Inlägg av anon7944

Inlägg som anon7944 har skrivit i forumet

Det beror på vilken upplösning du gillar att spela i, högre upplösning = mer minne krävs. Kommande spel kommer ta mer och mer minne så för att vara mer framtidssäkrad tycker jag du ska köpa ett på 640mb. Det beror lite på hur snart du tänker uppgradera också.

Mitt tips är att köpa 8800 GTS 640mb.

Skrivet av nj:

Kan vara en säkerhetsfråga pga hur Scythe valt att utforma Infinity-kylarens (och deras övriga kylflänsars) montering så den inte lossnar under frakten och krossar allt inuti datorn (vilket har hänt).

Ok det kan nog stämma.

Jag beställde kylaren separat till nya datorn så det löser sig.

Scythe infinity fråga

Någon som vet om det är något problem med att använda Scythe infinity-kylare till en socket 775/e6600?

Jag använder funktionen "Bygg din egen dator" på datorbutiken.se och när jag valt komponenter så finns inte Scythe infinity med bland alternativen men dom säljer den kylaren. Jag har testat lite andra konfigurationer också och fläkten finns inte med.

Datorbutiken som vägrar sälja Scythe Infinity tillsammans med en hel dator? Eller bara en bugg på deras hemsida?

Jag har iallafall aldrig hört om några problem.

Antec P182 slut

Antec P182 är slut överallt enligt prisjakt.se. Någon som har lite "inside-info" om vilken butik som får in den först?

Jag vill helst beställa från shg.biz eftersom priset är 150kr lägre än datorbutiken där jag tänkte beställa massa andra delar. Det är 2 andra datordelar som är billigare på shg.biz så jag tjänar typ 300 kr utöver den extra frakten jag måste betala.

Problemet är bara att jag inte vet vilken butik jag ska lita på, jag läste lite kommentarer på prisjakt.se om shg.biz och dom verkar ha strulat med leveransdatum några gånger. Jag skulle kunna betala 300 kr extra om det innebär att jag får mina grejer 1+ vecka tidigare t.ex.

"spelets handling och grafik vara anpassad till den västerländska smakan."

Jag antar att det japanska spelets handling och grafik är baserat på mangan/animen så undrar vad det är som inte passar för västerlandsfolk.

Du kan kolla upp star trek mmo't som ska komma någon gång, science-fiction + rymdspel iallafall, sen hur likt eller olikt EVE-online det kommer vara kan jag inte svara på.

Fy för dubbning, aldrig att jag köper den dubbade versionen. Japanska röster med text på engelska måste ju finnas som alternativ annars vet dom inte vad folk vill ha alls.

Skrivet av nolimitsoya.:

det verkar finnas en hel del olika uppfattningar om vad som är tyst... jag har en underklockad burk vardagsrummet som (endast vid behov) kyls av 1st 92mm zalman (fö minst förargliga fläkt jag någonsin stött på) monterad i nätdelen, från insidan.
chassit är dämpat med bitumen, och området närmast fläkten är försett med skum. samsungdiskarna är mekaniskt isolerade från chassit, och alla ytor även i deras närhet är täckta med skum.

den är inte tyst. dvs, den är tillräckligt tyst för att det inte ska gå identifiera den som enskild (o)ljudkälla på dagarna, men sena kvällar och nätter hörs den tydligt.
om man inte har crt:tv:n påslagen, eller kylskåpet är igång i köket vill säga...

att tro att man kan få en tyst dator utan ganska omfattande moddning är lite väl optimistiskt. om man däremot bara vill ha en "tyst" dator tycker jag man kan kika på arctic coolings chassin.

Kom ihåg att det finns nivåer av ljudvolym, tyst innebär att det kan låta lite, ljudlös är en helt annan sak. Det är svårt att göra ett ljudlöst system med fläktar, men att göra ett tyst system med fläktar är inte lika svårt.

Ordet "tyst" är iofs subjektivt och betyder därför olika saker för olika personer.

Det är väll inget krav att datorn är tyst vid tunga spel? Isåfall måste man nästan ha vattenkylning. Att datorn är tyst när man surfar, ser på film osv är en helt annan sak. Vad jag vet är 8800-korten rätt tysta när korten inte behöver jobba så hårt.

I övrigt så är Antec 182 ett bra val. Du bör byta några (eller alla eller ställa ner dom på lågt varvtal) av fläktarna som följer med.
Tysta chassifläktar: Noctua NF-S12-1200
Tyst processorfläkt: Noctua NH-U12F 120mm Quadra-heatpipe 5000 cm2 WITH NOCTUAFAN 8 dB(A)

Jag vet inte om det nätaggregatet du valt är tyst men det är möjligt, annars finns Corsair CMPSU-620HXEU 620W som är ganska tyst.

Skrivet av svenzonius:

Anade att det skulle komma en massa oseriöst skit. Vissa har svårt att hantera att andra har råd...

Det handlar alltså inte om att spara tusenlappar. Utan att delarna ska arbeta bra tillsammans. 2x500GB HD går lika bra, jag vill bara ha så mycket som möjligt. Det där med att inte 4GB minne fungerar var just sånt jag vill veta. Får alltså ändra på det tydligen.

Undrar vem som är oseriös. Det är inte snällt att kalla någons seriösa förslag för skit. Att köpa saker som kostar mycket bara för att man har råd utan att det behövs är något de flesta anser otroligt oseriöst. En vettig person skulle i den situationen istället köpa det som behövs till ett rimligt pris och sen t.ex. skänka pengar till välgörenhet om man känner för det. Att slänga bort pengar är bara dumt.

Nu verkar det som att du insett ditt misstag men jag ville ändå skriva detta.

Skrivet av Tpiom:

Om allting måste godkännas så fungerar det, då kommer det bli som wikipedia! (dvs det är skit bra)

Det som skrivs på wikipedia godkänns inte innan det publiceras!

Skrivet av Burglar:

Man tackar för tipsen.
Jag har dock en ny fråga; Jag hittade en "Domination Copper Tag" som jag tydligen ska visa för "de rätta myndigheterna" men hur fasen bär man sig åt?

Man kan byta in sånna mot belöningar hos agenter, spara dom tills du märker att du behöver dom.

Några tips från mig:
Köp inte Intel Core 2 Extreme QX6700 2.67GHz, kostar alldeles för mycket, köp Intel Core 2 Duo E6700 2,67GHz istället. Du kan uppgradera vid senare tillfälle när det behövs.

Köp 2x Seagate Barracuda 7200.10 500GB istället för Seagate Barracuda 7200.10 750GB SATA2, Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA2. Det tjänar du på. Eller har du någon speciell anledning varför du vill ha en 750GB och en 320GB?

Vadå 45000, är du knäpp eller?

Yay för Naruto! Bästa animen som finns (enligt mig).

Skrivet av Night Hawk:

Ser kul ut. Nån som vet när det kommer?

"When it's done" är allt man fått höra.

Usch för folk som bara kan köpa 2st 8800GTX bara sådär utan att veta om det nya nätaggregatet räcker...

Jag tror du har lite för mycket pengar

Skrivet av Dumlen:

Om alla spel som släpptes var suveräna så skulle man nog inte ha varken pengar att köpa allihopa eller tiden att spela dem.

Speciellt eftersom man inte hinner spela alla spel man vill spela som det är nu (iallafall stämmer det för mig).

Jag är osäker men man borde kunna ha flera ljudkort inkopplade samtidigt iallafall om man använder ett OS nyare än win98. Jag tror bara man kan ha 1 aktivt ljudkort och det väljer man mest troligt i kontrollpanelen. Om du sen vill använda audio-ingången så måste du switcha ljudkort i kontrollpanelen.

Jag gissar vilt, jag vet inte om t.ex. XP/Vista klarar av det men varför inte testa?

Jag röstar också för Antec P182, det är stilrent och har väldigt bra kylmöjligheter. Jag ska själv köpa det chassit snart.

Jag tror att du måste ta bort en hårddiskkorg i det chassit för att få plats med ett 8800gtx för det är typ 2 cm för långt har jag för mig. Det finns 2 hårddiskkorgar i chassit och varje rymmer 4 hårddiskar så om du inte planerar att ha fler än 4 hårddiskar så ska det inte vara några problem.