Inlägg av eublepharis

Inlägg som eublepharis har skrivit i forumet

Tack för dessa! Känns som om GR är givet. PS också kanske...

Skrivet av skogsvilden:
Skrivet av SID 6.7:
Skrivet av eublepharis:

Jag är ju inte sådär bevandrad i detta men... Grimrock, någon?

Might and magic - Release: 1986
Grimrock - Release: 2012

Legend of Grimrock är en hyllning till forna tiders rollspel såsom tidiga Might & Magic, Eye of the beholder, Dungeon Master osv.

Lands of Lore !!!

Jo, det var så jag menade... förlåt min otydlighet. Så, hur står sig då hyllningen i förhållande till klassikerna (och kommande M & M) tycker/tror ni?

Suktar i denna spelårets relativa öken efter trollhattsmys. Vad väljer jag?

Jag är ju inte sådär bevandrad i detta men... Grimrock, någon?

Skrivet av moberg:

Detta kan ju faktiskt ha en riktigt stor negativ effekt på valves försäljning tyvärr. Som någon så smart skrev på reddit, det handlar inte om att folk kommer vänta med att köpa grejer på steam tills rean kommer, för det gör väldigt många redan. det handlar om att deras konkurrenter troligtvis kommer ta detta tillfälle i akt och dra igång sin egen rea innan valve, så att folk köper från dem istället.

Skrivet av wallde:

hatar folk som detta.. första där står "snälla - sprid inte detta"... första han gör... sprider de... skitunge med noll respekt

Två alldeles utmärkta argument för att shoppa loss på Steam och ingen annanstans!

Twin Peaks vore väl nåt att ge sig på om de vill ha utmaningar...

Skrivet av KaptenKanel:
Skrivet av phi:
Skrivet av Decado:
Skrivet av phi:

Nu blev jag ju sugen på att köra igång en genomspelning på Impossible Ironman men jag höll fan på att bli galen på spelet sist. Tyckte att det var ett stort hopp från Classic till Impossible.

Någon som har lyckas klara det på Impossible?

Inte på Impossible, tog säkert 20 försök på Classic tills jag lyckades få en bra start.
Men min motivation tvärdog i Julas när min Colonel support hamnade i "bleeding out" läge.
Tog mig 2 rundor att få dit min medic backup...då var kroppen borta !!.
Startat det några gånger när det patchas men kroppen är fortfarande borta.
Som sagt, galen är bara förnamnet.

Jag har klarat spelet på Impossible men inte Impossible Ironman. Det räcker med att missbruka save/load-knappen för att klara det på Impossible

nej men vafan! detta spel får inte spelas utan ironman!

Just så.

Skrivet av Sethernis:
Skrivet av Sapiens:

http://bilder3.egmont.se/cache/25/2536/25367326237f2d8eb5cb16...

Dagen efter det vilda kalaset på Goebbels syltfabrik.

Det är som Woodstock 1969.

Alla säger att de var där, men få kan bevisa det. Hur som helst, jag var där. Legendarisk fest. Goebbels är en helfestlig man och kan det där med sylt.

Grattis!! ...*grinar illa bakom ett artigt leende...*

Skrivet av trifix:

Orginalet var fantastiskt på många sätt men den öppna värld i voxelteknik som hyllades var väl kanske inte det allra bästa i slutändan. Spelet var otroligt snyggt för sin tid som tillsammans med fantastisk musik och röster gjorde det till en upplevelse.

Jag tillhör en av de med ett orginal kvar i spelsamlingen och såg verkligen fram emot uppföljaren som blev slopad. Däremot kan jag känna att det som kändes nytt och fräscht då är vardagsmat idag. Kommer inte ha några som helst förväntningar utan hoppades väl egentligen att spelet skulle stanna vid det klassiska orginalet!!

Ja, lyckas de hålla kvar vid det du skriver (med tillhörande humor) så är det en framgång! Jädrar, jag måste nästa gå och kika på boxen i hyllan... Så sugen... och så lite tid...

Skrivet av Blackwolfe:

Spelade aldrig det första, och pallar inte nu Men bli uppföljaren lika bra så kan man åtminstone köra tvåan

Jag sitter i samma sits när det gäller BG. Inhandlade såväl BG1 som BG2 med tillhörande exp i en bundle-utgåva för ett par år sedan, men har inte hunnit. Nu kommer så "Enhanced edition" och jag vet inte hur jag ska göra framåt hösten... Känns som om de synliga pixlarna är mina vänner när det gäller retroliren...

Fantastico!

Blir till att dra igenom originalet igen då, medan man väntar!

Skrivet av wibbe44:

Älskade originalet och hoppas man kommer känna igen lite av det i denna nyutgåva iaf Snabb action av detta slag är det för lite av idag!

Håller med. Vart tog det vägen?

Jösses, vilka minnen. Nostalgitrippen är nära som nån skrev. Nu blir det nog till att plocka fram alla gamla godingar ur spelhyllan...

Låter nästan som han presenterar sig som David... David Gahan...

Skrivet av Securion:

Hade hellre skjutit kommunister.

Kommentera spelet tack. Söker läsare politiska inspel bör de leta någon annanstans.

För övrigt, visst kändes det billigt med några "bildreferenser", men jag blir sugen ändå. Kan bli mysigt att plocka fram ur spelhyllan i höst...

Så låter man en spelkaraktär gå till vila! Kan inte låta bli att tycka att slutet av filmen var jäkligt stiligt. Lagom vemodigt, lagom glimt-i-ögat. Hade Duken behandlats med samma värdighet hade vi sluppit Forever.

Lysande idé Gunde! Jag springer Varvet för FZ åtta dar i veckan. Och på söndag.

Håhåjaja. Visst är vi alla värda en eloge som fortfarande orkar engagera oss i dessa frågor? Stort tack till er alla som skriver kloka saker och som behåller ett kritiskt förhållningssätt oavsett om ni bifaller studiens resultat eller inte. Jag vill dock rikta ett mothugg. Med samma struktur, kan innehållet i rubriken bytas ut mot i princip vad som helst. Vad tror ni till exempel om "Äldre kvinnor som går promenader vänjer sig vid motionen"? Tro fasen att de gör - men alla springer inte Marathon för det. Min poäng är att om man tror att de erfarenheter människor gör inte skulle påverka hur de upplever framtida, nya, erfarenheter, ja då har man nog missat nåt inom det kognitiva fältet och bör läsa ikapp. Frågan är på vilket sätt och i vilken omfattning tidigare erfarenheter påverkar hur nya tas emot och upplevs. Det är en viss skillnad mellan att ha en högre stressnivå i kroppen och att vara så känslomässigt avtrubbad att man kan sägas ha vant sig vid våldet. Vad innebär det att vänja sig vid våld? Pressmeddelandet och dess rubrik känns inte helt...nyanserat, och visst kan man ifrågasätta nyttan av en studie som, precis som någon av er andra skrev, inte presenterar något nytt under solen. De resultat som framförs är ju rätt...uppenbara redan före studien, och problemet är att slutsatsen (och kanske även resultaten?) sedan feltolkas, används utanför sitt sammanhang och för att kränga lösnummer. En studie på hur vanligt det är att forskningsresultat blåses upp i media för att skapa sensationsjournalistik skulle jag däremot välkomna.

Såg just Angry Joes... håller med, vilket gör mig ambivalent... För mig räcker nog spelet utan Ranger mode, men jag ogillar starkt utgivarnas försök att stycka upp en komplett produkt i flera delar med syfte att tjäna flis. Köpa varianten som förmodligen räcker för mig för att stötta utvecklarna, eller vänta på steamrean för att markera mitt missnöje och stötta hardcorelirarna...? Metro 2033 spelades ju bäst under den mörka hösten vill jag minnas...

Skrivet av wallde:

Jag ska köpa spelet... och alla efter de... slutnerladdat för min del.

Min reaktion också, även om jag köper det jag behöver numer. Visst är det mer intressant att ta del av spel där man märker att utvecklarnas drivkraft är att förmedla en känsla, en upplevelse, i motsats till de stora drakarnas massproducerade industrivarianter som nödvändigtvis ska prånglas ut för att tjäna kassakor. En fantastiskt bra skriven krönika, förresten! Prisjakt, var beställer jag Last Light...?

Skrivet av deezel:
Skrivet av eublepharis:

Nån som vet vilka herrarna på en bildruta vid 1:51 är?

Skulle gissa på Rymdreglage ^^ (gick dock lite fort förbi där)

Tack! Jösses, där ser man vad man missat sedan man blivit familjefar...lyssnade till "När det var förr" och fann att de måste vara från jädrigt nära mina hemtrakter...visst var det så.