I början av mars släppte Nintendo konsolen Switch. Konceptet med en stationär och bärbar maskin i en verkar ha gått hem i stugorna i USA. Säljsiffror skvallrar nämligen om att konsolen slagit rekord i regionen.

Under mars månad hade 906 000 Switch-enheter sålts i USA, vilket innebär att det är den snabbast säljande Nintendo-konsolen någonsin. Försäljningsmässigt gick det bättre för Switch än för Playstation 4 och Xbox One.

Lanseringstiteln The The Legend Zelda: Breath of the Wild har gett försäljningen en hjälpande hand och sålde i 1,3 miljoner enheter – 925 000 till Switch och 46 000 till Wii U. Notera att det är fler sålda Breath of the Wild till Switch än antalet sålda Switch-konsoler.

Det kan vara värt att notera att Switch snabbt tog slut i butikerrna och att siffrorna förmodligen hade sett annorlunda ut om tillgången legat mer i linje med efterfrågan. Som jämförelse kan vi påminna om att Sony sålde över en miljon Playstation 4-konsoler under första dygnet i Nordamerika.

Kul att det går bra. Men känns likadant som med Wii, jag köpte Wii för att få spela Zelda, Super Mario, Super Mario Kart och Donkey Kong typ, sen fanns det inte mycket intressanta titlar kvar så man sålde den. Problemet verkar som att de enda som kan... 18/04 Bra att du har haft en positiv upplevelse. Intrycket jag fått återspeglas ganska bra i denna video: https://www.youtube.com/watch?v=Cb-srOfRqNc Den videon lades alltså upp 3 dagar efter att maskinen släppts, och det hade redan uppdagats så många olika... 18/04 Håller med. Problemet har dock varit ganska så många. Exempelvis: * Dockan böjer konsolen ifall konsolen är i när du spelar, i.e. om du spelar mycket på tvn. * Dockan repar skärmen när du tar ut/sätter i den. * En del har varit helt oanvändbara så som... 18/04 Jag frågade för att det inte precis är ovanligt i de här sammanhangen att folk är fans/haters utan att egentligen ha erfarenhet, men bra då att det inte gäller dig. :) Det är väl kort och gott så att vi har vitt skilda uppfattningar. När det gäller hård... 17/04 "sålde i 1,3 miljoner enheter – 925 000 till Switch och 46 000 till Wii U." Nu kanske jag inte är någon mattematiker, men är inte 925k+46k=971k? Vart är resterande enheter? 17/04 Jösses, antingen behöver vi hjälpas åt och bygga ett folietält, eller så räcker det att vi håller maten borta från dig. Hoppas verkligen på det sistnämnda. 17/04 Jag tycker det känns nått lurt med det här. Börjar kännas som det är Nintendo själva som köper upp sina egna konsoler för att försöka få upp statistiken. Det kommer ju inte gå att köra de större tripple a titlarna (Star Wars Battlefron 2, Titanfal 2 Pro... 16/04 Jag sa aldrig att jag tycker att andra laptops är bra, faktum är att jag tycker hela den marknaden bara gått utför de senaste 7 åren och Apple är säkert inte sämst. Men med de priserna de tar och sättet de marknadsför sig på har de blivit en slags symbo... 16/04 Tycker snarare tvärtom. Tycker Nintendo-konsolen känns väldigt bra och polerad. OS:et har inte mycket, men det kommer. Stöd för appar bl a. Detta blir den första jag köper sen N64 :) så jag är i din motsats här. Angående Apple så håller jag verkligen... 16/04 Självklart har jag känt på den, det blir den första Nintendokonsolen jag vägrar köpa. Känslan är inte i närheten av någon av deras tidigare produkter som jag alltid tyckt varit bland de bästa på marknaden. Nu känns det som en billig Kina-kopia... Vad... 16/04
Skicka en rättelse