Inlägg av neocon

Inlägg som neocon har skrivit i forumet

En Samsung S7 Edge köpt 2017. Älskar den fortfarande så den var verkligen värd sitt pris. Batteriet börjar svikta men jag tror det skulle kosta 600:- att få nytt batteri på Samsung-verkstad, så det gör jag hellre än att skaffa ny mobil.

På sätt och vis är det väl tråkigt att en telefon från 2016 fortfarande håller måttet. Eller att mina datordelar (CPU, RAM, SSD etc.) från 2015 fortfarande räcker till alla spel och att jag inte känner något behov av att uppgradera. Det känns som den tekniska utvecklingen har stagnerat. Jag saknar hur det var förr när det var rejäla skillnader i specifikationer och egenskaper på datorer, mobiler etc. efter varje 1-2 år. Ett år var det mobil med inbyggd antenn (wow), nästa år blev det telefon med pytteskärm som hade 256 färger (wow!), nästa år större skärm och touch (wow!!), och så höll det på.

Kan inte riktigt sätta fingret på varför, men jag har en känsla av att detta blir en oväntad hit för mig. Tänker mig att det blir Dying Light med vampyrer i New England-miljö.

Skrivet av Slimebeast:

Sen så är jag ingenting för co-opspel för 4 personer så det har jag ingen åsikt om.

Du kan spela det som ett single player-spel.

Skrivet av mrFluffy:

Jo. Annars skulle man lika gärna kunna tolka det som att personerna tror att vi inte har någon lagstadgad semester alls, och att alla 6 veckorna är förmån. Tror alla vet att vi har semester enligt lag. Men vi får väl se vad andra trådläsare tycker.

Skrivet av mrFluffy:

Skriver man.

Förmån: 6 veckors semester.

Så tror man att det är så, förmånen är 1 vecka extra.

Skriver någon 6 veckors semester så förstår nog de allra flesta att personen menar att förmånen är en extra vecka.

Skrivet av mrFluffy:

Konstigt att så många i tråden tror att 25 dagars semester är en förmån.

Det är inte alls många. Jag hittar bara ett inlägg där de lagstadgade 25 dagarna har angetts som förmån:

Skrivet av Renfis:

Förmåner: Friskvård, 1000kr/år. Fem veckors semester. Fram tills jag bytte tjänst vid årsskiftet hade jag förtroendetid.

Och ett där det är oklart om Castor.T menar 22 dagar utöver den lagstadgade semestern:

Skrivet av Castor.T:

Förmåner: Fria gymkort. Friskvårdsbidrag (tillkommit senaste året) 2500 kr. Tandvårdsbidrag 100 % till 5000 kr. 22 semesterdagar + 6 inarbetade dagar som måste tas ut innan årets slut.

Jag hoppas på att Linux i och med Valves push med Steam Deck o.s.v. äntligen ska få ett ordentligt fäste bland gamers. Att slippa allt fuffens med Windows är himla skönt.

Blinka med ett öga i taget = schackmatt!

Be righto backu! Ska putsa upp de gamla japanskkunskaperna.

Jag håller med Micro$oft för jag vill ha alla Activision Blizzard-spel på mitt Game Pass

Dom lade ut Director's Cut gratis av misstag. Vissa som var tidigt ute hann få det, men för oss andra är det ändrat till basversionen nu.

Skrivet av SWEBarb:

vilka är dom ?

Karaktärer i Fallout 2.

Då ses vi snart igen Vic & Sulik

Skrivet av Raid25:

Kommer han ha ett val om hans chef(er) säger emot?

Ja, för han ska även vara exekutiv producent.

Lyssna på detta klipp från en podcast som Henry gästade för 10 månader sedan så hör ni att han verkligen brinner för Warhammer 40k. Tror inte han kommer tolerera att serien inte följer källmaterialet.

Skrivet av CosmicPunch:

När Elon Musk köpte Twitter och sparkade mer än hälften eller vad det var visade det ju att man kanske inte behöver 7000 anställda för att driva en webbsida och internettjänst.

Påminner mig om när Signal skrev på Twitter häromdagen att det kostar tiotals miljoner dollar per år att utveckla och underhålla Signal... Det är så mycket bloat i IT-världen som behöver bantas bort, med bibehållen produktivitet. Det är som att ett åkeri skulle ha 10 lastbilar på vägarna men 1000 chaufförer på kontoret eller något.

Inte lätt för innovatörer att jobba på jätteföretag där man spenderar driljarder och tiotals anställda på saker som en passionerad indie-dev snickrar ihop bättre på egen hand, och där förslag man har ska bollas runt i en stor organisation i dagar innan man får tillbaka ett nej.

Skrivet av noreason:

denna expansion (eller en patch innan) kommer uppdatera grafiken, speciellt raytracing global illumination och ev förbättra reflection om jag inte minns helt fel.

AI:n också tror jag.

Lauren kan man lita på om man vill göra en TV-serie som inte respekterar källmaterialet, vilket innebär att det kommer finnas gott om projekt åt henne när hon är klar med The Witcher.

Skrivet av Hipshot:

Är inte Schofield han som satt i det där fängelset?

Nä, det var Scofield det.

Skrivet av johanAndersson:

Den ganska fina teorin för marknadsekonomi fungerar inte när den normala reaktionen är uppköp och sammanslagningar snarare än konkurrens.

Kan man inte ha både uppköp/sammanslagningar och konkurrens?