Hårdvaruexpert: "DirectX 12 är inte bara fördelar."

Igår landade förra årets Xbox One-släpp #Gears of War: Ultimate Edition till Windows 10. Närmare bestämt är det uteslutande i Windows Store som du hittar den ultimata utgåvan av den klassiska titeln. För 299 kronor är spelet ditt, men då får du räkna med en del tekniskt trassel.

Lite varstans rapporteras det att den köttiga shootern lider av bland annat dålig prestanda med AMD-kort, risigt stöd för Nivida G-Sync och långsam nedladdning av spelet. På officiella forumet finns en lista med kända fel och i vissa fall förslag på hur du löser dem.

Emil Åkered, mångårig hårdvaruschaman hos #Sweclockers, tror att bekymren kan ha med DirectX 12 att göra.

- Förr har grafikkortstillverkarna kunnat optimera koden väldigt mycket med drivrutiner, säger Emil Åkered tilll FZ. DirectX 12 tar bort mycket kod så att den jobbar "closer to metal", eller att kortens prestanda utnyttjas bättre. Det gör det mycket svårare att optimera spelen med drivrutinerna, speltillverkarna måste koda spelen mer utifrån kortens förutsättningar, så att säga. Under en övergångsperiod kan det här leda till fler problem av den här sorten.

- Jag är helt säker på att under en övergångsperiod kommer det bli en del stora problem. Det kräver mer av speltillverkarna. DirectX 12 kan ge stora prestandafördelar, men det kräver att speltillverkarna vet vad de gör. DirectX 12 är inte bara fördelar, det ska man ha klart för sig, även om branschen försöker få det att framstå så.

"Mycket bra" blev omdömet när Joakim Kilman recenserade Xbox One-versionen av spelet, så det kan vara klokt att hålla koll på titeln även om du avskräcks av den inte helt optimala starten.

... För att återgå till recensera spelet så anser jag att med nvidia kort att det rullar på bra. Jag tycker dock att spelet kunde stödja lite mer alt än tb+mus eller xbox one hk. Tex xbox 360 hk. I övrigt tycker jag spelet borde ha lite fler vapen alter... 19/04 Som sagt, nästan allting i dagsläget samlar in data, spelar ingen roll om det görs på ett schysst sätt eller inte. Förövrigt så presterar SteamOS faktiskt sämre i spel vilket har testats noggrant, så vet i tusan vart du får att det inte skulle prestera... 08/03 Foliet var slut på Konsum.. Är det nån här som köpt upp allt? Jag som skulle fixa bakad potatis. 03/03 fick blå skärm en gång men annars flyter det på bra. :) 03/03 datainsamling är långt i från löjligt. om det är så löjligt. varför använder företag datainsamling om det är så löjligt? att uttrycka att sånt är löjligt är svag o barnslig propaganda. det finns många argument för motsatsen. att du sen pratar om sökmoto... 03/03 Ifall man vill ha sämre prestanda så är SteamOS och Ubuntu bra alternativ ja. Lagom löjligt med datainsamlingsbekymret som finns, har man bekymmer med sådant ska man nog inte använda internet alls. Allt som finns samlar in data konstant, speciellt sidor... 03/03 Synd att spelet fått så dåligt betyg pga fps problem och buggar. Det där "jag vill inte uppgradera till win10" tjafset för att "microsoft spar info om dig" gnället är bara löjligt. Windows 7 sparade samma jäkla information, som är opersonlig btw! / Erfa... 03/03 Källa på det? 03/03 Som vanligt så får AMD värre prestanda för att utvecklarna är uppköpta av Nvidia. 03/03 51 GB känns inge roligt när man är fast på 4G med 100 GB data tak.... tagit adsl alla dagar i vecka om man hade kunnat haft det ! 02/03
Skicka en rättelse