Inlägg av Cable

Inlägg som Cable har skrivit i forumet

Mozilla Firefox 4 Beta 1 släppt

Halloj,

Tänkte informera er alla som länktat, att Firefox 4 Beta 1 är ute. Äntligen säger jag bara!

Det finns många vägar att hjälpa till att göra Firefox bättre, en av dessa vägar är Test Pilot. Det Test Pilot gör är att den tar in information av hur du använder din webbläsare, detta är då helt anonymt.

Länkarna till både betat och Test Pilot hittar du nedan.

Firefox 4 Beta 1: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/beta/
Test Pilot: https://testpilot.mozillalabs.com/

Som master_chrille nämnde - du måste byta moderkort och minnen om du vill köpa en ny processor.

Eftersom i7 har socket 1366, och ditt moderkort stödjer endast socket 775, så kommer de inte matcha förstår du.

Om du skulle vilja ha hjälp med uppgraderingar m.m. skriv vad du har för system (dvs. CPU, moderkort, minnen, nätaggregat, grafikkort, hårddisk(ar) och chassi), motivera även vad du använder datorn till eller vill använda till.

Vad har du för budget? Vad har du för nuvarande delar, förutom hårddisk och DVD-brännare? Och vad har du för hårddisk?

Skrivet av Sille:

jag fick allt o funka men nu har jag ett annat problem cpu är för varm ligger runt 90C =(

Är du säker på att du satt kylaren korrekt?

Låter väldigt bra! Håller med angående att handla på stora marknader, inget vidare, men gällande laptops m.m. så kan man få till det riktigt bra.

Jag hittade t.ex. ett nätaggregat från Corsair (HX 1000W) för 1000 spänn på MediaMarkt (ett bra tag sedan) som normalt kostade ~2500 kronor då på komplett, inet och alla andra kända internetbutiker. Detta var då ren tur haha.

Men vad bra då, att du fick Sonyn, bara att rensa programmen, man får alltid så mycket skit med, när man köper en färdig dator.

Verkar som ett lyckat köp då, speciellt om företaget betalade!

Förresten, vad fick du för färg? Svart hoppas jag?

Man tycker att goes låter rätt, men det är go to, som TobbeW förklarade.

Skrivet av jacke910:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=596608&CKS=PCW räcker det här grafikkortet att maxa nya spel och hur mycket bättre är Sparkle GeForce GTX 470 1280Mb för skillnaden är typ 300 kr

GTX470 är snäppet bättre och är bättre vid tillfällen när det "händer mer på skärmen", dvs. explosioner och annat kluster. Dock är HD5850 mer "bang for the buck".

Kolla på denna review om just GTX480 och GTX470 som jämföres med HD5870 och HD5850.

Guru 3D GTX 470 & 480 review - Testet är redan på sida 17 (där alla speltester börjar, som jämför FPS) - om du vill läsa mer, gå tillbaka, eller fram för mer speltester.

Skrivet av Harakiri:

Rensa registret o skrot med http://www.revouninstaller.com/
Revo uninstaller , den kör först normala avinstallationsprogrammet och sen scannar den efter regnycklar och överblivna filer.

What this guy said. Har för mig att CCleaner gör detsamma, men jag tror inte det gäller just filer som är från borttagna spel, etc.

Kolla först med program som CPU-Z eller Speccy (som du hittar med en google-sökning) vad datorn innehåller, när du vet vad den har för moderkort och grafikkort så vet du i princip vad du skall ha för drivrutiner.

När det gäller moderkort, kolla vad den har för chipset, det kommer förmodligen vara ett nForce-chipset eller ett från AMD, som du antingen hittar på nvidia.com eller amd.com, samma sak gäller grafikkort - om det är NVIDIA eller ATI. Såklart kan du alltid gå in på tillverkarens hemsida (t.ex. om din kompis har Gigabyte, så kan du gå in där), skillnaden är att det kan vara så att drivrutinerna kan vara lite utdaterade.

För att få igång internet så behöver du drivrutiner till ethernet, som hänger med chipset drivrutinerna, om du installerar t.ex. nForce.

Du måste givetvis ha drivrutiner till det integrerade ljudkortet med, det hittar du enkelt efter att du vet vad du har för moderkort (googla moderkortsnamn + specifications) eller liknande, så hittar du vad det är för ljudkorts drivrutiner du behöver.

Oftast så är det Realtek som kommer att installeras.

Du kan ta hem alla drivrutiner från en annan dator, lägga det på ett USB-minne och köra den vägen.

Ett annat alternativ är att köra endast Windows Update, men då får du oftast bara skit.

Lycka till!

Skrivet av BigD:

Tack för ditt mycket utförliga svar och länkarna!

Asus U35Jc ser riktigt grym ut och priset är ju mycket förmånligt.

Tyvärr kan jag inte vänta med datorköpet tills dess då jag verkligen måste ha en dator snarast för jobbet annars hade jag absolut gått för den, hands down.

Sonyn verkar mycket bra även den, ska åka förbi MediaMark och kolla vad de säger imorgon, får jag tag i den till det priset är det ett givet köp!

Som andra alternativ får det nog bli Packard Bell datorn, den duger nog den med, men Sonyn verkar bättre.

Återigen, tack för all information!:)

Ingen orsak!

Jo, det är såklart förståeligt. Hoppas att den ligger där och har det priset, bara att den inte har någon udda färg, som grön eller rosa (ja, det finns sådana färger, så illa är det, haha) så man får hoppas att det finns i svart eller möjligtvis vit.

Tror jag glömde nämna att båda datorerna klarar av BluRay och HD filmer utan några problem alls (inte genom DVD-brännarn då, men den ska klara att spela den i datorn givetvis). Det kommer även vara någorlunda lik prestanda-vis som din förgående dator, någorlunda sämre när det gäller grafiken.

Skrivet av BigD:

Tack så mycket för svaren!
Både Delldatorn och MSI såg RIKTIGT bra ut i min mening!

Berättade för detta för min chef på jobbet idag, och han sa att jag kan plocka ut en laptop själv och ha som arbetsdator, firman betalar men högst 9000 inkl moms.

Det gick inte att lägga till pengar själv tyvärr!

Återigen till datorn jag hittade själv ;

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/pa...

Är den ett bra val när man har en stramare budget?
Verkar ju ha hyffasd processor och GPU i alla fall?
Skärmen och upplösningen inte så heta dock!

Den borde väl hursomhelst kunna köra fullHD filmer och sådant?

Hur borde den stå sig mot min gamla som gick sönder (E8400 3ghz, 4 gig Ram 1 gig Ati HD4870)?

Uppskattar svar, datorn skall inhandlas imorgon!

Skönt att du får datorn från företaget! Synd att du inte kan tillägga en slant själv, men men. Det är lugnt, vi fixar en annan grym laptop åt dig.

Denna är nämligen en av de bästa i just ~9000 kronors budgeten:
Sony Vaio VPC-EB1S1E @ Prisjakt
Den har i princip i5, 15.5", HD 5650, 4GB RAM och 500GB. Även ett väldigt skönt numeriskt tangentbord, vilket är välbehövande när man arbetar.

Jag har för mig att jag såg just denna version på MediaMarkt för 8990kr, vet ej fall det var kampanj heller (tyvärr). Osäker vart man kan hitta den på nätet dock (finns inte många affärer enligt Prisjakt).

Den laptop du valde ser även väldigt bra, jag har dock inga erfarenheter med Packerd Bell och deras support men enligt specifikationerna så ser den bra ut.

En annan intressant laptop är Asus U35JC men den verkar släppas i början av juli verkar det som (väldigt osäker gällande detta) och det är i princip en laptop i den budget du har. Den finns på komplett och kostar 8995kr, men den finns inte inne i lager ännu, som sagt. Men det går att förbeställa skulle jag tro!

På kompletts hemsida står det att det är en i3 370 processor, vilket inte stämmer. Denna kommer förmodligen med en i7 620M och BluRay-spelare.

Kolla denna länk för mer information, inklusive bilder! Det verkar vara en grym laptop och är SJUKT stilren, snygg, och den kommer med ett nytt NVIDIA grafikkort med Optimus feature (kolla länken om du vill veta vad det är).

Denna Asus laptop kommer nog slå Sony Vaios exemplar jag visade ovan, någorlunda hårt.

Så mitt råd till dig är att förbeställa just Asus U35JC från komplett, då kommer du få GRYM prestanda, stilrent (perfekt till jobbet) och i princip en helt ny release av Asus som kommer med ny hårdvara till ett grymt pris, och ingen ful "gaming-laptop-that-is-aimed-for-the-12-year-olds".

Summering:
- Sony Vaio VPC-EB1S1E = bra val
- Osäker gällande Packard Bell datorn du valt
- Asus U35Jc = bästa val

Nu blev det lite långt men... hoppas det hjälpte!

Om du skall köpa en ny laptop så slår MSI's GX640/740 allt i dagsläget, satsa på det, ingenting konkurrerar med det just nu. Ingenting alls.

Bättre varianten (GX740):
MSI GX740-065NE @ Prisjakt

Eller den billigare varianten (GX640):
MSI GX640-086NE @ Prisjakt

Bara att välja om du vill komma undan billigare eller inte. Själv skulle jag satsa på GX740 om jag skulle köpa en utav dem, eftersom den är mer prisvärd.

Om du vill hoppa ner ett snäpp med budgeten ännu mer, så skall du köpa en dator med 5730M, då sparar du en tusenlapp ungefär men förlorar otroligt mycket prestanda, speciellt i spel.

Lycka till!

Rekommenderar denna artikel starkt från SweClockers, den förklarar allting från nybörjarnivå och hur man går till väga för att få en lyckad överklockning.

Det är enkelt, det är värt, det är i princip fruktansvärt. Haha, den rimmningen var inte så lyckad.

Gratis prestanda är aldrig fel, right? Lycka till.

Allting beror väl på vad du gillar och vad du letar efter. Chassit 73mpl4R rekommenderade kan jag även lägga ett plus på, väldigt stilrent och prisvärt chassi!

En annan sak är väl, vad du har för budget med. Men helt honestly sagt, så är Fractal Design R2 oslagbar i prisvärdhet. Du kommer inte bli missnöjd!

Hej BigD!

Jag rekommenderar starkt att du skapar en tråd på SweClockers forum istället (inget illa menat om detta), jag tror att du kommer få bättre hjälp där och du kommer bli mer än nöjd med ditt köp.

Ta en titt själv: http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/
Självklart finns det även en forum del för stationära datorer där med.

Lycka till!

Edit: Lite ovan med EosCode, lite små ändringar.

Jag kan lova dig ett rejält lyft från 8800GTS till HD5770, men ha inte förstora förväntningar bara.

Edit: Grafikkortet är väldigt strömsnålt, så ditt nätaggregat kommer att palla med, du skulle även kunna överklocka det, om det inte är ett slags skitaggregat som Ace exempelvis.

Nja, processorn kommer inte flaska speciellt mycket i de flesta spelen, men i spel som GTA IV, kommer den tyvärr göra det.

Kan väl tillägga en annan sak, för folk som har problem med att bilden flimmrar (typ att den hoppar fram och tillbaka från svart bild till "vanligt" en gång per sekund).

Problemet med detta är en specifik drivrutin av NVIDIA, vilket är versionen 197.13, om du har denna version - så har du en bra anledning att uppdatera så det fungerar!

Jag hade själv mycket problem med detta och det tog ett bra tag innan jag hittade vad problemet var.

Varför inte organisera dina filer? Istället för att ha dem på skrivbordet och skapa kaos. Du kan använda superbaren för att använda alla nödvändiga applikationer och sortera alla filer vart du nu än vill ha dem.

Det är mitt tips i alla fall, annars får du googla efter fler svar. Det är dock skumt att ikonerna inte håller sig sorterade.

Lycka till!

Beror väl egentligen på vilken server man spelar på. Beroende på ration av horde och alliance så avgörs det i princip.

Men gällande PvE och PvP, så finns det både för och nackdelar. Förr så var Undeads dominanta i PvP, men inte längre. Nu är det mestadels Blood Elves som är bäst, pga. deras racial, men allting är personal preference som man kallar det och hur man spelar.

Till exempel, fall man lirar en Priest och man spelar extremt defensivt så är det inte direkt väldigt behövande att ha en Blood Elves racial, eftersom man sitter som klister vid pelaren. Haha.

Om man har tillgång till all sorts PvE-gear så skall man såklart vara en Human i PvP, vilket ger en övertaget.

Kan hålla igång denna diskussionen, men jag är något upptagen nu så jag summerar det kort.

PvP Horde:
1. Blood Elf
2. Tauren/Undead/Orc
3. Troll

PvE Horde:
1. Troll
2. Orc
3. Blood Elf
4. Tauren
5. Undead

PvP Alliance
1. Human
2. Gnome
3. Night Elf
4. Draenei
5. Dwarf

Eller nu när jag tänker på det egentligen, är det inte riktigt korrekt att göra sådana listor, eftersom allting beror på vad man har tillgång till och vad man spelar för klass.

Finns även riktigt bra leveling guides, gratis. Jag skulle isåfall rekommendera denna guide: http://wow-pro.com/node/1924 (Jame's Leveling Guides).

Annars så brukar hunters oftast vara de snabbaste, med liten marginal. Dock är druider väldigt snabba med (kanske t.o.m. snabbare än hunters, i Northrend iaf)!