Blev inte tillfrågad, enligt Baker. Tackade nej, säger Randy Pitchford.

Vi börjar med den glada nyheten: Tales from Borderlands Rhys återvänder i Borderlands 3.

Den dåliga? Troy Baker repriserar inte rollen. Åsikterna om varför går dock isär. På en mässa i Melbourne berättade den flitiga röstskådespelaren (via Gamesradar) att han höll tummarna för att få göra Rhys-comeback. När Borderlands 3 avslöjades gav han i samma sekund upp.

I have no idea. There was a possibility that I was gonna be in it, then I saw that epic, epic trailer, and everyone’s like "oh my god, there’s Rhys!" And I went, "Well, there we go".

Baker säger att det hade varit "awesome" att få frågan om att återigen göra rollen. Något som Gearbox starke man Randy Pitchford i sin tur påstår att Baker fick – och tackade nej till. På Twitter (via Videogamer) säger Pitchford att det nog i slutändan inte spelar någon roll i Borderlands 3.

You’ll have to ask Troy. I was told by the audio director that he turned it down. Fortunately, with how Rhys appears in the game, I don’t think it actually matters at all. You’ll see for yourself when the game comes out and you may disagree with me on that or not.

Pitchford öser samtidigt beröm över Baker och säger att han är en "otrolig talang", och att det kändes magiskt när de castade honom i Brothers in Arms. Det var Bakers första stora roll i ett spel, och sedan dess har vi sett honom i allt från The Last of Us och Bioshock Infinite till Jokern i Batman: Arkham Origins och Batman (få har både Batman och Jokern i cv:et) i Telltale-spelen.

I Borderlands 3 lär vi dock inte få se honom.

Skicka en rättelse
Kan bekräfta att Rhys inte är stum i BL3 01/05 Råkade också ut för det, så jävla utstuderat, gör mig fortfarande förbannad. Baker är säkert för dyr, de pengarna kan läggas på nåt "viktigare". 13/04 Verkligen! 13/04 Det fiaskot får aldrig glömmas och borde belysas varje gång Randy har med något att göra. Det var 100% LÖGNER han spottade ur sig, det var inte som liknande situationer där de "tekniskt sett inte ljög". 12/04 Verkligen. Har nog aldrig känt mig så lurad som när jag förbokade Aliens: Colonial Marines med season pass. Köpte Pitchfords skitsnack med hull och hår. Pinsamt men det var läropengar. 12/04 Synd att man inte kan välja var man vill att sina pengar går när man köper ett spel. Hade gett 100% till teamet som har jobbat med spelet och inget till Pitchford och styrelse m.m. :) 12/04 Det händer säkert något i BL3 som gör att det inte spelar någon roll gissar jag, men kan någon tro på vad Randy Pitchford säger numera. Sällan ser jag någon hamna i så många situationer där man direkt skyller på någon annan. 12/04 Så karaktären är död eller har blivit en robot 11/04 Syftade mer på varför det "inte kommer märkas" än eventuell arbetsbörda för honom. 11/04 Spontant så känns det att Borderlands 3 har varit under utveckling så länge att de kan ha varit flera år sen de frågade han och med tanke på att varken gearbox eller troy visar upp tweetet så håller jag nog på gearbox version av storyn tills vi får bevi... 11/04