Tack vare jobb- och nätverkssajten LinkedIn (via Sidequesting) får vi veta mer om #Star Wars 1313, spelet som överraskade och knockade hela spelvärlden under E3 i somras.

Spelet påbörjades redan 2009 men det tycks vara först under det senaste året som produktionsfarten verkligen tagit fart. Spelet är, som vi redan vet, ett samarbete mellan #LucasArts, Lucasfilm Animation och Industrial Light & Magic. Enligt en lead engineer bidrar de senare med "cutting edge"-specialeffekter med verktyg och teknologi i miljöer som visas i realtid. En assistant technical director berättar också att ILM förser projektet med motion capture för ansikten.

Allt vi hittills sett från titeln tyder på ett spel i tredjeperson. Men en system designer nämner att någon form av förstapersonsperspektiv kommer finnas med. Möjligen kan detta betyda att vyn ändras när man siktar – eller något helt annat.

Det kommer också finnas fordon i spelet, men det är oklart om spelaren kommer få chansen att styra något av dem. Samma anställda nämner också "Star Wars social game/DLC" knutet till 1313. Om detta är två saker eller en sak vet vi inte.

Intressant nog nämner ingen av de anställda något om vilka plattformar spelet släpps till. Det har spekulerats i att det kommer till pc och nästa generations Playstation och Xbox.