Nätet kokar sedan en tid av spekulationer om att Diablo 4 avtäcks på Blizzcon-mässan om två veckor. När Blizzard nu kommenterar saken känns det som att det är läge att skruva ner förväntningarna.

I ett brev skriver man att man mycket väl känner till spekulationerna, och man upprepar att det jobbas på flera Diablo-relaterade projekt. Men när det kommer till Diablo 4 (eller "Vi vet vad många av er hoppas på", som man säger) lutar det åt att vi kommer få vänta ett tag till.

We know what many of you are hoping for and we can only say that “good things come to those who wait,” but evil things often take longer.

Det kan svårligen tolkas som något annat än att man jobbar på Diablo 4, men inte är redo att presentera det än.

Men det kommer bli Diablo på Blizzcon. Diablo 3 släpps ju till Nintendo Switch första mässdagen, den 2 november, och det lär diskuteras. Och det kommer pratas om mer än det: man planerar att "... dela några [notera plural / red.] Diablo-relaterade nyheter med er på showen".

Blizzcon går av stapeln i Anaheim i USA den 2-3 november. Mässan kan följas hemifrån genom att köpa en stream-biljett. Eller så håller du järnkoll på FZ, som rapporterar de matigaste händelserna som nyheter.