I mars gav vi #Journey en solklar FZ-femma, och när skaparna #thatgamecompany meddelar att de planerar att visa upp sitt nästa spel innan året är över följer det naturligt att intresse är på sin plats. Det är i en intervju med VG247 som Jenova Chen på företaget röjer att de kollar på nya utgivaravtal och att de hoppas att de hittar rätt samarbetspartner inom kort.

– Det tar oss ett litet tag att ställa om efter 3-spelsdealen [med Sony]. Vi är väldigt nära att bestämma oss hur nästa deal kommer se ut. Vi förhandlar med ett flertal partners, så kanske kommer vi under nästa månad kunna bestämma vilken deal som är rätt för oss, sa Jenova Chen.

– När det kommer till när du får veta något om vårt nästa spel, så tänker jag att vi medvetet tillkännager våra spel väldigt tidigt. Vi tillkännagav #Flower ett halvår efter att vi släppte #Flow. Vi tillkännagav Journey ett halvår efter att vi släppt Flower. Så förhoppningsvis kommer du under nuvarande år få höra om vårt nästa spel.

Företaget var däremot väldigt nöjda med deras deal med Sony.

– Om det inte hade vart för dealen med Sony, tror jag inte att vi hade kunnat komma till en punkt där vi skulle kunnat skapa ett spel som Journey eftersom Journey än så länge är det spel som haft den största budgeten för något PSN-spel, och det spenderades även en del pengar på marknadsföring för Journey och jag tror att det historiskt sett är första gången. Om det inte varit för 3-spelsdealen, hade vi inte kunnat unna oss lyxen att bygga det spelet. Det är ett mycket större och dyrare spel och det tog oss tre år att skapa. Internt kallar vi Journey för "AAA-spelet till PSN".

Vad hoppas du att deras nästa projekt inbegriper?