"Ingen realistisk chans att få sällsynt loot."

Föräldern till en minderårig spelare i amerikanska Kalifornien har enligt The Verge bestämt sig för att dra speljätten Epic inför rätta. Anledningen är de loot-lådor man tidigare hade i Fortnites "Save the World"-läge, där man inte såg vad lådorna innehöll innan man investerade i dem.

Systemet har sedan dess ändrats, men modern hävdar att hennes son och hundratusentals andra spelare har blivit lurade, eftersom chansen att få sällsynta föremål i lådorna var extremt liten. Med tanke på att Epic inte upplyste konsumenterna om den procentuella chansen att få dessa föremål, anser kvinnan att de lurar sina kunder.

Så här säger hennes advokater:

Målsägande föll, precis som hundratusentals andra konsumenter, för Epics vilseledande försäljningsmetoder, och köpte Epics lamor i hopp om att få sällsynta och kraftfulla föremål. Målsägande fick inte önskade föremål och hade aldrig en realistisk chans att göra det.

Man säger även att om oddsen avslöjats i förväg så hade spelarna aldrig köpt sagda lamor.

Har du också fallit offer för Epics giriga loot-lamor eller saknar stämningen grund?

Dumheter. Servrars placering hjälper bara i fall där servrar måste beslagtas under utredning. 13/03 Epics servrar ligger inte i Sverige och omfattas inte av lagen oavsett. 12/03 Älska Ghostery och HTTPS Everywhere :) Firefox represent! 04/03 Ett svar: Ghostery addon till Firefox. Där kan du banna precis vad du vill och tillåta 1 gång och så vidare ifall du skulle önska. Enkelt o använda, enkelt o spärra :) 04/03 @Gaara: Du har däremot vinstchansen på baksidan av trisslotten om du skulle känna dig osäker på om du verkligen kan vinna något. 03/03 Man får skylla sig själv om man köper skiten. Inte direkt som att jag går o stämmer spelbolag för att jag inte vinner på trisslotter :P 03/03 Fast å andra sidan ser jag inte varför det inte skulle omfattas av svenska lotterilagen (SFS 1994:1000). Det uppfyller rekvisiten för att vara ett lotteri och då borde följande gälla: "35 § Den som anordnar lotteri får inte låta någon som är under 18... 03/03 @AplAy: Om barnen är omyndiga förutsätts föräldrar bära ansvaret. Vad är det som är konstigt med det? Nu vet jag inte hur detta fall eller Fortnites loot fungerar men om det inneburit att någonstans lägga till ett kreditkort (som ju i sig har en 18-års... 03/03 @Sillgam: för att det inte omfattas av svenska lotterilagen? Fortfarande upp till ansvarsfulla föräldrar tills dess att barnet är myndigt. 03/03 Är det vad omyndiga barn ska behöva göra? Ta reda på "oddsen" i ett datorspel med pengar spenderade? Hade varit en annan sak om spelet marknadsförs för 18+ på grund av dess uppenbara hasardspelmässiga karaktär. Tydligen har föräldrarna i detta fall tagi... 03/03
Skicka en rättelse