C&C: Rivals släppt till Android och Ios.

Efter ett halvt decennium i dvala skakar EA i dag liv i Command & Conquer-serien igen. Man släpper i dag Command & Conquer: Rivals, ett mobilspel som nu finns att hämta gratis till både Android och IOS. Det handlar om realtidsstrategi där två spelare ställs mot varandra, icke helt oväntat som NOD eller GDI.

Användarnas omdömen är så här långt överraskande positiva: 3,8 av 5 i Google-shoppen och 4,8 av 5 i Apple-butiken.

Ett mobilspel är kanske inte det som står högst upp på alla gamla C&C-fans önskelistor, men det kan om inte annat vara värt att testa i väntan på nyversionerna av 90-talsliren Command & Conquer och Red Alert. Ja, de kommer till pc. Och de görs av Petroglyph, en studio skapad av gamla Westwood-medarbetare. Det är okänt när Remastered-versionerna släpps, men år 2020 fyller serien 25 år – det kan ses som en ledtråd.

Att basera mobilspel på gamla pc-klassiker kan ju annars reta upp en eller annan gamer. Vilket Blizzard fick lära sig med besked när de valde att köra mobilspelet Diablo: Immortal som det stora numret på Blizzcon-mässan i november.

Tycker faktiskt att det är ett bra spel, för att vara till mobil. Många jämför spelet med föregångarna till PC och är irriterade över namnet snarare än spelet i säg. Betyget på App Store är dock goda Skulle ett spel till mobil inte kännas som ett typisk... 07/12 Angry Birds är väl ändå ett "mini-spel" och har inte samma djup, skala eller lika bra kontroller som tex Fire Emblem, Zelda, Mario med flera som vi har till de "traditionella" bärbara konsolerna som tex 3DS och Switch. Kommer aldrig att kalla mobilspel... 06/12 Är annat om man läser recensioner. Inte mycket positivt där. 05/12 3,8 är inte bra betyg på google play. 05/12 "Användarnas omdömen är så här långt överraskande positiva: 3,8 av 5 i Google-shoppen och 4,8 av 5 i Apple-butiken." jag vet inte hur det är med äppelbutiken men alla möjliga skitspel i Googleaffären har höga betyg, ingenting man kan gå efter. 05/12 Nej, det handlar om att folk fått för sig att "inga riktiga gamers spelar på mobilen", vilket såklart är störtlöjligt. Finns mängder av spel där touchscreen lämpar sig jättebra, t.ex. Angry Birds och Clash Royale. 05/12 Tror inte det är många som egentligen har något emot plattformen. Det är snarare så att spelen (främst från stora utgivare) oftast är av bedrövlig kvalité enbart skapta för att tjäna pengar via mikrotransaktioner. Hade folk haft något emot plattformen... 05/12 Don't you guys have phones! 05/12 Folk klagar EA tjänar miljoner. Mobilspel är en money maker oavsett hur mycket folk klagar på plattformen. 05/12 Pay2play är det ju inte riktigt? Du kan ju installera och spela gratis, men pay2win är det ju såklart. 05/12
Skicka en rättelse