Ser man på, survival-spel på Steam kan faktiskt bli färdiga.

Den tredje juni hade Ark: Survival Evolved befunnit sig i early access i två år. Att survival-spel på Steam fastnar i early access är inte ovanligt; Dayz, The Long Dark och Rust är några exempel. Ark ska dock ta examen från early access: den 8 augusti släpps det till pc, PS4 och Xbox One.

I ett pressutskick berättar spelets co-director, Jeremy Stieglitz, om beslutet.

During the past two years, millions of Ark players have built gigantic bases, captured and trained armies of dinosaurs, crafted armories full of weapons and eaten billions of pounds of Jurassic creature-kabobs. With their help, we’re about to reach the completion of core content for Ark: Survival Evolved and release the full game to the world.

Det innebär inte att teamet nöjer sig. Nytt innehåll kommer vid lanseringen och bortom den. Det finns redan planer på ytterligare inslag, varelser och berättelser. Moddarkartan Ragnarok släpptes till exempel igår. Den är gratis på Steam men, pass opp, fortfarande under utveckling.

Ser fortfarande ut som dag ett! Skulle dock aldrig köpa spelet efter att de släppt ett DLC under alphan! 15/06 "Att survival-spel på Steam fastnar i early access är inte ovanligt; Dayz, The Long Dark och Rust är några exempel." - The Long Dark har absolut inte fastnat i EA. Tvärtom så är de om något en förebild på hur EA-spel borde utvecklas. Btw så släpps det... 14/06 Mm, de kan ju försöka lyckas klämma ut den prestandan ur xbox. Jag har inte spelat på länge, men du kanske har kört nyligen och kan säga att det rullar på så taskigt fortfarande. 13/06 Eh, okej... Jag testade det för kanske 6 månader sedan på en 6700K@4500MHz samt GTX1080@2088MHz och kunde inte röra Ultra utan att ha 10-15fps vid 1440p och inte mycket mer vid High. 60fps konstant har jag nog aldrig haft förutom på Medium/Low kanske. 13/06 4K 60 fps på Xbox sägs det. 13/06 Exakt vad jag tycker med - visst är det kul med dinos/djur, men nog borde polera spelet vara prio ett! Nya djur osv kan de adda sen ju! 13/06 @burkmopp: Samma här, slutade spelade eftersom dom lägger mer krut på massa nya dinos/djur än att polera själva spelet.. Massor av småstörande buggar, väldigt dåligt optimerat osv :/ 13/06 Provade igen senast för några veckor sedan, det är ungefär lika färdigt som det var när det först släpptes med samma djupa mekanik. Vill säga inte alls, och platt som en pannkaka. 13/06 Känns som de har en del att putsa på iallafall, de har släppt massor av nya dinosaurier osv under de senaste månaderna (ett par varje månad typ). Byggandet behöver de verkligen förbättra för det är fortfarande frustrerande som in i helvete. Däremot har... 13/06 Någon som spelar det nu för tiden som kan säga i fall de är i närheten av att vara färdiga? När jag senast testade det för några månader sedan så kändes det långt ifrån färdigt. 13/06
Skicka en rättelse