Obsidians senaste rollspel klarat på en lunchrast.

I vår recension av The Outer Worlds konstaterade Jonny att spelet var, i jämförelse med tidigare Obsidian-rollspel, relativt kort och gick att klara på cirka 15 timmar. Det nuvarande speedrunning-rekordet visar dock att det går att varva det på under 25 minuter, kortare tid än många kommer att tillbringa i karaktärsverktyget.

Om du fortfarande inte införskaffat The Outer Worlds, för fullpris eller via Xbox Game Pass, och tänkt lira det på pc är Sweclockers snabbtest av 13 grafikkort en bra destination. Spelet lider av ordentligt med muslagg om du inte får tillräckligt många fps, varför det kan vara klokt att göra en hårdvaruinventering innan köp.

Skicka en rättelse
vilket bra RPG har den längsta storyn? DLC och moddar tillåtna. 01/11 Självklart spelar alla på sitt egna sätt, det jag menar är de av oss som dras till rollspelandet, dialogerna, berättelserna, karaktärerna, loren och som inte rusar rakt fram. 31/10 @Mortaigne: Vadå vana rpg-spelare? Alla har olika spelstilar, själv brukar jag hoppa över de flesta sidouppdragen då de oftast känns som copy paste på hämta det, gå dit osv. 31/10 Det här spelet är definitivt inte kort. Det har blivit väldigt tydligt under spelets gång att de som landar på 15-20h inte riktigt spelar som vana RPG-spelare spelar. Jag själv är nu 15h in och har landat på andra huben... Fallout New Vegas går att spee... 31/10 Som jämförelse kan ju sägas att allas RPG älskling Morrowind går att klara på strax över 3 minuter. Vad en speedrunnare klarar ett spel på säger ju egentligen ingenting alls för en spelare som spelar spelet på ett "normalt" vis. 31/10 Oerhört bra spel. Även om det kanske inte är den nivå av Sandbox som jag hoppades på från Obsidian så är det definitivt ett av de bättre FPS RPG spel jag har spelat. Spelat drygt 20-25h och känns som att jag har bra bit kvar, utforskar allt jag kan hitt... 31/10 31,5 h tog min genomkörning så kort som många tror är det inte 31/10 Du och @kleptoman verkar inte förstå speedrunning :) 31/10 Jag vet inte hur långt jag kommit procentuellt, men jag var en eller två ”stora” planeter kvar, och har spelat ungefär 25 timmar. Så längden för mig kommer nog landa runt 40. 31/10 Tänkte köpa spelet men kan man klara den på under en timme så nix. 31/10