En allians som är lika intressant som inofficiell.

Du har sedan länge kunnat lira dina Playstation 4-spel på såväl PS Vita som Android-telefoner från Sony och nu har en flitig kodare lyckats få Remote Play att fungera på pc. Det öppnar upp för att lira spel såsom #Destiny med mus och tangentbord i väntan på att #Activision ska släppa spelet till datorer.

Detta är såklart en väldigt inofficiell lösning och Sony lär inte vara särskilt nöjda. Frågan är om de kan stoppa det utan att stänga av Remote Play helt. Eftersom skaparen av programvaran som gör det möjligt att spela Playstation 4-spel på pc tänker ta betalt råder vi till viss försiktighet.

Har du verkligen läst rätt nu? Rörelser med en analog spak gör att man kan röra sig i "obegränsat" antal riktningar samt att man ofta kan röra sig i många olika hastigheter. Tangentbordet gör att man kan röra sig i åtta riktningar samt i en enda hastigh... 25/11 Det stämmer inte. Styrspaken är analog. Testa själv - du når fler än 8 riktningar med den analoga spaken, dvs. exakt precis som med råttan. 25/11 Hejdå, du blir inte saknad. 25/11 Den som spelar med mus och tangentbord är snabbare att positionera siktet rätt. Hyffsat avgörande in fps-spel. Direkt avgörande blir det i rts-spel där den ökade precisionen med musen är överlägsen. 25/11 Spela tex shooters med gamepad är ju som att lira med enbart tangentbordet igen. Helt värdelöst, spelar ju ingen roll hur väldesignat eller hur bra storyn är. Om ett spel som i grunden går ut på att springa omkring, glo och skjuta på saker men har kontr... 24/11 Den som spelar med mus/tangentbord får ju bara sina inputs omvandlade till handkontroll-inputs. Det går inte att göra saker som inte går att göra med handkontrollen. Sedan tillkommer dessutom begränsningar som att man istället för en analog spak endast... 24/11 Kontroll och autoaim suger. Så varför vänja sig när man nu kan köra med mus+kb på PC? 24/11 Jo jag såg det, single player har jag inga problem med det men ska folk börja leka loss med mus och tangentbord på ps3 i t.ex. CoD mot mig i multiplayer när jag ligger raklång i soffan med handkontroll så bojkottar jag plus. 24/11 Nej det är inget olagligt. Du kan handla adapters som gör precis samma sak (skrev en post ovanför din). 24/11 Om skaparen tänker ta betalt så kommer det med 100% säkerhet att få en hög med Sony-advokater på sig. 24/11
Skicka en rättelse