Den minsta och mest kraftfulla Xbox-konsolen någonsin blir inte gratis.

Efter att Microsoft höll oss på halstret i över en timme av trailers kläckte de äntligen ur sig priset på Xbox One X (tidigare känd som en Xbox Project Scorpio). Många sa 399 dollar, andra 499 men den slutgiltiga prislappen på konsolen, som släpps 7 november, landade på det sistnämnda. Alltså 499 dollar som amerikanskt riktpris.

Hur det svenska priset blir återstår att se. Amerikanska riktpriser innefattar sällan momsen, då den ser annorlunda ut i olika delstater. Förr kunde man ofta ta dollarpriset gånger 10 för att få en ganska så bra uppskattning men med dagens kurser blir det missvisande. Gissningsvis hamnar det svenska priset strax under 6 000 kr.

Switch innehåll är extremt billigt. 12/06 Hmm alltid funnit det där intressant med vad folk vill lägga pengar på. Folk kan lägga flertalet tusenlappar på en telefon som man enbart sitter och kollar facebook/instagram/twitter/snapchat osv på i stort sett varje/vartannat år, men en spelkonsoll... 12/06 Då kan du inte ha förhandsbokat många konsoler. 12/06 Hmm folk gnäller inte lika mycket på priset som man gjorde med Switch som är extremt billig. Fast det är väl ok när det är MS. 12/06 @Bojkott: Glöm inte copyswede på 400 till. 800 spänn av priset är rent trams. 12/06 @Bojkott: @Lard von Bacon: Riktpriser innefattar vinsten redan. Jag vet inte vilken värld ni lever i men under mina tio år inom elekteonikbranschen är det inte många kronor som tjänats på spelkonsoler. Finns inga marginaler. 12/06 Skulle aldrig lägga 6 lax på en uppdaterad Xbox one.. Har en fläskig dator och en Xbox One och Switch... då går det hellre till en PS4 Pro för att nå det spelutbudet också 12/06 Frågan är ju hur länge denna förväntas hålla innan de släpper ytterligare än ny "xbox" eller next gen börjar? Liksom inte värt 6lök för bara 2år:P 12/06 Just det ja, vi har ju såna dumheter här i Sverige. Sen ska vi heller inte glömma att den inte släpps idag, utan i november. Alltså om 5 månader. Hårdvara åldras snabbt, så det kommer vara en ännu dyrare konsol jämfört med vad som kommer finnas på PC-ma... 12/06 De kan ha den bästa konsolen, men utan spel är den inte värd något. De spel de visade upp var inte mycket att hurra över, förutom anthem. Dock är den inte exklusiv. 12/06
Skicka en rättelse