Googlade bombrecept och utförde kreditkortsbedrägerier.

Tanken med att frihetsberöva personer i fängelse är att de rehabiliteras för att sedan släppas fria och välfungerande i samhället. Nu vet vi att så sällan är fallet, kanske särskilt inte i amerikanska fängelser, och PC Gamer snappade upp en intressant historia om fem interner som verkligen inte hade planer på att rätta in sig i ledet.

Deras jobb på anstalten var att demontera gamla datorer och återvinna delarna men istället byggde de ihop två egna datorer. Dessa gömdes sedan i taket i ett träningsrum och kopplades in på fängelsets nätverk. Genom stulna inloggningsuppgifter från en vakt kunde de komma ut på nätet. Deras tanke var heller inte att skicka email till nära och kära utan deras brottsliga karriär fortsatte online.

De utförde kreditkortsbedrägerier, surfade pornografi och försökte hitta olika sätt att kringå säkerhetssystemen som fanns på nätverket. När väl datorerna hittades kunde man också hitta artiklar om hur man gör egna bomber sparade på hårddiskarna.

IT-folket på fängelset började dock förstå att något var fel när de märkte att en dator på nätverket överskred sin dagliga bandbreddskvot. Den använde dessutom inloggningsuppgifter på dagar den bestulna vakten var ledig. Sedan dröjde det inte lång tid innan de kunde lokalisera switchen datorerna var kopplad till och helt enkelt följa sladden.

Du kan läsa hela utredningen här.

19-årig swatter arresterad - riskerar 5 års fängelse
13-åring arresterad - swattade Minecraft-rival

Skicka en rättelse