Inlägg av pjgbg

Inlägg som pjgbg har skrivit i forumet

Ljudet i podden

Tack för att ni lade upp ett nytt poddavsnitt med redigerat ljud. Satt i bilen tidigare idag men kunde tyvärr inte lyssna då ljudnivån var så låg. Sen ni justerade är ljudet perfekt. Har precis börjat lyssna, fredagsmys

Battlefield Vietnam

Att hoppa på helikoptern och piloten slår på radion, Fortunate Son spelas högt över djungeln där man flyger fram, så häftig känsla. Underbart soundtrack som jag lyssnar på hela än idag.

Trevlig poddlyssning, ligger lite efter då jag inte lyssnar på er live.
Lite tankar om att recensera spel och samtidigt äga aktier. Får börja med att nämna, jag är ingen expert på området. Men de aktiepoddar jag lyssnar på så avslutar de alltid med en disclaimer, med andra ord de nämner alltid de aktier de äger som nämnts i poddavsnittet. Fått en uppfattning(rätta mig gärna om jag har fel) att har man inte denna transparens så kan Finansinspektionen anse att detta är kurspåverkande marknadsmanupilation, och vidta åtgärder.
Vågar mig inte på att ge tips om aktier eller spelaktier delvis då dessa mest har lett till förluster. Dels för att fonder med innehåll av spelaktier gått lite bättre. Men framför allt som ni nämnde i podden, börsen drivs av förväntan. En förväntad vinst är eller kan vara inräknad. Så även ett riktigt bra spelsläpp med många sålda spel kan uppfattas som lägre än vad investerare/marknaden hade förväntat sig. Plus marknaden i stort, riskviljan, omvärldsläget osv.
För att själv vara transparent så äger jag fonder i Spiltan som äger en hel del aktier i Paradox Interactive.
Ser fram emot att få lyssna på er podd, rykande hett någon dag efter fredagen nästa helg.

Hype

The Witcher 3 hypeade åtminstone jag själv.
Mass effect 3 som jag spelade för första gången förra året.
Nyligen BG3
Civilization 4 efter jag var så nöjd med 3an.

BG3

Baldurs gate III
Har ordnat en fest i lägret som jag inte får missa. Tänker tillbaka på hur min inte så glada enögda grådvärg har tagit sig igenom både slagsmål som var mindre roliga. Men ack vilka underbara strider med små smutsiga odjur, det får ens bittra hjärta att glädjas. Synd att jag dräpte den smutsiga köpmannen men oj så kul när han flög ned för stupet. Hoppas de stackares barnen(tjuvglada) kan glädjas med mina historier. Dags att dricka mig redlös så kanske jag vågar berätta för Shadowheart vad jag känner för henne trotts att hon är lite för lång och med för lite skägg för min smak. Men oj vad det kittlar till när hon stärker mig i strid, suck.

Körde några dagar i early access

Tack!

Jag körde några dagar i early access, sedan i måndags eller tisdags. Sedan har jag spelat varje kväll och haft massor av skoj. Dels för att jag kunde ta val i konversationer som jag aldrig annars hade vågat ta och beslut som kändes sådär.

Laddade ned igår och spelade flera timmar. När jag laddade ned så hade jag en förväntan av att vilja skippa den första tiden. En känsla av att behöva spela om delar jag redan kan och har gjort. Men wow jag är så positivt överraskad över hur de lyckats ändra storyn och vad som händer redan från min första speltimma. Fler spelutvecklare borde uppmärksamma detta och lära sig hur man faktiskt kan ge en ny spelupplevelse, även om man spelat i early access/beta. Små saker som de ändrat i hur saker faller ut och när man träffar vissa karaktärer.

För övrigt spelar jag en ganska positiv dvärg-paladin som gör allt för att stoppa ondskan i världen. Inte så hård mot sig själv och andra men brinner för att krossa det riktigt onda i världen. Allt och alla från de 9 cirklarna och djävlarna är ett hot mot allt som Borg(inte helt nöjd över namnet men så fick han heta) står för. Så får vi se vad han lär sig på sin resa och upptäcker fler för onda eller ändrar tankar på vägen.

Skrivet av waeress:

Som Dunder skriver. META inom rollspel är ett sätt att spela spelet där du använder det du vet om reglerna för att skapa en mycket kraftfullare karaktär, istället för att spela karaktären utifrån vad den karaktären vet. Som exempel, din dexterity baserade fighter karaktär vet inte av sig själv att den kan ha nytta av att ta en/några level rogue eller ranger. Men du som spelare vet det. Därför är det meta.

Skrivet av Piigge:

Meta till spel kan nog vara mer brett också, Meta när det gäller spel är något som interagerar med spelet utan att vara implicit i spelet, det kan komma ifrån flera håll, Du som spelare kan meta utanför när du lär dig saker om spelet och min-maxar osv när du använder outside sources. det är utanför-kunskap du inte lärde dig in-game, spelet kan vara meta utåt också när det tex bryter "the 4th wall" och antingen gör referens till något irl som ej finns i spelet eller gör referens till skaparna av spelet osv, allt som bryter världen med introduktion av saker utanför spelets värld.

Meta har många fler betydelser också, men till spel så hör jag ofta det refereras som att det är "referenser till spelet som ej är inkluderade i spelet", så tekniskt sett är en recension av ett spel att involvera sig i spelets meta, du lär dig något som du inte hade vetat utan recensionen troligtvis, vilket är meta-gaming, men tror dom flesta nu förtiden bara använder meta som ett ord som betyder min-max.

Tack, klart och tydligt. Jag förstår infallsvinkeln och nu även innebörden.

Har jag förstått det hela rätt att META inom spel inte är samma som META när man diskuterar? Till exempel en meta diskussion är en diskussion om(inom) en diskussion. Medans META inom spel är att läsa på och maxa en karaktär(build)?

Ser mycket fram emot att få spela BG3 osäker på om jag vill plocka upp det direkt på release datum eller vänta på några patchar. Men med så lång early access så kanske det mesta är klart på release? I alla fall väldigt sugen att få spela.

Börjar bli svårare och svårare att inte börja kolla på "lets play" -videor. Tjuvstartade igår fastän jag bestämt mig för att inte göra det. Ser mycket fint ut.

Precis klar med The Witcher 3 alla expansioner, en milstolpe för mig då jag spelat spelet sen början flera gånger men aldrig avslutat. Mycket nöjd med mig själv och storyn. Hoppade på Spellforce 3 men RTS läget var inte för mig så jag köpte igår Spellforce EO och pulat lite idag. Verkar vara ett mycket mysigt 4X spel.

Oh ja

Köpte båda DLC'na idag på Steam rean.
Spelade klart Witcher 3 utan DLC i våras. Hade försökt några gånger genom åren men tröttnat. Denna gången hade jag lyssnat på böckerna, kollat på serien och fördjupat mig i Geralts värld. Det blev en fantastisk spelupplevelse.
Försökte få in moddar från Nexus men det strulade för mycket(SBT) så denna now gen uppdateringen känns helt rätt, för att få ta upp spelet med de två DLCna. Ser mycket fram emot att få ta del av resten av historierna.

BF Vietnam

Helt enig! Klart min favorit i BF serien. Otroligt roligt rent taktiskt, fläskigt att kunna köra på musik som alla hörde som var i närheten mitt ute på en karta.
Körde en del i klan med rankade strider och tävlingar. Mycket intensivt och spännande.

Vilken mysig trailer, blev absolut nyfiken på att spela och reda ut vad som hänt.

FAN vad roligt och vad duktiga ni är! Mycket uppskattat spelsegment. Hälsa Jonatan nästa gång att han är saknad i poddvärlden om just spel. Han var fantastisk i "spela spel" podden. Nästan lika bra som Fräcka Fredag som jag bara lyssnar på så jag har tyvärr inte sett ett ända avsnitt. Men ni är fantastiska där också!

Njut av galen veckan.

3do

https://www.youtube.com/watch?v=Mk9iajGViDs
3do egna logga låt(om man nu kan skriva så) speciellt från New World Computings Heroes and Migh and Magic VI: The Mandat from Heaven som följt mig länge. Kan fortfarande höra orden 3do som från ljudfilen.

Underbart att lyssna på era Fredagspoddar. I senaste avsnittet var det något ljud i bakgrunden. Lät som en spelmaskin eller ett roulettbord. Har jag missat något från videosändningen? Tyvärr inte sett någon livesändning utan bara lyssnat intensivt på era poddar.

Verkligen kul att ni sänder podcasts också. Har lyssnat på alla förutom kvällens cast. Tack för väldigt trevliga avsnitt. Att ni sänt live med video har känts helt okej även när man inte sett klippen.
Ha en underbar helg!

Kul! Haft svårt att se era sändningar, detta ska bli spännande att lyssna på. Tryckt på prenumerera i mim podcastspelare.

Tack för en kul stream. Zoombien med hjälm verkade överraskande svår att få ned. Lät som glädje när ni skriker horde och får upp pulsen, drama.

Fuck cancer! Bra att ni lade upp denna video på Ninja. Började lyssna och hade på musiken från videon i bakgrunden. Kommer tillbaka och ser att jag har ju inte spelat spelet till slutet. Bänkade mig framför skärmen, så jag fick äntligen se hur Ninjan klarar hela questen. Hans musik är otrolig bra.