I War for the Overworld ämnar okända utvecklargänget Subterranean Games skapa en ohelig mix mellan Dungeon Keeper, Overlord, Evil Genius och StarCraft.

Kickstarter-projekt gror numer som svampar om hösten, men ibland dyker det upp svampar som kan få till en hel del positiva effekter, samtidigt som vi hoppas att dessa inte är enbart hallucinogena. Nåväl, om spel som #Dungeon Keeper och #Evil Genius får ditt hjärta att pumpa i hetsig fyrtakt kan det vara värt att spana in #War for the Overworld. Utvecklarna #Subterranean Games har skapat en ambitiös pitch, även om de endast eftersöker 150 000 GBP. Bland annat har de skapat ett kortare Unity-demo där du kan vandra omkring och beskåda miljöerna från marknivå, och personligen kändes Dungeon Keeper-känslan nära till hands.

http://www.kickstarter.com/projects/subterraneangames/war-for-the-overworld/widget/video.html

Det handlar om att bygga ditt egna underjordshelvete, bekämpa hjältar med alla deras skenheliga ideal och det tillkommer även ett flerspelarläge där du har möjlighet att tävla med andra lirare om vem som är svinigast.

Värt att notera är att teamet verkar nytt, och stoltserar inte med några större namn utan fokuserar istället på sitt engagemang som utgår från en mix av professionella och eldsjälar till studenter, kärnkraftstekniker och Marvel-tecknare.

Om du betalar minst 15 dollar får du tillgång till betan i slutet av mars nästa år som uppdateras tills spelet är fullständigt, och målet är att ta in feedback och tankar för att få spelet så bra som möjligt. De nämner #Minecraft-modellen som inspiration.

Släppet är tänkt att ske 30 augusti nästa år till Windows och Mac.

Tack till Ztreek för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse