Inlägg av Keitaro

Inlägg som Keitaro har skrivit i forumet

The Wire - Överlägset bästa serien jag sett.
Seinfeld/Curb Your Enthusiasm - Älskar Larry Davids humor.
Gilmore Girls - Feelgood med snabb dialog och roliga minnesvärda karaktärer.
Orange Is the New Black - Höll hög kvalitet hela vägen.
The Sopranos - Såg första avsnittet och gillade det inte. Något år senare gav jag serien en ny chans och fastnade rejält.

Bland pågående serier gillar jag:
The Handmaid's Tale
Stranger Things
His Dark Materials

Tycker det är konstigt att Arnroth får så mycket skit för att han skriver att spelstudios söker efter kvinnliga utvecklare. Det är väl dessa spelstudios som ska ifrågasättas angående denna påstådda inkvotering och inte Arnroth. Jag tror en stor anledning till att de söker efter fler kvinnor är pengar. Om man kan göra spel som lockar både killar och tjejer ökar intäkterna med 100%.

Jag tycker att det här med programmering i grundskolan låter som en ganska bra idé. Men jag skulle vilja ta tillbaka det till data- och tv-spelens ursprung, nämligen bräd- och kortspel. Att skriva kod tror jag skulle kunna kännas för abstrakt för många elever. Bräd- och kortspel känns mer konkreta och att skriva regler till ett spel är också en form av programmering. Det finns även goda möjligheter att arbeta ämnesövergripande.

Förstår inte kopplingen mellan den här nyheten och spel.

Skrivet av shi:

Är det ingen som har skrivit supershotgun från quake 2? Eller jag missat något?

Satt och tänkte på det vapnet, men kom inte på vilket spel det var ifrån. Bästa hagelsprakaren ever!

The SimsCity?

Lite tråkigt att finalerna blev lite ett antiklimax. VG hade en fungerande taktik, och när den inte längre fungerade, då försökte de med samma taktik ännu hårdare.

Fanns dock en del roliga matcher fram tills finalen, t.ex. C9-VG, LGD-DK och EG-VG.

Oavsett om man definierar e-sport som en sport eller inte så kommer 10 miljoner dollar att skapa intresse, idoler och mästare.

De resterande hjältarna från Dota1 kommer nog mest troligt släppas snart efter TI4. Hade varit meningslöst att ha nya hjältar som stretchgoals ifall de ändå är planerade att släppas.

Tycker ändå det finns några intressanta grejer som kommer få communityn att pressa upp prispotten ytterligare.

Satt och kollade på en kanal på Twitch där de streamade det här spelet. Det såg tyvärr väldigt enformigt ut. Man verkade inte ha många olika attacker så till och med striderna såg enformiga ut. Bandesignen var inte heller något att hurra över.
Nu såg jag iofs bara en bana. Men den såg inte alls lovande ut. Kändes lite ihopstressat för att kunna släppas på releasedagen.

Herregud vilka megabröst!!! Detta måste köpas not.

Skrivet av Xepheros:

Alltså, jag får verkligen hålla mig för att anamma personangrepp just nu, för det här gnället är idiotiskt. Vet du vad som hände när de fick in tio gånger mer än vad de räknat med? Deras plan och deras spelvision förstorades. Troligtvis lite för mycket. 400,000 bad de om, troligtvis för att de ville göra ett smågulligt kort indie-spel; sen fick de in miljoner dollar och såg chansen att göra ett ordentligt spel istället, men budgeten räckte inte lika långt som deras vision.

Det är mer än troligt att när Broken Age släpps så kommer det vara tio gånger större än ursprungligen planerats, eftersom deras budget tillät. Det finns INGENTING med det här som är varken oförutsägbart, skandal, eller ens konstigt.

Vad de gjort är att de har pitchat en idé som folk har gillat och skänkt pengar till för att de ska kunna genomföra projektet. De ville ha en viss summa men fick en tio gånger större. Då kan de ju inte ändra den idé som folk från början har stött genom att skänka sina surt förvärvade slantar. Isåfall borde de ha gjort ett helt nytt kickstarter-projekt med en ny budget.

De borde ha gjort färdigt spelet som de tänkt sig från början och sedan lagt på extra lull-lull ifall det fanns pengar över.

Tycker den här nyhetsartikeln ger ett väldigt oprofessionellt intryck. Varför ska nyheten styra läsarna vad de ska (eller inte ska) diskutera. Det är väl upp till läsarna?

Kan hålla med om att diskussionen är infekterad och tröttsam. Smaken är som baken. Vissa gillar LoL, andra gillar Dota2. Men tycker inte att en nyhetsartikel ska förmedla vad som ska diskuteras.

Vad ska de spela då?

Förstår inte riktigt meningen. Spelen håller ju fortfarande idag.

Såg otroligt jävla dåligt ut.

Skrivet av slartibartfast:
Skrivet av Soulless:

Jag tror poängen är att dagens spel är på tok för lätta.

Poängen var att dagens gamers är dåliga, otåliga och dumma. Sedan anpassas spelen efter dessa.

Eller är det spelutvecklarna som tror att vi gamers är dåliga, otåliga och dumma?

Hursom helst, underbar video!

Quake var ett fantastiskt spel på sin tid. Ser så simpelt ut när man jämför det med dagens spel. Men ändå spelade man igenom det säkert närmare 100 gånger.
Och sen började multiplayer- och modingscenen rulla igång. CTF, TF, RA, herregud vilken livslängd det hade.

har varit grymt sugen på att köra igång bg2 igen. så det här erbjudandet var nästan för bra för att vara sant.

Måste hinna varva FM2011 först. Bara kommit 795 timmar in i spelet.

Rockigt Super Metroid Medley på nästan 22 minuter. Det blir inte mer episkt än så här:

http://www.youtube.com/watch?v=eylUix1yADQ

Förr i tiden fick barnen ett par skridskor i julklapp. I en inte alltför snar framtid får de ett nytt svärd till Diablo 3. Inget konstigt med det.