Inlägg av Agrippa

Inlägg som Agrippa har skrivit i forumet

MW3 tävling på discovery

Kolla denna tävling på [http://www.discoverychannel.se/mw3] där man kan vinna en specialdesignad XBOX360 och #Modern Warfare 3.

Lycka till

#blogg

SWTOR snart är det dags

Snart kommer #SWTOR och jag kan knappt vänta. Under tiden har jag snyggat till datorparken här hemma. Som förälder och med det hus jag har så funkar inte en stationär dator. Jag har precis fått hem min bärbara MSI GX780R och den är en lagom maskin för mig och funkar med sys.spec. för SWTOR. Jag kommer inte kunna spela #MW3 eller #BF3, men jag helst dessa på min PS3.
Min dotter tar väldigt mycket tid och sommaren och hösten har varit mycket intensiva på jobbet, så datorspelandet har fått hamna längst ner i priolistan. Men nu är jag på topp igen för nu är jag föräldraledig, jag har funnit mitt gamla gille från #SWG i SWTOR och det ska bli skoj att spela Bounty Hunter (tank/DPS).

Ett spel som jag återigen har fastnat för är #Company of Heroes. Steam reade ut alla tre spelen i serien med 70% , så det var bara att köpa och starta, skoj! Dessutom försöker jag hinna med ett MP parti #Total War: Shogun 2 varje kväll, men min router buggar (självklart en D-link) dags att skaffa en ny router.

#blogg

Är det verkligen någon som tar Smedley på allvar? Mannen är väl mer känd som MMO-dödaren och det faller sig också naturligt att Smedley gör detta utspel samtidigt som SOE förklarar DC Universe F2P.

ÄNTLIGEN!

För att citera de flestas favoritgubbe Gert Fylking "ÄNTLIGEN!

Nu kommer det som jag längtat efter sedan mina tidiga tonår.

Star Wars The Complete Saga på Blue-ray

--------------
Uppdatering!
"Star Wars The Complete Saga" går att boka på bl.a. CDON för 799 :-, Ginza för 798:- m.fl.
-------------

En utgåva med hela 9 skivor, en massa lull lull och historier omkring Star Wars!

Förutom de sex obligatoriska skivorna så finns även 2 skivor med arkivmaterial från de olika episoderna och en skiva med dokumentärer från inspelningarna och lite annat smått och gott.

Först fick jag min dotter i december 2010 och i mitten av september får jag den kompletta Star Wars sagan, helt enkelt ett väldigtväldigt bra år. Min pappaledighet är räddad!

Jag har inte hunnit uppdatera min blogg på jättelänge och kommer sannolikt inte att uppdatera den igen på ett tag, tyvärr strular datorn där hemma och jag måste smyga in det här inlägget på min lunchrast.

#blogg

Hype it up

Yes!

Jag längtar till varje fredag, hem från jobbet, gosa med lillan, gosa med min fru och gosa med hunden, tacos och sedan snabbt ut på nätet för att kolla de senaste nyheterna från SWTOR.

Ikväll blev jag inte besviken, en kort, mysig trailer inför en bok som släpps inom kort...
Jag gillar Star Wars EU, speciellt de senare, mörkare böckerna, jag har med stor noggrannhet undvikit de sliskiga böckerna om när jedi-barnen var små. Men nu kommer en ny bok med inriktning på Siths med det grymma namnet Deceived (lurad).

Det är inte den första boken med SWTOR som bakgrund.
Läs första kapitlet till Fatal Alliance

Därefter läs 1:a kapitlet till Deceived

Kolla sedan in trailern till Deceived:

#blogg

For great justice

Jag hade ett par mycket jobbiga samtal under förmiddagen, så under lunchen tog jag mig lite tid att nöjessurfa.

Jag kom osökt in på artikeln 'All your base are belong to us' och vidare till en artikel om Engrish. På denna sida fann jag en länk som gjorde min dag lite bättre.

Engrish.com

Suverän sida, en härlig sida med en massa WTF (Why The Face).

När jag tittade på youtube-videon från introt på Zero-wing (All your base are belong to us), så fann jag denna video... Kan Peter Stormare bara spela knäppgökar med dåligt uttal? Han borde vara hedrad av att dela film med George Takei.

#blogg

Total War stör

Jag är en konspirationsteoretiker!

Nu har jag funnit orsaken för att internet gick långsamt i förgår!

Man kan skylla på tyska routers med dålig programmering, men det är inte sant!

Nedan följer bevisen...
1. Samma dag som "routern kraschade" så släpptes demon till Total War:Shogun 2 på Steam.
2. Demon är på 6 Gb!!!
3. Shogun2 är det mest efterlängtade spelet på länge
4. Alla laddar ner samtidigt från steam
Goto 1. quod erat demonstrandum

Jag behöver inte gå vidare, bevisen talar sitt tydliga språk.

Tyvärr kan jag inte ladda ner 6 Gb för en demo, nätet är trögt här hemma, det trådlösa nätet är så skyddat att allt blir långsamt och ingen vill leverera mer än 8 mbit/s till min kåk. Jag får helt enkelt köpa spelet.

Igår fick jag ihop en hel del spelande i AC:Bröderhüüd, YAY! Ingen hemma som ockuperade TV:n och lillan låg i babysittern. Det som är föredömligt med AC:B är att jag kan pausa för matning och byte av blöjor, även när jag håller på att lönnmörda en kapten vid en Borgiaborg.

#blogg

Ja det verkar så.

Magiska stunder

Nej, det blev inte mycket spel i helgen. Fast det är väl normalt med smått därhemma. Fast jag fick 30 minuter med AC:Brotherhood, grafiken känns bättre, miljöerna i Rom är snyggare och äntligen flyttar sig pöbeln när jag skrittar fram på min stolta springare.

Jag köpte Magicka utan att testa demon. Ett helt OK spel, men inte ett Rogue-like RPG som jag hade hoppats på, vilket var uppenbart redan vid mitt första äventyr utanför "universitetet" (UU)*. Lite synd, men jag har sedan anpassat mina förväntningar till ett skjutaspel med lite skojiga kombon för mina magiska formler.

Är det inte någon som reagerat på att datorn nästan lyfter av sig själv när man spelar Magicka? Fläktarna går på så högt varv att jag måste sänka temperaturen i huset. Inte ens när jag spelar Empire: Total War på högsta grafikinställning går fläktarna på så högt varv. Magicka borde ju inte ens kunna skryta med avancerade polygoner utan det ser ut som det körs på sprites. Spelet påminner mycket om Who Dares Wins på C64, eller #Cannon Fodder. Nu vill jag snabbt flika in, innan ni börjar hata mig, ja humorn finns verkligen i Magicka och jag gillar röstinspelningarna och spelmekaniken är till viss del ny, men jag hade nog förväntat mig ett spel mer åt RPG-hållet än vad det är, jag var helt enkelt dåligt påläst.

*De som läser Terry Pratchett fattar vad U.U står för

#blogg

Star Wars i Billund!

Igår såg jag i aftonbladet (tror jag) att i Billund ska öppna upp ett Lego Star Wars område i miniland i år. Mycket trevliga nyheter. Jag letade lite på nätet om detta och insåg att det var länge sedan jag var på Legoland.

Jag måste ha varit 7-år, Sverige låg i vaggan på den lånekarusell som skulle bli en ekonomisk katastrof för många, Jim Davis skapar en katt med namnet Gustaf och Charles Chaplins kista återfinns ca 15 km från kyrkogården där den stals tidigare det året. Jag kommer fortfarande ihåg mitt körkort som jag tog på bilbanan och all den inspiration som jag fick i Legoland och som gav mig några års ytterligare legoskapande.

Ja, jag har spelat igenom Lego Star Wars på min PS2, det var skoj, men det spelet tillhör en annan åldersgrupp och gav mig inte mer sug efter fler spel. Men oj vad jag vill ta och packa in familjen i bilen och åka ner dit. Här kommer då min fråga, hur många månader ska barnet vara innan man kan använda henne som ursäkt för att ha skoj på Legoland? För det är väl det barn är till för, att pappa kan gå på barnbio och se IceAge m.m. att köpa leksaker (bilbana och radiostyrt) och naturligtvis åka till Legoland och titta på Star Wars.

Jag är Star Wars fantast, det betyder att jag endast gillar originalen och the phantom menace är en skymf mot oss alla och jag är evigt tacksam till de som satte sig ner och tog bort Jar-Jar Binks från filmen.

Legoland here I come!

#blogg

SC(R)EE

För länge sedan uppdaterade jag min PSP och fick upp en intressant sak på min XMB-list. Ett program som utlovade att jag skulle kunna läsa och köpa serier till min leksak. Men ack vad synd när jag insåg att Sverige inte var med i listan på de som kunde köpa serier, jag hade verkligen velat läsa några justa DC-tidningar. Länge har jag väntat på nyheter om att den svenska butiken skulle öppna upp på PSN och jag skulle kunna läsa en nördig serie. Och i februari så kom äntligen en nyhet, men det var inte den nyheten som jag väntat på...

Skrivet av Playstation.Blog 2 feb 2011:

I also would like to communicate an announcement regarding additional stores within the SCEE region:
We can confirm that no further Digital Comic Stores for PSP will be launched within the SCEE region. Although the current stores have been very popular and we have every confidence that they will continue to be so, it has been decided that our focus should be on maintaining and improving the current stores. We apologise to those within the PlayStation community hoping to get a Digital Comic Store in their region, and look forward to sharing new and exciting services with them throughout the year.

Här följer ytterligare funderingar på ovan nyhet, förutom att jag känner mig mycket lurad som konsument.

Är det fler saker som SCEE (Sony Computer Entertainment Europe) inte kommer att lansera i övriga EU? T.ex. deras videotjänst (inte överpretentiösa MUBI), kommer vi att se slutet av VidZone? Vad mer har de på lut?

Ser man dessutom tillbaka på nyheten om att PSP2 inte kommer att kosta skjortan och historien med prissänkningen för PS3 som vi här i Norden inte såg röken av, så ser man ett mönster av minskat stöd för Sonys spelprodukter i övriga Europa, förutom Storbritannien.

Nu vet vi att Nordisk Film låg bakom att vi i Skandinavien inte fick se prissänkningen av PS3, hur kommer de att agera när PSP2 lanseras?

Är det så att Nordisk Film kanske låg bakom att vi inte fick se lanseringen av Digital Comic? Nordisk Film ägs av Egmont som bl.a. är en av de större distributörerna av skandinaviska serietidningar och filmer. Jag hoppas att jag har väldigt fel, men i det oligopol som den skandinaviska marknaden styrs av, känner jag mig liten och sårbar, för vilka produkter vågar man köpa?

Om Sony ska få en större marknad anser jag att de behöver snegla på Android market och andra aktörer som jag tror går som guld om man jämför med PSN. Det går att ha en internationell marknad, men då krävs det att SCEE inte lutat sig mot sina "lokala" distributörer (läs Egmont m.fl.) utan lyfter PSN till en internationell plats inom hela EU området. Vad jag har hört, genom ryktesvägen, är att det är på gång en gemensam lag om licenser m.m. för media inom EU, vilket skulle medföra att lokala aktörer inte kan sätta käppar i hjulen för SCEE när de vill distribuera media genom PSN. Ibland är det bra att vi är med i EU.

#blogg

Spöa patriarkatet

Jag har äntligen lyckats spelat färdig Assasins Creed II och är på väg att mata in min efterlängtade AC:Brotherhood, när jag läser att den nya Assasins Creed ska släppas i år. Det tog lite udden av min segerrusighet, här hade jag tänkt att "nu kan jag i lugn och ro spela AC:B utan att bli stressad av en uppföljare på ett tag", men tji fick jag. Nu är det inte så att jag är ledsen, tvärt om, jag är riktigt glad för att spelet inte dött ut, utan kan vidareutvecklas.

Igår hade jag flyt, när lillan skulle nattas, så kunde jag starta AC2 och spela färdigt spelet, det är alltid en fantastisk känsla att spela färdigt ett spel, belöningen är som ett rus av att man slutfört något "viktigt".

Tyvärr hinner jag med at spela allt som jag vill. Jag vill spela Mass Effect 2 på min PS3, jag vill spela WOW till fullo, jag vill spela färdigt The Force Unleashed, men det hinner jag inte, för jag har något mycket mer fantastiskt att ta hand om, en liten dotter och min fantastiska fru. Det är därför som jag blir glad och lite stolt över att få slutföra ett så fenomenalt roligt spel som AC2.

En av de första spelen som jag fick den här känslan av att slutföra spelet var Infiltrator till C64, är det någon som kommer ihåg det spelet? Var det bara jag som tyckte det var spännande?

#blogg

Wow, två snabba och upplysande svar som jag verkligen uppskatar, tack för tipsen om surf-abbonemangen! Och mycket intressant om iPhone budgetvarianten.

Men med nyheten om Xperia Play och min kanske motsvarande fanatism för Sony, som några har för Apple, så blir mitt val ganska enkelt för min framtida nalle. Dessutom, jag är speltokig, och en ren speltelefon blir dunder för mig, även om jag är akut medveten om nGage telefonens gigantiska misslyckande.

Våga vägra iPhone

Jag blir alltid avundsjuk på alla som går omkring med sina iPhones, jag skulle gärna sätta tänderna i en iPhone och lattja runt tills jag blev lila i ansiktet, fast då krävs det ett abonnemang som stöttar fri surf och det kostar mucho dinero. För en iPhone utan datasurf är väl meningslöst, ja jag känner till WiFi, men den kommer jag inte att släppa fri ute på stan. Så min plånbok sätter stopp för iPhone, det är därför jag vågar vägra iPhone, för det handlar om att våga, inte bara vägra, det krävs mod och självkontroll för att våga vägra iPhone.

Igår sent på kvällen fann jag min nya telefon, en Sony Ericsson Xperia Play. Nallen är en spelmobil, inte en vanlig mobil med sunkiga spel (iPhone?). En liten sak med en 1 GHz processor och dedikerad GPU som, vad jag förstod, kör android. Spelen kommer att finnas på Android market och där kommer det dessutom finnas tillgång till Playstation Suit som ger fler android ägare möjlighet att spela klassiska PSone spel. Så det är väl bara att bida sin tid och vänta tills Xperia Play blivit ordentligt testad och recenserad. Först därefter kommer jag att krossa spargrisen och springa iväg och köpa en ny nalle.

Sweet Jebus vad Assasins Creed II håller länge, nu antar jag att jag börjar närma mig slutet, jag håller på att infiltrera Vatikanen. Spelet tar i och för sig inte slut där, jag ska väl lyckas öppna upp Altairs riktiga lönnmördar rutsningen också. Men det är förhoppningsvis inte långt kvar tills jag kan mata in Assasins Creed Brotherhood i PS3.

Länge leve bärsjalen, fast med en "mindre" övervikt blir det trångt för lillan när pappa sitter ned för att spela, för pappa orkar inte hålla andan i mer än 2 minuter.

#blogg

Vackra Venedig

Jag fick ihop tre timmar med Assasins Creed II på min PS3 i morse, dottern hade jag packat in i bärsjal och jag stod upp och spelade nästan hela tiden. Alla sätt är bra, bara jag får spela lite och ACII erbjuder underbara miljöer, jag har precis avslutat karnevalen och njöt till fullo av spelet. Resten av dagen försvann in i en dimma, men det är väl normalt. Nu är hon nerbäddad och sover så nu kan jag kan ta igen lite speltid med min rogue i WOW.

Som de flesta andra, så spelar jag nog WOW i väntan på SWTOR och varje fredag väntar jag på något nytt från BioWare och igår blev jag inte besviken. I databanken för historien om siths var det dags för det stora Hyperspace-kriget, jättebra bakgrundsstory och för de som läst lite Expanded Universe-böcker så fick jag se ett par fina bilder på en meditationssfär, fast jag är lite frågande, är inte en meditationssfär till för att lära lärlingarna att slåss?

<a href="http://starwars.wikia.com/index.php?title=Sith_Meditation_Sph..."><img width="218" height="222" src="http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20071115020404/starwars..."/></a>

#blogg

It's a trap

Spekulationerna går många om vilka spel som Activision Blizzard ska släppa information om.

Denna nyheten har dykt upp på 1up.com. I artikeln står det att Act. Blizz. ska släppa ett nytt Family Guy spel. Jag är kluven, Family Guy är ett sjukt sjukt sjukt roligt program som verkligen rockar. Men som alltid är jag tveksam till att göra spel av våra tecknade förebilder, jag har aldrig uppskattat Simpsons spelen och jag är tveksam till detta andra spel med Family Guy. Skämtet landar helt klart på oss, vi köper spelen för att vi är så lättlurade, medan McFarlane, Activision och Fox använder pengarna till att göra nya bättre spel och spin-offs...not!

Helt klart den bästa sekvensen från Family Guy är denna.

Angående rubriken så har jag precis tittat på den sista delen av Family Guy: Star Wars - It's a trap, suverän!

#blogg

Rollercoastercraft

Boka en biljett till Kina för detta är jättespännande!

En nöjespark som håller på att byggas i Kina kommer att ha följande attraktionsområden "Terrain of Warcraft" och "Universe of Starcraft".

Kolla här

Nöjesparken kommer att ligga i Wujin provinsen, en del av Changzhou.

Nöjesparken kommer dessutom att innehålla "Island of Mystery", med Blood Elf arkitektur, "World of Legend" med, vad jag kan se blandad arkitektur samt "Molesworld", Dessutom kommer parken att ha ett e-sportcentrum samt spelmuseum.

Detta är således ett givet besök för alla Blizzard älskare, kanske inte för Blizzards representanter, men för alla fans.

En personlig tanke är om de också ska satsa på ett annex för alla gold-miners, med muntra slavdrivare och fönster utan galler.

#blogg

Pojkdrömmar i verkligheten

Jag snubblade under lunchsurfen på en artikel om en 7-årig försigkommen pojke i England som tyckte att ett jetflygplan det är något man borde ha och tryckt på köpknappen i e-bay, summa en Harrier för 700 000 Skr. Pappan fick sig en chock när han insåg att grabben hans köpt en Harrier och ringde upp säljaren och berättat vad som hänt och bad om ursäkt. Säljaren har lagt ut planet på e-bay igen, som auktion kolla den här länken.

Pojkrackaren, om man får lov att kalla honom det, har gjort det jag och många fler drömer om. Köpa ett jetflygplan (utan motor) och ha hemma på tomten. Tänk vilken skön känsla att rigga upp ett jäkligt juste ljudsystem i cockpiten, slänga upp en rejäl projektorduk runt om cockpiten och därefter starta upp Lock-on eller någon annan simulator och sjunka ner i katapultstolen, greppa styrspaken och gasreglaget och flyga upp mot stjärnorna ad astra.

#blogg

Kärlekskranka kossor

Jag slappsurfade lite på lunchen igår och snubblade över ett mycket annorlunda spel. Spelet sägs ha skapats som protest till dagens fps som är byggda som linjära spel utan rörelsefrihet och där man vill provocera fram ett mer dynamiskt tänkande i speldesignen, pikarna bara haglar över Call Of Duty. Kolla själv in denna version av fps-urmodern Wolfenstein 1D. Faktiskt ganska beroendeframkallande om än att banan endast är en pixel hög. Fast det är där problemet infinner sig... den är 1 pixel hög alltså är den egentligen 2d... Fast vad kan bli mindre på en skärm än en pixel?

Igår blev det väldigt lite spelande, jag fick max ihop 1 timme i WOW. Det var riktigt illa att inte få ihop en vettig speltid, fast inte lika illa som att se Taurens, Orcer och annat löst horde-folk gå omkring med rosa små hjärtan över huvudena i Orgrimmar. Jag kan acceptera det i Stormwind och kanske i Ironforge, men nej, en horde tycker jag ska ha andra saker som får hjärtat igång, fast det är väl bara jag.

En Orc har också känslor.

#blogg

Trimma hela tiden

Igår blev det väldigt mycket med hunden, den behövde trimmas och det tog sin tid, så jag fick endast ihop fyra timmars spel, jag köpte bl.a. ett enkelt småtrevligt tennisspel på PSN för 12 kr, w00t jag har ett spelberoende!!1! Dessutom var jag tvungen att förbereda en föreläsning som jag ska hålla i veckan.

Igår skrev jag om flygplanssimulatorer och oj vad skoj de är! Jag sa dessutom att jag skulle ta upp min första kontakt med strategispel. Tidigt i mitt finniga tonårsliv fick jag tag på ett bordsstrategispel, det var massor av små kartongbitar med små bilder av infanteri o.s.v. Men för en grabb som växte upp i ett område som kallades för käppastaden i en storstad, så fanns den närmaste kamraten ca 1 km från där jag bodde och han var absolut inte intresserad av strategispel, det blev liksom inte så mycket av varan sitta ner och spela en kväll/natt. Men jag fick tag på ett spel som förändrade hela min syn på strategispel Combat Leader. I spelet så fanns allt; infanteristridsvagnar, stridsvagnar, pansarvärnsskyttar, granatkastare o.s.v. Tänk att man 1983 kunde köra ett taktiskt strategispel utan de förhatliga hexagonerna och tärningskasten. I min mening var denna en föregångare till de RTS som vi spelar idag. Jag hade som taktik att köra ut en granatkastargrupp som sedan släpte rökgranater därefter skickade jag upp infanteri som gav stöd till pansarvärsskyttarna, det var enkla grejer, infanteriet var max fyra pixlar.

Här tänker jag göra en avvikare. Igår skrev jag att jag måste spela min rogue i 20 år, men tänk nu hur mycket spelen har utvecklats, Combat Leader är just 20 år. Spelen har verkligen utvecklats på den tiden. Tänk vad skoj jag ska ha när jag gått i pension om 25 år.

Efter Combat Leader blev det Dune 2000 på amigan. Det spelet tog mig till nya höjder, jag kunde bara sitta där och hitta på strategier för att krossa de förhatliga Harkonnen. Spelet gjorde att jag faktiskt läste Dune - Ökenplaneten, fast det var kanske inte så bra, plötsligt framstod spelet som en skymf mot en bra bok. Efter Dune 2000 kom de i en strid ström, C&C, C&C Red Alert o.s.v. Tills det en dag kom ett spel som åter fick mig att krossa all form av sömn, hunger m.m.

#Close Combat kom 1996 och inte bara på PC utan även på Macintosh, så där försvann några MVG på Universitetet och jag fick en omtenta. Vilket spel, soldaterna var plötsligt inte några hjärndöda zombies som sprang rakt in i fiendeelden. Mina kära soldater fegade ur så fort någon skramlade med en burk. Det spelet var hur bra som helst. Flera uppföljare kom och jag anser fortfarande att #Close Combat III: The Russian Front var höjdpunkten i spelserien trots att den fortsatte i ytterligare två spel. Därefter tog en trogen skara fans över. I CC3 så kunde man kombinera ledarskap och maffiga artilleridueller, just nu fnittrar jag som en liten skolflicka. Idag är det #Empire: Total War som tar min tid och mitt hårddiskutrymme, det spelet har många intressanta spelmoment, fast jag tycker fortfarande att CC3 var bäst.

Nu får man inte tro att jag hatar de hjärndöda zombiesoldaterna i C&C, tvärtom. När jag kom hem från skolan och var allmänt nere så kunde jag sitta och producera mängder av infanterister som sedan stormade ett kanontorn. Vissa smiskar väl sin hamster när de kommer hem efter en misslyckad dag på jobbet (referens till en Dilbert-strip).

<a href="http://www.flickr.com/photos/dunechaser/3688025489/" title="TATRA Dráček (5) by Dunechaser, on Flickr"><img src="http://farm3.static.flickr.com/2467/3688025489_ab3b07aaac.jpg" width="250" height="187" alt="TATRA Dráček (5)" /></a>

PS
FZ har angett att Close Combat är turbaserat!!! Hädare! Hela serien är s.k. RTT (Real Time Tactical).
DS

#blogg