E3-demonstrationen var bara en prototyp, inget VR-stöd inplanerat för fullversionen.

#Creative Assembly tycks ha hittat rätt ton för att göra #Alien: Isolation extraordinärt obehagligt. Som sig bör för ett spel byggt på Ridley Scotts mästerliga Alien-film. När en version med Oculus Rift-stöd visades under E3 väcktes förhoppningar om att den ultimata spelskräckupplevelsen snart var här, men nu visar det sig att drömmen om nedsmutsade underkläder stannar vid en dröm.

E3-demonstrationen var en prototyp och det finns i nuläget inga planer på att bygga in Oculus Rift-stöd i den färdiga versionen av Alien: Isolation. Det berättar utvecklarna på spelets Twitter-sajt, och utgivaren #Sega fyller på med mer info till Eurogamer:

At present, it's just a prototype and does not represent a game currently in development at this point in time. It's a truly amazing experience though and brings the game to life in ways we could not have imagined when we started the project. It's one of the most terrifying demos you'll ever play.

Trista besked för dig med starka nerver. Särskilt om du beställt version 2 av Oculus Rift-prototypen som preliminärt släpps nästa vecka. FZ ger besked om hur den funkar så fort vi får vårt beställda ex. Men några intryck från Alien: Isolation lär vi inte kunna bjussa på i höst.

Med tanke på att spelet har ett spikat releasedatum och inte kodades med Rift i åtanke är det ganska naturligt att man inte väljer att skriva om spelet nu, särskilt som Oculus Rift faktiskt inte ens finns på marknaden än. Devkits är inte en konsumentpro... 09/07 Jag försvarar inte Sega, men det är faktiskt en DevKit/prototyp som kommer ut till oss nu i Juli/Aug. Inte en färdig produkt. Smart strategi från Sega är att utveckla direkt för CV1, som dom säkert redan gör och som du säger kommer i en DLC eller Specia... 08/07 ...finns dom inte på riktigt? http://www.reactiongifs.com/r/Dumbfounded.gif 08/07 <gammal_surgubbe> Finns ingen anledning för ett vinstorienterat företag baka in en banbrytande feature som inte utlovats från början gratis i ett spel när den kan stå på sina egna ben, med egen prislapp, i en uppföljare eller DLC. Att visa upp en previe... 08/07 Ovanligt att SEGA visar en sak och släpper en annan. De sa åtminstone sanningen den här gången. 08/07 Det är fantastiskt och otroligt!!... men vi ska inte implementera det LOL! 08/07 Det här händer ju hela tiden.. Först säger de att dem inte ska släppa med Rift-stöd. Efter ett par månader så kommer Rift-stöd. Sega är det nya "Allah". 08/07 Det tycker dock jag är en väldigt dålig ursäkt. Då du helt enkelt kan temporärt ignorera headtrackingen för cinematics. 08/07 Devkits finns ute, de har dem ju uppenbarligen och har jobbat med dem... Så jobba vidare med dem! Ni behöver inte ha CV-riften för att börja utveckla. Jag menar, de lyfter ju själva upplevelsen med Riften till skyarna. Så vad fan håller ni på med, CE? 08/07 Släpps inte i år, så "snart" är väl relativt. 08/07
Skicka en rättelse