5 stycken spelare för att man i slutändan genom taktik, skicklighet, lite tur och ja, massa faktorer, ska vinna... det har inte så många andra användningsområden förutom att det är kul, samma sak med andra sporter.

Du har ju inte ens läst vad jag skrivit, det står ingenstans att det är en idrott om du faktiskt tar och läser artikeln på engelska! Bara att de som utför det är "professional athletes" - med definitionen att man är bra på idrott eller sport. Och datorspel kan absolut vara en sport, när man tävlar i det.

FZ har blivit det nya Fragbite.... Lika bra att kräla tillbaka till mitt mörka hörn och sluta läsa kommentarerna igen.

Roligt att ni fortfarande diskuterar idrott när jag redan skrivit att i originaltexten står det bara "Professional athlete" och jag har bifogat den allmänt accepterade betydelsen av det.

Skrivet av Bojkott:
Skrivet av Newklear:
Skrivet av starboy83:

Hmm, klassas schack- eller pokerspelare också som idrottsmän då?

Schack klassas som sport, men inte en idrott, så varför skulle ett hasardspel klassas som en idrott?

Skrivet av Bojkott:

Snart är det väl bara en tidsfråga innan finniga tonåringar tävlar i OS. Jag älskar spel, men för mig så är allt det här med e-sport en lika löjlig "idrott" som dressyr. Men det är väl kul för dom som är intresserade att få bli tagen mer på allvar.

Vilken fjantig inställning... Varför skulle det vara löjligare med e-sport än någon av alla de andra sporterna som redan finns med i OS?

Man har olika smak. Vissa gillar friidrott, andra gillar konstsim. E-sport faller mig helt enkelt inte i smaken, och jag tycker det är en tramsig hobby att kalla idrott.

Att komma med argument som att det krävs tid och enormt mycket träning håller inte. Allt kräver tid för att bli bra på något, men det betyder inte att allt bör klassas som idrott. Eller du kanske tycker att Sveriges mästerkock är idrott också bara för att deltagarna lagt ner mycket tid på att laga mat och det faktum att dom tävlar i matlagning? Man kan tävla i allt, men snälla, håll detta utanför seriös idrott.

Man kan tävla i det mesta MEN det är ju inte så att dessa personer kommer sitta i ett kök och spela LoL för att folk ska bli mätta på deras spel? Nej, de spelar i professionella lag, med prispengar och ära som motivation/drivkraft, och det finns inget "sekundärt" förutom att ha roligt.

Det exempel du beskriver är att tävla i något som inte är gjort för att tävla i - med andra ord är tävlingen i sig inte det viktiga, för det du vinner i slutändan är chansen att driva ett eget matställe men du kommer ju inte tävla mer efter du vunnit? I t.ex. LoL så vinner du, och så är det nästa match som du också hoppas du vinner, även om du vunnit en hel del förut.

ath·lete
A person possessing the natural or acquired traits, such as strength, agility, and endurance, that are necessary for physical exercise or sports, especially those performed in competitive contexts.

Om man läser på gamespot ser man att den korrekta benämningen är "professional athlete" och kollar vi då på definitionen ser vi att det står "physical exercise OR sports, especially those performed in competetive contexts"... Och det som står innan är helt enkelt att du måste träna, spela ihop dig, skapa taktiker, forma ditt tankesätt och dina känslor en lång lång tid för att kunna vara på den här nivån av esport.

Därför - helt rätt att kalla spelarna "Professionella atleter" , idrottsmän i dess svenska benämnelse är, som ni skriver ,nåt annat..... Härligt se sådan här ske!

Lägga ner tusentalstimmar till att bli bäst i världen på det man gör - är i det en grundsten i varje sport?... Idrott, mjaaa, det är väl mest för att sport inte automatiskt ger möjlighet till visum. Ni måste läsa genom det finstilta - de vill förenkla det för dessa Sportutövare att få komma in i landet på turneringar. Sen att LoL drar massiv publik online och bara ökar i storlek (ja, hela eSportscenen gör det), gör att alla måste börja hänga med. Det som går att tjäna pengar inom går först i kön helt enkelt. Ett bra första steg!

Och återigen är det zombier a la DayZ - springer i ett tempo som skulle lämna Maurice Green långt bakom. Där dog den entusiasm som jag hade för detta spel...

Det är alla kids och fanboys som inte vet bättre. Vill du bli besviken - Köp en Xbox. Tycker du det är bra att de tagit bort det enda innovativa med deras nya konsol och sagt, i klartext och väldigt sarkastiskt, att det var vi spelare som de lyssnar på och det är därför det backar - tänk igen. Det var pga för lite förbokningar... och att de dessutom har mage att sälja sämre programvara för 100$ dyrare pris (och nej - kinect är ínte värt 100$....)..... men men... amerikaner är vad dom är...

Finns egentligen bara en sak som gör att jag inte köper det där spelet - en zombie ska inte kunna sprinta ikapp dig på det sättet som de där gör. Då föredrar jag t.o.m WarZ.

De tre personer jag känner som kan klassificeras (enl. samhället) som "Hen" är alla kränkta att bli kallade bägge könen (ja, ordet framkom eftersom det "behövdes" ett könsneutralt ord för de som inte hade ett specifikt kön). Varför inte bara kalla personen för deras namn? Eller det kön de vill välja att vara? ... Sen, som Conthox väldigt bra förklarade, så är det inte svårt att skriva neutralt om man vill hålla en persons kön hemligt utan att använda "Hen".

Sen när det gäller speldöd - The Walking Dead var riktigt rikigt bra på att porträttera att de små sakerna gör pixlarna på skärmen så mycket mer levande. Har stora förhoppningar för The Last of Us.

PS3 har ju en avgift på 10 euro för att "låsa upp" ett begagnat spel, för att kunna spela det online, vilket är ganska fair ändå...

Jag både alpha- och betatestade spelet, gav hundratalstimmar på att ge feedback för att (enligt mig) försöka korrigera några av de hundratals problemen som jag såg.... Mitt svar, varje gång när jag skickade in en kritisk feedback men också med ev. lösningar var varianter av "Thank you for loving the game! " .... Tycker det är ett otroligt dåligt MMO av en annars ack så bra licens - du springer gatlopp genom banorna, det finns ingen frihet alls utan linjärt är tankesättet på flera sätt. Redan där förstår jag inte charmen med det.... Glad för er som tycker om det, men själv kommer jag aldrig röra spelet igen, dock blir jag påmind varje gång jag öppnar Origin...

Måste även tillägga att även om Star Wars Galaxies hade sina nackdelar (särskilt efter CU och NGE), så var det spelet ändå så mycket bättre än SW:ToR. Varför nämner jag det? Jo för att SW:ToR är orsaken till varför SWG stängdes ner.

Hmm såg fram emot det men nu börjar jag bli skeptisk...

Skrivet av Dinskugga:

Har inte släppts ett bra HOMAM sedan 3an tyvärr.

Detta gäller inte HOM&M ... utan Might & Magic ... Hoppas hoppas hoppas!!

Ser ut som något som kan bli väldigt intressant!

Sen för er ungdomar och barn som inte vet om det, så är du som tjej vältränad har du förmodligen inte speciellt stora bröst, då dessa är fettdepåer. Om ni möts av någon vältränad med stora bröst, är det nog pga gener eller silikon - och varför Lara skulle ha silikon förstår då inte jag.

Realism framför både sexism och moraltanteri...