#Microsoft har släppt sitt nya operativsystem och det råder onekligen Windows 10-feber. Men det är mycket som kan gå fel när ett nytt system ska installeras. Vad är systemkraven? Hur länge kan jag vänta innan jag måste hämta ut min gratislicens? Hur ominstallerar jag Windows 10 efter att ha uppgraderat?

Dessa frågor, och många fler, besvarar FZ-användaren Theade i sin matiga forum-tråd om Windows 10. Har du några tekniska funderingar och undrar hur du ska gå till väga bland hårddiskar, licensnycklar och USB-stickor så rekommenderar vi att du tar en ordentlig kik där. Tråden uppdateras dessutom kontinuerligt.

Missa inte heller att det går att installera Windows 10 med ISO-filer direkt från Microsoft. Det är dock viktigt för dig som uppgraderar gratis från Windows 7 eller 8 att komma ihåg att uppgradera via Windows Update innan du gör en ren installation – annars går din licens förlorad.

Efter att du har uppgraderat så skall det fungera att göra en ren install, dock vet jag att det har strulat för en del. Kanske är det hård belastning på servers ibland. 30/07 Har aktiverat det nu. Nu är frågan, kan jag göra en ren install nu och bara aktivera senare igen genom aktiveringsfliken? 30/07 Skulle tippa på att den ligger kvar då du inte har uppgraderat ditt nuvarande operativsystem. Det enda som är vad jag förstått, ogjort arbete om man missar att uppgradera innan. Hoppas det har löst sig för dig. :) 30/07 Så är min 10 nyckel förbrukad i och med att jag inte kunde aktivera den innan jag gjorde en ren install eller den finns kvar? 30/07 Japp, man måste uppgradera först inifrån sitt operativsystem, efter det kan du välja att köra på eller att köra en ren install. 29/07 Det slussas ut, så de som var med och testade får uppgradera först. 29/07 Tror jag har gjort en tabbe. Installerade 10:an, försökte aktivera det men icke. Tänkte då göra en clean installation och fick klabba med att göra disken till gpt från mbr. Nu efter kan jag inte aktivera det. Aja tbx till 7:an 29/07 Jag har Windows 8.1. Men jag vet inte hur jag ska ladda ner Windows 10... Ja har bokat det, men när jag går in och kollar så står det bara att jag meddelas när Windows 10 finns tillgängligt för min dator. Men det har väl redan släppts? 29/07 Du äger det. 29/07 Om jag aktiverar Windows 10 idag. Kommer jag kunna ominstallera Windows 10 med en ren installation efter 2016? Med andra ord, äger jag Windows 10 efter aktiveringen? Eller kan jag bara göra en installation under detta första året fram till 29 Juli 2016? 29/07
Skicka en rättelse