#The Division har fått ducka för en veritabel fekaliestorm efter den senaste tidens rapporter om buggar, glitchar och antydningar om nätkod som måste skrivas om för att kunna stoppa fusk. Det har inte blivit bättre av att #Massive och #Ubisoft låtit bli att uttala sig om en del kritiska problem med spelet.

Men nu tar Massive bladet från munnen. I ett inlägg på spelets sajt ger man sin syn på dels program som används för att fuska, och dels på exploits och folk som utnyttjar dessa. Och det står klart att det kommer straffa sig hårdare att fuska.

Nya metoder för att upptäcka fuskare har sjösatts, med effekten att åtskilligt fler fuskare har upptäckts. Vilket kommer innebära att många får se sina konton avstängda.

First, we have implemented new cheat detection methods that have allowed us to identify many more players currently using cheat engines in the game. We have already caught more cheaters in the last few days than we had in total during the previous weeks. As a result, we will be handing out the biggest wave of suspensions and bans to date over the course of the next few days.

Fuskare som upptäcks stängs av i 14 dagar, och om de upptäcks igen stängs kontot av permanent. Man säger också att fler metoder att upptäcka fuskare på är på gång.

Att utnyttja buggar eller exploits är kanske inte lika moraliskt förkastligt som att använda dedikerade fuskprogram, men ändå inte okej. Massive skriver att man ser över sina metoder för att söka och eliminera buggar, men understryker svårigheten med att simulera hur spelet kommer fungera live med miljontals spelare på förhand. Man kommer därför agera hårdare och tydligare mot folk som drar nytta av buggar. Man kommer lista buggar så fort som möjligt när de upptäckts, exempelvis i en specifik forumdel. På så sätt undviker man att fuskare kan skylla på att de inte kände till problemet, och det blir också tydligare att det straffar sig att fuska.