Det blir i snitt 21 spel om dagen. (Herregud.)

I början av november konstaterade vi att det dittills hade släppts fler än 6 000 spel på Steam under 2017. Det var nästan lika många som det totalt släpptes under åren mellan 2005 och 2015.

Två månader senare och med 2017 i backspegeln hävdar Steam Spy, som är en tredjeparts-sajt som analyserar Steamsiffror, att det släppts totalt 7 672 spel under fjolåret på Steam. Tusentals av dessa lär du ju aldrig höra talas om (och det kanske ärligt talat är lika bra det), men det släpptes alltså i snitt 21 spel om dagen. Och inget talar för att den trenden kommer brytas under 2018.

Om vi vill hitta kvalitet framför kvantitet gör vi istället rätt i att kolla på storsäljarna. Bland de mest framgångsrika titlarna på Steam i fjol hittar vi "gamla" favoriter som GTA V och The Witcher 3, och nya som Divinity: Original Sin 2 och (förstås) Playerunknown's Battlegrounds.

@Dumlen: GoG är inte bättre för mig personligen iom deras begränsade utbud. 15/01 Steam är inte den platformen du söker isf. Gillar man drm osv, visst, då är steam bra. Men ett bättre alternativ är GoG tjänst. 13/01 Bästa att du inte skaffar en PS4/sälja den, där har det börjat dyka upp spel som var så dåliga att de inte ens lyckades bli greenlightade på steam... 13/01 Fast det är ju inte så lätt för "marknaden" att bestämma detta när samma företag skiter ut 12 spel som i stort sett är exakt samma spel, fast re-skinnade och men annat namn. 12/01 Det är guld värt för scammers också när en så stor digital butik som steam inte bryr sig om vilka spel som finns på deras sida :) Men så länge steam tjänar pengar på all skit så är det ju värt för dom. Sen om du som konsument blir lurad ibland det gör... 12/01 @AliasHerbert: De har ju uppenbarligen resurserna för det, men då de har defacto-monopol på distributionssidan så kommer de ju givetvis inte lyfta ett finger för att förbättra användarvänligheten då de tjänar på all spamware och shovelware då även skräp... 12/01 Så att alla vet: Valve vill ha det så här och inget annat. Se även Appstore och AndroidPlay eller fan dom heter och så som det är/kommer bli på konsoler. 12/01 Spelar egentligen ingen roll om det är gjort utav girighet. Jag tycker fortfarande att en mer tillgänglig plattform är bättre för alla utvecklare. Jag vill inte ha ett system där Valve väljer vilka spel som är värt att spela, det avgör jag hellre själv.... 12/01 @mrpijey: Bra tanke, men det arbetet skulle kräva en del resurser i tid, pengar, bemanning etc. Tror du Valve kommer utföra detta då? Jag tror på svar, nej. 12/01 Vi kanske skulle ta och återgå till det föregående systemet och ha en omröstning varje dag så får varje användare rösta på vilka av de 21 spelen som ska få säljas? Eller inte. 12/01
Skicka en rättelse