Tidigare i veckan publicerades en intervju med en av #Microsofts advokater som hävdar att ett flertal kända program baserade på öppen källkod kränker hundratals av deras patent. Finlandssvenska Linus Torvalds, känd för sitt hemknåpade operativsystem [[Linux]], hävdar det motsatta och att det istället är Bill Gates-gänget som gör intrång.

"It's certainly a lot more likely that Microsoft violates patents than Linux does. If the source code for Windows could be subjected to the same critical review that Linux has been, Microsoft would find itself in violation of patents held by other companies."

Vidare förklarar han att vissa fundamentala funktioner i moderna program patenterades redan på 1960-talet och inte har någon verkan idag. Han vill också att de ska namnge de patent som de anser att Linux gör intrång på.

"Naming them would make it either clear that Linux isn't infringing at all (which is quite possible, especially if the patents are bad), or would make it possible to avoid infringing by coding around whatever silly thing they claim."

Tack till nj för detta #nyhetstips!
Det ingår fler projekt än bara GNU och Linux i de flesta distributioner, och att lista alla skulle bli ganska jobbigt. 18/05 Jag blir jämnt lika förbannad, Linux är en KERNEL och ingeting mera. Operativsystemet heter GNU/Linux. Anledningen att jag säger detta är att Linus jämnt får all cred för ett operativsystem som faktiskt Richard Stallman startade och som heter GNU. 17/05 Mjukvarupatent gör spel dyrare, kanske därför. Även om det inte är tillåtet i Europa så påverkar det ju oss, pga utvecklare i USA. Det finns patent på att röra grafik horisontellt på skärmen.... 17/05 Men den största frågan är väl varför man ser såna här icke-spel relaterade nyheter på Fragzone? 17/05 Därför att Microsoft vinner över kunder som kunde valt Linux när de sprider osäkerhet med såna här uttalanden. De tjänar mer på den osäkerheten än de skulle gjort på att fälla de hypotetiska patentintrången i domstol. Tänk på att Microsoft är ett företa... 17/05 word 17/05 Varför kan de inte bara acceptera varandra och lägga all den här energin på att förbättra respektive system iställat för att hålla på med den här löjliga pajkastningen. 17/05 Det är egentligen helt OK med Windows, som OS, det jag ogillar är allt skit de skickar med som ska ta plats, minne, som vi får betala för. 17/05 Inte bara magiskt, men med lite vilja, våld och vaselin går det mesta. OpenGL - funkar kanon till flera operativsystem OpenOffice - i princip plattformsoberoende GTK+ - finns till Linux/Windows och säkerligen Mac också Listan kan göras lång, men det jag... 17/05 Jag ser inget fel vid att man försöker plocka de man tycker är bra från andra håll och försöker samla de och förbättre de själv. Att göra ett sådant "lätt" operativsystem som Windows är och som det underhålls kräver mycket pengar! Är bara OSX eller vad... 16/05
Skicka en rättelse