Vill man lägga vantarna på uppföljaren till den kritikerrosade actionfesten #Bayonetta (som fick 5/5 i vår recension) får man snällt skaffa en Wii U. #Bayonetta 2 är exklusivt för formatet och dyker upp någon gång under året. Och av den nya trailern att döma bör fans av det första spelet inte bli besvikna.

Klippet nedan introducerar oss för handling och skruvade karaktärer, men också för högintensiva strider av japanskt snitt – uppe i luften, längs exploderande omgivningar och sprutande vatten. Håll tungan rätt i mun och rikta ögonen nedåt för att ta del av kalaset.

Nintendo var de enda som var villiga att betala för utvecklingen av spelet. Därför släpps det bara på Wii U. Sega ville inte göra ngn uppföljare. Utan Nintendo hade serien varit nerlagd. 17/02 Spelar ingen roll, hon har snygg häck. 16/02 Hur laddar hon om fotpickorna? Måste ja ta minst 10 minuter. Rackarns opraktiskt. 16/02 Ok det förklarar saken då. 16/02 En utvecklare som blir av med sin förläggare ställs ofta inför valet att ta det som erbjuds eller lägga ner verksamheten helt. Det är naturligtvis nya sponsorn Nintendo som beslöt att göra spelet exklusivt för Wii U, inte Platinum Games, så något 'finge... 16/02 Och rätt åt dom också. Alla andra kämpar för att behålla sina fans/köpare, men de som gör Bayonetta ger fingret till sina fans och går till en annan plattform. Unheard of. 15/02 Hoppas bara det här säljer tillräckligt bra för att Platinum Games ska få fortsätta göra spel. De behövs i en spelvärld där det ju blir allt mer likriktat. Tvivlar inte heller en sekund på att #bayonetta-2 kommer bli ett fantastiskt spel för de som gill... 15/02 Det blev det, om man tar med i beaktning att ett spel som Bayonetta tilltalar en väldigt liten del av spelarna. Bayonetta är utan tvekan ett spel som främst riktar sig till hardcore spelare, lite som Ninja Gaiden gjorde innan det blev "mainstream". 14/02 Jo, det har "bara" sålt lite över 2 moljoner exemplar i dagsläget. Men trots det har spelet över lag rätt högt betyg, och det skaffade sig en rätt okej fanbase storleksmässigt. Så det beror helt enkelt på hur man vill definiera populärt. 14/02 Åh fasen. Jag hade fått för mig att Bayonetta blev riktigt populärt. Men det är väl som alltid, bra recensioner != bra försäljning i alla lägen. 14/02
Skicka en rättelse