Early access-versionen släpptes i september.

Var sak har sin tid, men tiden för Planetside Arena blev oväntat kort. Early access-versionen släpptes i september på Steam och den fulla releasen var planerad till andra kvartalet 2020, då även till Playstation 4 och Xbox One. Så blir det inte. Servrarna släcks ner redan 10 januari.

While our team set out with an ambitious vision for a game that combined the massive-scale combat and camaraderie of Planetside through a diverse collection of new game modes, it has become clear after several months in Early Access that our population levels make it impossible to sustain the gameplay experience we envisioned.

Det berättar teamet via en Steam-uppdatering, samtidigt som man säger sig "jobba aktivt med Steam" så att de som investerat i spelet ska få full återbetalning till sin Steam-plånbok.

Daybreak säger att beslutet "smärtar", men kanske är det inte så oväntat. Steam-mottagandet av Planetside Arena har varit svalt, och tunga nedskärningar har drabbat teamet. Arena skulle bli en språngbräda till Planetside 3, men Daybreak lovar att man fortsätter vara serien trogen.

Planetside Arena är nu gratis att spela på Steam.

Skicka en rättelse
Jag har testat detta och även om idén låter kul på papper så var utförandet rent skräp i mitt tycke. Näst intill ospelbart. 17/12 Såg ju faktiskt lite roligt ut måste jag säga! Ska absolut kika på det när det kommer till Ps4. Tack för tipset! :D 17/12 Har över 2000 timmar spelade i Plantside 2, för mig är det 10 talets bästa spel men sen Daybreak tog över har det gått utför och jag tror tyvärr att vi aldrig kommer få se Planetside 3. 17/12 https://www.youtube.com/watch?v=zy0wRL5EQ4I Man plockar upp handskar med magiska egenskaper, och har en i varje hand. Och har du en handske med Toxic och en med Fire så kan du skjuta ut så det bildas ett stort giftmoln vid fienden och sen sätta eld på... 17/12 Alltid trist när spel försvinner om det är folk som fortfarande gillar dom. 17/12 Såg ut som Holy Diver-omslaget på förstasidan 17/12 Det har jag faktiskt aldrig hört talas om :) Låter ju nästan intressant då det var magi istället :D 17/12 Synd för Daybreak, men... Planetside är och förblir ett spel som handlar om gigantiska slagfält, 3 fraktioner som slåss på flera planeter. Jag hoppas verkligen att P3 blir bra och de återgår till grunderna, istället för att försöka trycka in en massa... 16/12 Måste ändå slå ett slag för Spellbreak! BR med magi istället för skjutvapen. Så länge BR spelen inte är likadana så gör det mig inget att det släpps fler ^^ 16/12 Håller med fullständigt. Är så otroligt trött på dessa BR / läge som finns i snart varenda spel som släpps. Det var roligt ett litet tag, precis som alla zombie spel var runt 2013 - 2014. Även där fick man nog. Dock kan jag tycka att zombie spel är mer... 16/12