Inlägg av apokalypze

Inlägg som apokalypze har skrivit i forumet

För att vara en gammal NMA-räv och allmän bakåtsträvare som som föredrar att ignorera samtliga spel efter Fallout 2 så tycker jag ändå att serien varit hygglig underhållning hittills så här tre avsnitt in. De hade gärna kunnat låta bli att spela sönder de gamla slagdängorna i var och varannan scen dock. De funkar betydligt bättre som sparsmakade stämningshöjare i intron och outron.

Vafalls, inget Motorhead ens i botten av listan?? Vet inte om jag är beredd att köpa vad ni försöker sälja här..

Detta var visst rätt upp i min gränd (även om jag gjorde ett kvalificerat antagande på en fråga och gissade hej vilt på den sista).

Vore en fin uppdatering av mitt nuvarande bokstöd (D3 Collector's) i hyllan här hemma.

Skrivet av Kalliban:

Nu blev jag nyfiken vad du menar är storebror? Diablo 2? Eller tänker du på alla tusen expansioner i PoE (oklart hur PoE kan ses som storebror dock enligt mig). Personligen hoppas jag INTE det blir som PoE, jag ogillar skarpt att de bara slängt på tusen saker ovanpå varandra. Om man kommer som ny spelare där har man ingen aning om vad tusan man ska göra när man når end game, eller iaf kände jag så när jag plockade upp spelet igen i våras och spelade igenom alla akterna. Jag lade ner spelet rätt snabbt när jag väl nått endgame pga den röran, trots att jag verkligen uppskattade spelet fram till dess.

Huvudet på spiken där. Måhända har Path of Exile kanske inte samma totala antal spelare som Diablo 3 men som upplevelse har de lämnat nämnda spel i bakspegeln för längesen (samt tagit en stor andel spelare från dem i samma veva). Vad gäller så kallade expansioner i PoE så är det ändå rätt organiserat om man har lite koll på hur utvecklarna har lagt upp det hela. De kör en så kallad "challenge league" som spänner över cirka 3-4 månader i snitt där alla börjar på noll och där de även introducerar och testar nya spelmekaniker. Dessa spelmekaniker läggs oftast sedan till i kärnspelet (även kallat standard league) i någon form när den temporära ligan är över. Detta kretslopp har så gott som aldrig förändrats med undantag för någon extra expansion ovanpå den temporära ligan, oftast atlas-relaterad.

Jag kan köpa ditt resonemang att nya spelare kan finna spelet överväldigande men det är också lite det som är grejen med det hela. Vill man spela något förenklat action-rpg som är lätt att komma in i så finns alltid Diablo 3 och vill man ha något mer invecklat där man kan göra djupdykningar i diverse olika spelmekaniker så är PoE ett bättre alternativ. Jag själv har alltid känt att en del av nöjet med att spela ett spel är att läsa på kring det och därför passar PoE mig som handen i handsken. Brukar ta en paus under vissa temporära ligor och visst blir det till att göra lite research när man återvänder men jag har trots det spelat spelet sedan stängda betan 2011 och har ännu inte tröttnat. Har också genom åren noterat att många nya spelare som anländer är just sådana som tröttnat på D3 och andra förenklade action-rpgs och vill ha något annorlunda med mer djup.

Måhända att jag levt under en sten det senaste decenniet vad gäller hippa "features" och dylikt i spel, men... Vad fan är en "gratis-säsong" för något?

Låter för övrigt som att de sneglat på storebror gällande "frekventa" utbyggnader av spelet. Bättre sent än aldrig antar jag.

Det är väl nästan tjänstefel att inte nämna Justified bland Walton Goggins främsta meriter kan jag tycka.

Skrivet av Lauchen:

Den var oväntat bra, hade iofs noll förväntningar.

Håller med och samma här. Dessutom jävligt kul att se Jim Carrey i en fullkomligt bindgalen roll för tankarna tillbaka till hans storhetstid under 90-talet.

Skrivet av I am Grööt:

Battlefield Dark Souls
Total War:__________

Total War: Among Us
Super Mario...

Skrivet av Molotov:

du kommer kunna byta ut spaken.
BTW så är styrspakar nått som säljs till alla kontroller tror jag som reserv-delar.
Inget du hittar på elgigantenshylla men kollar man tex amazon osv finns det reservdelar.
svenska PSXCare vet jag säljer en hel del reservdelar också.

Jag har bytt styrspak på 2st joycon nyligen här hemma, det är väldigt enkelt.
Klarar man av små skruvar så kan stort sett vem som helst skruva i kontroller.
Kontrollerna blev som nya och till ett betydligt billigare pris och bättre för miljön än att kasta och köpa nya.

Jo, jag har själv fixat med lite enklare prylar som gamla Nintendo 8-bitarsdosor och liknande. Blir ju dock lite mer orolig när det handlar om en toppmodern speldator där man blir tvungen att öppna upp hela enheten för att utföra ovan nämnda pill, med garantier och allt vad det innebär i åtanke.

Lite off topic detta kanske men är jag den enda som känner mig orolig för eventuell "drifting" på en Steam Deck efter långvarigt/intensivt användande? På Nintendo Switch kan man ju åtminstone byta ut Joy-Cons vid behov (även om det är en dyr lösning) men har man införskaffat en Steam Deck och det visar sig att Valves uthållighetstester inte stämmer överens med verkligheten så känns det som att man kanske är fast med rövskägget i brevlådan.

Har haft funderingar kring Steam Deck för grabbens räkning (high end-versionen i så fall) men det är inte utan att man då börjar oroa sig för problem som det ovan. Det är ändå en rätt saftig peng att punga ut och inget man vill göra flertalet gånger.

Skrivet av Managor:

Jag har inte bråttom, varken med nytt grafikkort eller konsoll. Min gtx 1050 får hänga med ett tag till

1050?! Vad är det för nymodigheter?? Mitt gtx 580 har ännu inte gått i graven.

Skrivet av Fearnox:

Hoppas på att de inte bränt sina utvecklare för hårt inför nästa release bara :/

BTW så står det väl lite konstigt i texten, de skapade väl knappast Metroid IP:t?

Det är ju ett citat taget från utgivaren för det första. Lite klumpigt formulerat såklart även jag inte tror de menade riktigt så. Det är förstås också möjligt att det blev knas när citatet översattes.

Skrivet av WildThing:

Hur är detta spel som en intro till Metroidserien? Jag spelade första sjukt länge sen, men gillar en del Castlevania. Bör man titta YouTube på storyn innan man kör?

Här har du en sammanfattning.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Klart snyggare på gamla sajten, tack!

Vilken nostalgitripp! Den härligt senapsgula texten mot olika nyanser av grått. Vill minnas att jag hatade designen när den anlände men motvilligt lärde mig mig att acceptera den med tiden.
Kan också tilläggas att vid tidpunkten som recensionen skrevs så var sådana artiklar fortfarande i sin linda på FragZone som i sin tur var i en övergångsfas från spelsajt med fokus på shooters till en mer allmän inriktning. ZodiaX var för övrigt mer känd för sina bravader i Quakeworld så jag förlåter honom för detta klavertramp till betygsättning.

Apropå omslaget...

Lite off topic kanske men då omslaget kom på tal så passar jag på. Det tecknade omslaget för SMB måste nog ändå vara mitt absoluta favoritomslag för ett spel alla kategorier. Snyggt ritat och färglagt, allt ser så intensivt ut och man får bara ett jäkla sug att spela när man ser det. Bowser hade heller inte fått sin ikoniska "King Koopa"-look ännu och istället fick vi en riktig ligist-Bowser som såg ut att tillbringa dagarna med att lyssna på Discharge och gå runt på gatan och slå folk på käften. Klockrent helt enkelt.

Skrivet av Hipshot:

Så länge pengarna rullar in!

Tencent har så gott som ägt Grinding Gear Games i cirka två och ett halvt år nu men trots det har inga nämnvärda förändringar skett i Path of Exile än så länge. Min gissning är att om de skulle få för sig att vilja pilla i något spel så sker det i första hand på den inhemska marknaden, dvs Kina. Med det sagt så tror jag inte att att Warframe-fantaster behöver oroa sig alltför mycket för framtiden.

Då jag inte rör mig så mycket från huvudsidan så får jag väl främst uttala mig om denna. Jag tycker att nyhetsposterna "flyter samman" för mycket och att det känns allmänt rörigt att sålla bland dem.

Vidare känns posterna såväl som texterna i artiklarna ihoptryckta och att det svarta fältet till höger är dubbelt så brett som boxarna "Nytt i forumet", "Nya recensioner" m.m. ser bara rent ut sagt fult ut. Här på forumet ser det av någon anledning däremot bättre ut med en mer breddad vit "yta" för forumdelen och en svart list som precis får plats med ovan nämnda boxar.
Jag kör för övrigt 1920x1080 om det är information ni har nytta av.

Inget Mega Man 1 och 3 samt Probotector/Contra i det medföljande spelutbudet är fortfarande en sjuhelsikes miss. Hade också gärna sett The Guardian Legend som kan vara det mest förbisedda NES-spelet någonsin. Ruskigt bra.

Mycket ja-sägare här ser jag. Tycker det såg ut som om de uppdaterat Quake 4 och sneglat en aning på nya UT under processen. Att man ska kunna skala ner grafik till lego-nivå tar jag för givet men det är ändå något som inte känns rätt här.
En uppsättning nya maps vore ju något, även om nu spelarbasen tyvärr brukar ha sista ordet vad gäller den aspekten.