Inlägg av timtuffluff

Inlägg som timtuffluff har skrivit i forumet

1

Inte trodde jag att det var Tetris som skulle få mig sugen på att införskaffa ett Playstation VR!

Skrivet av Sipmo:

Nä, Moonlighter gäckade mig.

Varför?
Enligt flera recensenter på Steam så lever Moonlighter inte alls upp till Recettears nivå av affärsmekanik:
- Det saknas upp och nedgångar på varors värde.
- Du saknar framförallt en skuld att betala av till ett visst datum,
så det finns ingen läskig kniv på strupen eller något mål som du behöver nå upp till.

Jag som förväntade mig att Moonlighter skulle vara större, bättre och ännu mer finslipat än Recettear. Det är riktigt synd att så inte är fallet!

Nä.. Moonlighter må se vackert ut men gameplaymässigt har klassikern Recettear fortfarande överhanden. Så, jag spelar hellre igenom en ny vända på Recettear och inväntar en kraftig rea på Moonlighter.

https://store.steampowered.com/app/70400/Recettear_An_Item_Sh...

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/687095438267125861...

Älskar memesen på Recettears konstsida:
https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/39742853663217066/...

Det var tråkigt att höra. Har själv inte tittat närmare på vad fölket har att säga om Moonlighter, men om det är som du säger så har det givetvis en stor påverkan på spelet. Däremot så blir det nog ett köp hursomhelst, hehe. Om vi hade talat om en prislapp på 600kr hade jag nog tvekat däremot. Recettear har jag varken spelat eller hört talas om så det ska jag definitivt köpa när jag väl kopplar in min PC igen! (min hemmasituation är lite speciell just nu)

Döda glöden på cigaretten innan du kastar den på marken så är jag nöjd. Hej.

Såg Deadpool 2 tidigare idag. Rekommenderas starkt om man gillade föregångaren, även om jag anser att den första var bättre än denna. Tvåan hade däremot en djupare handling än den första, vilket självklart är ett starkt plus.

Det som gjorde den första så bra för min del var hur fräsch och nyskapande den var jämfört med alla andra superhjälte-filmer som sprutas ut på en daglig basis. Den vulgära humorn och de medvetna blinkningarna till publiken var ju strålande.

Inför tvåan, om man sett den första, så vet man ju lite vad man ger sig in på och det blir inte detsamma överraskande effekt.

Moonlighter ser förbaskat snyggt ut och ett sådant spel som jag kommer kunna döda många timmar med. Avvaktar däremot tills Switch-releasen med möjligheten att kunna spela det bärbart.

1