Inlägg av anon84002

Inlägg som anon84002 har skrivit i forumet

12

Konstigt laptopproblem?

Dear Frag Zoners, I just got strucked strucked by a major WTF!?

Gick iväg från min nya laptop (Asus UL30VT) för att borsta tänderna. När jag kommer tillbaka är det någonting (CPU eller Hårddisk) som klickar irriterande och när jag rör musen så laggar allting så in i helsike. Lyckades ta mig ner till start-knappen och startade om datorn. Datorn fastnar på "Startar Windows" skärmen och övergår sedan in i felsökaren för filsystem C:. Den söker igenom och när datorn sedan startas om fungerar den felfritt igen. Min fråga är, what happened?

Sorry guys, det var jag som inte hade fattat att Asus hade en sådan fantastiskt bra telefonsupport. Ringde upp, och någon timme senare var datorn igång igen. Killen jag pratade med föredrog det sistnämnda alternativet - Återställ Windows till hela hårddisken med två partitioner.

Hur mycket surf motsvarar 0,5 GB?

Hey there! Beställde nyss Comviq Surf - Modemet man endast betalar för när man använder det - men funderar lite över volymgränserna som är uppsatta. På Comviq's hemsida står det;

"Dagssurf ( 29kr och max 0,5 GB ), Veckosurf ( 89 kr och max 2 GB ) eller Månadssurf ( 249 kr och max 5 GB )"

Jag undrar helt enkelt, hur mycket surfande motsvarar 0,5, 2 och 5 GB?

Skrivet av 73mpl4R:

På vilken partition låg ditt Windows?

Det är en hårddisk på 500GB partionerad till C: och D:... Windows ligger på C:-partionen. D:-partitionen hann jag aldrig röra så den innehåller alltså inga filer alls.

Problem med ny laptop

Hejsan! Har ett problem med min nya laptop, en ASUS UL30VT. Datorn har förinstallerat Windows 7 operativ, dock ingen cd-läsare och ingen backup-cd eller liknande.

Jag började installera lite olika program och tänkte göra en backup-cd själv imorgon, då farsan skulle ta med en extern cd-brännare. Sedan kopplade jag in internet och började installera uppdateringar. Jag lämnade datorn i ca. 45 minuter då det fanns ca. 50 uppdateringar att installera. När jag kommer tillbaka så har en ruta om systemåterställning kommit upp och någonting har gått fel. Jag kan inte starta datorn utan en systemåterställnings-ruta kommer upp och gör eviga men misslyckade försök att få igång Windows.

Har lyckats komma in i ASUS förinstallerade guide för systemåterställning och ominstallation (vilket ser ut att vara en system-recovery partition som redan ligger på hårddisken) genom att trycka F9 vid uppstart, är dock osäker på alternativen. Jag kan välja mellan;

"Återställ Windows endast till första partitionen"
"Återställ Windows till hela hårddisken"
"Återställ Windows till hela hårddisken med två partitioner"

Vilken borde jag välja för att få igång datorn igen?

Flytta över filer från skiva och mounta med deamon-tools?

Hey there!

Jag har köpt en ny laptop (Asus UL30VT). Datorn är verkligen en fröjd, förutom att den saknar cd-läsare vilket kan vara irriterande då man vill spela spel. Eftersom datorn inte klarar de tyngre liren så tänkte jag spela lite äldre spel som jag hittade i en låda på vinden. Och nu till frågan...

Kan man på något sätt flytta över filerna från spelets skiva och göra det till en iso-fil som kan mountas med hjälp av deamon tools?

Thanks!

Skrivet av 73mpl4R:

...eller din budget

Det var kanske lite väl dyrt... Hade inte tänkt mig betala mer än 1000 kronor. Tack för tipset dock!

Router

Yo!

Min router dog i ett åskväder igår. Behöver skaffa mig en ny men är helt lost vad gäller prestanda, kvalité etc. Jag kör inte trådlöst utan har kablar genom hela huset till alla mina datorer, men söker efter en router som kan köra både trådlöst och kabel så att man kan stänga av det trådlösa så länge. Den måste klara 100 Mbit/s.

Thanks in forhand!

Okänt datorfel - Döda minnen?

Har en liten fråga angående min dator som har börjat krångla. När jag startade datorn efter skolan så kom den inte igång utan fastnade på moderkortets boot-up skärm. Startade om den ett antal gånger men till slut så var det bara svart på skärmen, men fläktarna gick igång som vanligt.

På moderkortet (MSI P45) har jag lampor som visar vad som kan vara fel, och alla gångerna jag kollade visade det;
1. Testing Base and Extended Memory
2. Memory Detection Test

Antog att det var något med minnena, så jag bytte ut mina 2gb minnesstickor mot två st. 512mbs stickor som jag hade liggandes. Nu startar datorn, men den beter sig konstigt. Ibland så startar inte explorer.exe när man windows kommer igång etc etc.

Ska jag utgå att det är fel på minnena, köpa nya och hoppas på det bästa, eller är det någon som har en annan teori?

McAfee placerar ut ikoner av sig själv!

Har ett ganska litet men väldigt irriterande problem. Jag uppdaterade nyss mitt *McAfee-virusprogram och har nu den senaste verisionen av McAfee Internet Security. Det är verkligen kanonbra, men varenda förbannade gång jag startar om datorn så placerar programmet ut sin ikon på skrivbordet och i startmenyn. Jag tar bort dom, eftersom jag inte vill ha dom där, men när jag startar om så ligger dom där igen! Hur gör jag för att få det här programmet att sluta terrorisera mig med sina djävla ikoner!?

*Som förövrigt skickade ut en uppdatering häromdagen som blockerade en viktigt windows-fil och kraschade windows så att jag fick formatera om hela skiten, tack för det McAfee

Köpte ett Fractal Design chassi och fyllde det med totalt 3st. 120mm fläktar och 2st. 140mm. fläktar (också Fractal Design). Den är några grader svalare än min förra burk och ljudet är i princip obefintligt där den står i min ljudisolerade inspelningsstudio. All makt åt Fractal, vår befriare!

Lyssna på min musik!

Jag tänkte att någon här på forumet kanske har det lite tråkigt och känner för att lyssna på musik. Min kanske fungerar?
Check it out!

Fläktar?

Tjenare allesammans!

Jag hade tänkt att köpa ett nytt chassi (Fractal Design Define R2). Till det hade jag också tänkt att uppgradera alla fläktarna. Jag vet att det är svårt att svara på, men kan någon tipsa om billiga, tysta men samtidigt effektiva chassifläktar?

Har hört att Fractal Designs egna fläktar är väldigt tysta men att dom dock inte flyttar så mycket luft. Kan det göra någon skillnad att proppa varenda ledig fläktplats med Fractal Designs fläktar? (finns ju en hel del lediga fläktplatser i chassit)

Tack för tipset, men finns det något enklare sätt att partionera hårddisken?

Partionera upp en hårddisk?

Jag har en hårddisk på 250GB i datorn som jag tänkte formatera och sedan partionera upp på 100GB och 150GB... Någon som vet hur jag gör detta?

Tack

12