Tack vare den sociala jobbsajten LinkedIn får vi veta mer om teknologin och arbetet bakom Star Wars 1313.

Tack vare jobb- och nätverkssajten LinkedIn (via Sidequesting) får vi veta mer om #Star Wars 1313, spelet som överraskade och knockade hela spelvärlden under E3 i somras.

Spelet påbörjades redan 2009 men det tycks vara först under det senaste året som produktionsfarten verkligen tagit fart. Spelet är, som vi redan vet, ett samarbete mellan #LucasArts, Lucasfilm Animation och Industrial Light & Magic. Enligt en lead engineer bidrar de senare med "cutting edge"-specialeffekter med verktyg och teknologi i miljöer som visas i realtid. En assistant technical director berättar också att ILM förser projektet med motion capture för ansikten.

Allt vi hittills sett från titeln tyder på ett spel i tredjeperson. Men en system designer nämner att någon form av förstapersonsperspektiv kommer finnas med. Möjligen kan detta betyda att vyn ändras när man siktar – eller något helt annat.

Det kommer också finnas fordon i spelet, men det är oklart om spelaren kommer få chansen att styra något av dem. Samma anställda nämner också "Star Wars social game/DLC" knutet till 1313. Om detta är två saker eller en sak vet vi inte.

Intressant nog nämner ingen av de anställda något om vilka plattformar spelet släpps till. Det har spekulerats i att det kommer till pc och nästa generations Playstation och Xbox.

Tack till Pretorian24 för detta #nyhetstips!
Är en stor SW-fanboy själv, och hoppas på världens bästa spel - men är ganska skeptisk. Den kommande trilogin är helt ny historia och bygger inte på någon existerande story. [http://starwars.wikia.com/wiki/Star_Wars_Episode_VII] 17/01 Får gärna vara som i JK2 där man endast hade 3ps med lasersvärdet, om inget annat valdes! 16/01 Skulle va ballt med sånt system som EVE / DUST 514 (i tredjeperson) kombination i Star Wars temat. I would play it. 16/01 Kan bli bra men det beror nog en hel del på hur de väljer att implementera det. Från det jag sett får det mig att tänka på Uncharted, återstår att se ifall de lyckas göra ett spel som är lika bra som det dock. OT: SW är något jag brinner för (speciellt... 16/01 "Överraskade och knockade"? Det är ju inte GTA V direkt. Ser någorlunda fram emot spelet, men håller med om att man inte direkt blir hypad av att det är ännu en tredjepersons-skjutare med cover-system. Lägg därefter till momentet där du ska klättra och... 16/01 Det här spelet känns "moget" på något sätt och passar överraskande bra in med att Lucas sålde hela rasket. Man undrar ju om spelproducenten visste om detta innan. 16/01 Det bästa är av"saknaden" av lasersvärd. Gillade verkligen Dark Forces där man förlitade sig på good old blaster. 16/01 Jedi Knight 4, the return of the Sith Lord. Utspelar sig 20 år efter Jedi Academy, Kyle Katan son samt Luke's son hjälps åt att stoppa en ny fiende, bla bla bla.. Det ska handla om en av de stora Sith Lords från Korriban's återkomst. Skulle säkert funka... 16/01 Från vad jag sett hittills tycker jag inte alls detta ser kul ut, en tredjepersonsskjutare med coversystem, som om vi inte har tillräckligt med sådana? Varför är de så rädda för att göra ett nytt Jedi Knight? De kanske har något emot att tjäna pengar... 16/01 om jag får nåt som är lika bra som jedi knight kommer jag gråta offentligt, jag kommer gå ut mitt på stan och gråta 16/01
Skicka en rättelse