Microsofts Major Nelson har varit på Pax-mässan och gjort en podcast. Han fick då en fråga från någon som undrade hur det ligger till med externa hårddiskar till kommande maskinen Xbox One.

– Planen är att definitivt stödja extern lagring i framtiden, precis som vi gör till Xbox 360. Så som jag förstår det är det en möjlighet som inte kommer finnas vid lanseringen, eftersom teamet jobbar med andra saker, men det står definitivt på listan. Jag vet dock inte när det lanseras, svarade Nelson.

Till en början får man helt enkelt hushålla med de 500 GB som finns i den inbyggda hårddisken som inte går att byta ut.

Jag började titta på lite gamla artiklar och uttalanden men hittar inget om att det handlar om egna eller licensierade hårddiskar. De enda de säger är att det går att koppla in externa hårddiskar som kan användas precis som den interna (vilket nu skjuti... 03/09 Hah... att skribenten använder Xbone One i rubriken tyder ju på hur seriöst det är här... 03/09 1.Har inte läst något om att Sony skulle ändrat hur det har fungerat sedan PS2 så ja du kan köpa en ny disk utan att det kommer bryta garantin på samma sätt som du kan byta ut en disk i en Laptop. 2. Microsoft har inte sagt att detta ändrats vilket anta... 03/09 Kan inte minnas att de uttryckligen sagt att XO skulle ha stöd vid lanseringen men de har inte heller sagt att den inte kommer ha det (återigen så visar detta hur bra Microsoft är på PR numera) "On the back of the Xbox One there is a USB 3.0 port which... 03/09 1.Vad händer om du byter disk i din PS4 själv? gäller garantin efter det? 2. Var inte detta innan DRM-fasen, nu behöver du väl inte lägga in hela spelet på disk längre ? 03/09 Men om du får för stor HD med din konsol kommer du ju inte att vilja/behöva betala för de moln-tjänster som garanterat kommer att ploppa upp på bägge konsolerna för eller senare..... 03/09 Varför skulle det inte vara jämförbart menar du? Vi snackar om hur många spel man kan spela innan konsolen är fylld. Det finns två solklara skillnader här: 1. Vill du slänga in en 2tb hårddisk i PS4 så får du göra det bäst fan du vill. 2. X1 tvingar dig... 03/09 Jaså? 03/09 Har större prioriteringar de första månaderna med maskinen. 03/09 Men nu pratar vi ju om extern lagring. 03/09
Skicka en rättelse