Idag kom Miljöpartiets arbetsgrupps förslag till ny kulturpolitik. Skatt på bredband ska finansiera satsningar.

UPPDATERAD Idag lämnade Miljöpartiets arbetsgrupp sitt förslag på ny kulturpolitik till partiledningen.

Bland förslag som reklamförbud, fortbildningsinsatser i intersektionalitet, positiv särbehandling och konstnärslöner märks att man vill avskaffa uppdelningen av kultur i genrer i ansökningsförfarandet, och även lägga in spelkulturen under Kulturrådet. På så vis vill man ge nya kulturformer chans till ekonomiskt stöd.

Under punkten Digitalisering föreslår arbetsgruppen en skatt på bredband: ”Någon form av bredbandsskatt ska införas och samtliga internetaktörer som verkar kommersiellt i Sverige måste kunna beskattas i landet."

Tjia Torpe, som lett arbetsgruppen, säger till SVT att "Kulturen måste få kosta pengar, precis som vård, skola och omsorg. Sedan har vi förslag på vissa inkomstkällor, till exempel skatt på bredband och internettjänster. Men det är klart att det kommer att kosta pengar, det är det vi vill."

Redaktionens kommentar:

Skatt på bredband, en infrastruktur som kulturformen Spel är högst beroende av ska alltså införas för att bekosta annan kultur och kulturfrämjande, enligt förslaget. Vi vet inte hur Miljöpartiets arbetsgrupp ser på internet som kulturbärare men i vår värld är bredband något som snarare borde subventioneras. Billig tillgång till internet är en demokratifråga, vilket gör det än konstigare.

Vi hoppas att demokratiminister Alice Bah-Kuhnke skickar tillbaka förslaget med en rejäl bassning.

hmm tyvärr kan copysweden få igenom att man ska beskatta media som kanske har olagligt material på sig . Så ser jag inte några problem att nått sånt här kan gå igenom. 31/12 Miljöpartiet - För Sverige in i medeltiden! Den sloganen bjuder jag på och den kan de gå till val på vid det kommande ny-valet. 24/10 Klart det går, så länge man är Ont, eller är i dess periferi med relevanta inlägg vilket jag utgjorde. Jag har för dålig insyn i statens medieråd vilka som kontrollerar den, dock så verkar den vara ett typiskt "socialt liberalt vänsterpropaganda" organ... 21/10 Nej, Miljöpartiet vill inte beskatta bredband. Rubriken och hela artikeln är klart vilseledande. Det var ett förslag från en arbetsgrupp och partiet har redan offentliggjort att de inte tänker driva bredbandsskatt vidare. Så frågan är hur både FZ och... 21/10 Släng ett snabbt öga på Joakim Bennets twitter och det är ganska enkelt att se att sådana här nyheter bara är ett sätt för honom att bedriva sin egen politiska agenda. Underligt bara att ingen annan i redaktionen reagerar. 21/10 Någon annan som kommer ihåg Alice Bah som Disney presentatör? :) https://www.youtube.com/watch?v=GSap-0XEJgg 20/10 Det går inte att applicera yttrandefriheten på ett forum. Fria tider kallas av Statens medieråd "en del av den radikala högerpopulistiska nätmiljön". Du vill koppla bredbandsskatt till invandring. Vi ansåg att den kopplingen endast gjordes för att lyfta... 20/10 Ja, nu vill jag inte låta dryg, men om nivån i det här kommentarsfältet var en person så kommer den personen inte vinna Nobelpriset. Vad MP bland annat vill är att bredbandsutbyggnaden i större utsträckning ska finansieras av samhället, i stället för... 20/10 De vill höja bensinskatten och ta bort all trafik, transporter mm. Å nu vill de även lägga skatt på bredband. Man blir ju verkligen rädd för vilka det är som styr Sverige. Det är en riktig lekstuga däruppe. Om frakbolagen inte har råd att köra ut sina... 20/10 Det är ju befogad kritik, det är relevant fakta som förklarar händelseförloppet varför nya skatter måste införas, samt varför det finns planer på att höja pensionsåldern etc. Eftersom det inte finns några hot, eller personangrepp i det jag skriver så... 20/10
Skicka en rättelse