Bad om 385 000, fick närmare två miljoner kronor så många måste ha sett potentialen.

Det råder ingen brist på zombiebaserade överlevnadsspel så att ta sitt koncept till Kickstarter, som inte alls har samma lyster som för ett par år sedan, kräver lite stake. Den kanadensiska studion bakom Dead Matter trodde dock på sitt koncept och i slutet av förra veckan avslutades kampanjen med ett positivt resultat. De bad som cirka 385 000 kronor för att färdigställa en alpha-version, med siktet mot Steam Early Access, men fick dryga 1,8 miljoner.

Spontant känns det som ett avskalat Dead Rising i den kanadensiska vildmarken där fokus ligger på resurssamlande och meckande av hemgjorda vapen. Du ska också kunna bosätta dig i övergivna hus och byggnader. Ett lovande och minst sagt ambitiöst projekt som vi inte riktigt vågar hoppas på innan den första spelbara versionen är släppt.

Tack till sgt_lol för detta #nyhetstips!
@McNord: iofs så kanske pengarna används mycket till att göra reklam för early access utgåvan. 21/08 Mjae, förvånande att det fått så mycket backning känner jag. Såg inte superlockande ut tyvärr. 21/08 Precis som någon annan skrev är PBG team deathmatch i battlefield 2 grafik. 21/08 @Tamazin: Jag håller med. Känns som att man hela tiden hör om lovande projekt men att det väldigt sällan blir riktiga spel av det. Det är mycket därför jag är så skeptisk till kickstarter å early access. Tycker att dom ska göra klart jobbet först innan... 21/08 Kollade videon nu och kan säga att det ser ut som det Sandswept försökte sig på. De misslyckades dock pga ovana verkade det som. Hoppas dessa lyckas. Det är den här typen av zombie spel jag väntar på. 21/08 Vad jag har förstått så började det som en mod till Crysis och blev väldigt älskat av mod communityn. Så spelet verkar ha en del fan redan innan. 21/08 Drar mig för att backa projekt där man inte vet något om de som vill ha ens pengar, så därför blev det ingen backning för min del. Om projektet lyckas nå Steam och mottagandet blir bra så kommer jag definitivt att köpa det då det ser ut att ha stor pote... 21/08 @Tamazin: fast bg är ju mer typ dm på en stor karta än survivall. 21/08 På beskrivningen av FZ lät det som State of Decayish spel. @Tamazin: Du har både State of Decay och Dead State. 21/08 Vad är det nu då, 10e spelet i listan av "zombie survival spel" som släppts de senaste 5 åren, och fortfarande inte ett enda som typ lämnat alpha/beta stadiet, or rather, nått ett relativt buggfritt stadie med mycket content och en spelarbas som inte... 21/08
Skicka en rättelse