Utvecklarna vill lyfta fram de mindre kända aspekterna av svenska folksagor.

Thor, Oden och de andra asagudarna är hyfsat kända världen över men svenska folksagor har än så länge nått särskilt långt utanför landets gränser. Indiestudion Antipattern Studios hoppas förändra detta med sitt strategispelet Trollskog som nyligen lanserades på Steam Greenlight.

Där ska du på klassiskt rts-manér bygga baser och utforska de stora skogsmiljöerna men som du kanske kan gissa är de inte särskilt öde. Trailern visar bland annat par troll och vi slängde iväg en fråga till studion kring vilka andra nordiska väsen vi kan förvänta oss, och grundaren Andreas Carlson svarade detta:

Sidan är lite återhållsam med information om varelserna just nu eftersom upptäcktsresan är en så pass viktig del av spelet, men jag kan berätta att spelaren kommer stöta på godhjärtade älvor, ondskefulla mylingar, gastar, näcken (om en följer fiolmusiken nära vattendrag...) och skogsrå. Den uppmärksamma spelaren kommer även se spår av tomtar, men de är varken vän eller fiende, utan håller sig helst i bakgrunden. Den främsta inspirationskällan är John Bauers underbara konstverk såväl som Ebbe Schöns litteratur.

Skicka en rättelse