De förbättrade versionerna av Baldur's Gate och Baldur's Gate II är bara början, hoppas utvecklarna Beamdog.

Som FZ tidigare avslöjat är förbättrade versioner av Baldur's Gate och Baldur's Gate II på gång, det första spelet ska släppas redan under sommaren. Nu förklarar utvecklarna #Beamdog att de bara ser detta som en början – det stora målet i horisonten är att få utveckla #Baldur's Gate III.

– Baldur's Gate 3 är vårt långsiktiga mål. Vi har massor av saker att få ordning på innan ett sådant projekt kan startas. Så i nuläget finns inget sådant projekt men det är det vi vill göra. Men vår tanke har varit att Enhanced Edition för BG 1 och 2 känns vettigt innan det kommer något Baldur's Gate 3, säger Beamdog-anställde Cameron Tofer.

Ett eventuellt Baldur's Gate III skulle kunna bli Kickstarter-finansierat, och Cameron Tofer nämner att hans studio blivit mycket imponerade och inspirerade av det Brian Fargo lyckats åstadkomma i och med Wasteland 2-insamlingen.

Vad kan då fansen vänta sig av nyversionerna av två av datorrollspelshistoriens mest älskade titlar?

– Vi har lagt till sidohistorier, berättelser som knyter ihop saker, ofärdiga historier... När det gäller nya typer av färdigheter så har vi fler utannonseringar på väg, säger Cameron Tofer.

Ett gäng av #Biowares ursprungliga Baldur's Gate-skapare har rekryterats av Beamdog för att se till att Enhanced Edition-versionerna får den rätta känslan.

Ville bara nämna att det redan nu finns bra moddar som fixar upplösning/HUD/texturer mm för de gamla originalen. Planescape Torment blir awesome :) 21/03 En del av mig känner som Sebastian.. men den andra delen känner bara: TAKE MY MONEY!! 20/03 Jag ser sjukt mycket fram emot detta, sitter och spelar igenom BG1 med sword coast, sen blir det tvåan och bhaal, så jag har spelen fräscht i minnet till Enhanced Edition, som jag gärna betalar för, så dom får råd med en riktigt bra uppföljare. (ÄNTLIGE... 20/03 Ungefär som med Max Payne. (oh wait...) 20/03 Fördelarna med en "enhanced edition" är som du säger, att det når en ny publik som var för ung och aldrig kanske spelade de gamla spelen. Samt att det idag är mer eller mindre jobbigt att spela de gamla för de stödjer inte dagens högupplösta skärmar,... 20/03 Jag älskar BG-serien och ettan är kanske mitt absoluta favoritspel of all time. Men personligen är jag inte särskilt intresserad av Enhanced Edition-utgåvorna, faktiskt. Jag gillar inte riktigt idén att de ska in och peta, ändra och lägga till i en (i... 20/03 Hur lyckas man dö de första 5minutrarna? Det är ju världens snällaste tutorial typ :D Och att avinstallera ett spel för att man dör en gång... rage much? ;) naaaw men alla kan ju inte tycka lika. Dock tycker jag nog man kan ha insiskt och förstå varför... 19/03 Jag jämför inte spelen bara peppnivån av spelen. ;) 19/03 spealde bg1 när det begav sig i 5minuter och tvärdog avinstalerade....fick med planescape torment i den feta lådan med det däremot äskade jag...dvs jag har aldrig förståt bg hypen men älskar planescape torment 19/03 Hur i helvete, rent ut sagt, kan du jämföra Baldurs Gate-spelen med Diablo?!? :O 19/03
Skicka en rättelse