Inlägg av Marcus Grönskog

Inlägg som Marcus Grönskog har skrivit i forumet

Skrivet av Grukk:

Nintendo direct utannonserad!
https://twitter.com/NintendoEurope/status/1037339618147028993...

Vid midnatt den 7/9 CEST. 3pm 6/9 PT.

#nyhetstips

Där rök mina planer på en vettig sömn.

Skrivet av PrinceToadstool:

"lika bäst på konsol" och sen i texten massa saker som inte är lika bra som på pc. Jomenvisst.

Och sen har PC-versionen modstöd, så redan där har konsolversionerna förlorat stort.

Stöd för moddar på konsol hade förvisso varit trevligt och antagligen något som kommer bli allt vanligare. I dagsläget är det dock inget som skulle påverka mitt betyg anmärkningsvärt av samma anledning som Tomas nämner ovan; man får ha konsolens förutsättningar i åtanke.

@jehuty: Tack för observationen!

Skrivet av B-itta:

Yes, behövs mer sådana scener i spel!

Men rätt absurt hur man kan finna empati för honom efter alla tusentals personer han dödat

Haha, ja. Det kräver kanske en viss nivå av suspension of disbelief om man ska kunna köpa det i alla lägen.

Skrivet av Kleptoman:

Inga recept på Buffout eller Jet? :/

Om du bläddrar bland bilderna på Amazon så hittar du bland annat en innehållsförteckning.

Skrivet av durra:

Rugby ?! Ellllllller amerikansk fotboll? /facepalm

Säger du det så. Tack för input! Har ändrat i texten.

Påbörjade spel:
Persona 5

Låter som perfekt uppvärmning inför ett kommande Life is Strange 2!

@absimilard: En patch släpptes så sent som för några timmar sedan och vad jag kan se har de resan hunnit ta till sig en del av den feedback som har kommit in.

Bland annat har antalet fiender reducerats och checkpointsystemet är mer förlåtande, även på de högre svårighetsgraderna.

Här är en länk med alla detaljer: https://www.kickstarter.com/projects/playway/agony/posts/2201...

@Kleptoman: Ändrade ordningen i bildspelet.

Skrivet av Zymac:

Titelfail, ni skulle skrivit Urphs! ist. för Oops!

Urphs!

Skrivet av jOnÄTÄn:

"Både PS4 Pro-versionen och Xbox One X-versionen körs i en upplösning upp till 1440p," i Videon så säger han att PS4 pro körs i native 1920x1080 och Xbox one X native 2560x1440. Han säger ju även typ att så långt han testat så har han inte sett några spår av dynamisk upplösning.
Så varför skriver ni inte bara att Xbox one X kör 2560x1440 och ps4 pro 1920x1080 så att era läsare kan läsa vilken upplösning spelet körs i? Eller säger han fel i videon varför nämner ni inte det i så fall?

@Mortaigne
ps4 1m55s
Xbo 1m13s
ps4p 1m29s
Xbox 0m53s

Så även gamla vanliga one klår ps4 pro på laddningen.
Men det blir bara "bäst" i rubriken pga det är ett Xbox antar jag, de är ju inte positivt inställda till det varumärket.

Några ord föll visst bort där, men nu är det åtgärdat. Tack!

Skrivet av CARTMAN:

Låter spännande. Har dock inte ens lirat det första spelet så kanske ska ge det en chans till Steam. Förresten... kommer inte The Surge 2 till PC eller? Det är ju synd då jag absolut föredrar att lira på Steam. I värsta fall blir det på PlayStation 4 vanilj. Har nyligen sålt min Xbox ONE vanilj.

Miss av mig! The Surge 2 kommer såkart till pc också. Uppdaterade nyheten!

@kebbe: Lyckligtvis påverkas ju inte alla av VR så pass att de mår illa, men tyvärr råkar jag vara en av dem. :'(

@Walter Bishop: Gillar du plattformsspel i allmänhet så tror jag ändå du kommer gilla det här. Har du testat att köra Mario 64 någon mer gång sedan det först begav sig?

@baggso: Har du den minsta tillstymellse av intresse för Mario-spelen så är det skämslapp på att missa detta.

Skrivet av anon_306295:

Känns som att denna recension var lite framskyndad.
Inget nämnande om game master mode eller Arena, eller storyn i sig, eller hur långt ni spelade eller varför detta spel skulle vara en av de mest minnesvärda rollspelsupplevelserna i modern tid. Mycket av innehållet känner jag också igen från "first impressions" från andra spelsidor, lite väl mycket kanske?

T.ex. det om att trycka på tab och råka ta upp vapnen eller att Divinity känns som att datorrollspelen fortsatt utvecklats under 20 år, eller att hitta en sovsäck är bra, eller att multiplayer känns som papper och penna-rollspel utan spelledare och att det är i strider som multiplayer glänser.

Förstår att man måste vara ute i god tid när det handlar om en spelsida på nätet och att det blir svårt att hitta tiden till att faktiskt spela igenom spelet, speciellt ett extremt tidskrävande spel som detta, men jag saknar lite hur ingående gamla tidningsrecensioner kunde vara. Kanske dags att köpa mig en speltidning.

Tack för dina åsikter! Visst kan man gå hur detaljerat man vill i en recension och det är ju underbart, men det handlar som du också säger att kunna avgränsa sig. I det här fallet fanns det helt enkelt inte möjlighet att testa game master mode på ett tillfredsställande sätt och då skulle det inte heller kännas rätt att nämna det som en bullet point, det är utvecklarna rätt bra på att framföra själva. : )

@MEG: Du har så rätt. Spelledarläget kan absolut bidra till mer strukturerat äventyrande. Tyvärr hade jag ingen möjlighet att testa det ordentligt inför den här recensionen.

@anon_119148: Jag redigerade din kommentar, låt oss hålla diskussionen på en respektabel nivå. Med det sagt har jag även redigerat artikeln.

Påbörjade spel:
Final Fantasy I
Snake Pass