Sajten säger sig ha säkra källor hos ESA, organisationen bakom eventet.

Uppdatering: Nu skriver även branschsajten Gamesindustry att flera källor nära ESA har bekräftat uppgifterna till dem, sommarens E3 kommer att ställas in. Uppgifterna är inte bekräftade men vi förväntar oss officiell kommunikation senare under dagen.

GamesIndustry.biz has been told by businesses close to the ESA that an announcement about the show being postponed will take place 'imminently'.

Vi har ännu inte sett något officiellt meddelande från ESA, organisationen bakom E3-mässan, men flera oberoende källor till sajten Ars Technica säger att så är fallet. För första gången sedan 1996.

Spelutgivaren Devolver Digital, känd för att göra väldigt annorlunda E3-framträdanden och husera på en parkeringsplats bredvid mässan, skrev också denna tweet igår.

Enligt källor hos Arts Technica skulle ett officiellt meddelande från ESA ha skickats ut igår, tisdag den 10 mars, men ska ha skjutits fram av okänd anledning. Den stora frågan är ju såklart vad som händer när den fysiska mässan försvinner. I mer än tio år har presskonferenserna livestreamats på nätet och detta gissar vi kommer att fortsätta. Och du kan räkna med att vi både kommer att följa utvecklingen och hårdbevaka vad som händer den där veckan i juni.

Andra branschkällor om ryktena.

Skicka en rättelse
Haha, tänk om det blir märkbart bättre spel pga corona! Kanske inte troligt men hade varit coolt. 12/03 Fullt förståeligt resonemang. Men tyvärr för er del så tror jag helt ärligt att e3 aldrig mer kommer att vara sig likt 11/03 @Tomas Helenius: Det är dessutom betydligt roligare att följa stora events med era intryck från plats etc, än kolla på en trailer-annonsering via Twitter en random onsdag. 11/03 Grejen med mässor är att de samlar massor av företag, produkter, journalister och besökare på ett ställe samtidigt. För oss skulle det bli skitdyrt och resurskrävande att åka runt på en handfull enskilda företagsevent, jämfört med att ha allt på samma... 11/03 Om Microsoft vill låta journalister testa Xbox sx så kan dom bjuda in till ett eget event. Krävs inget e3 för det. Sedan så har ju inte Microsoft "varit på e3" några år. Bara i grannhuset. Om företag vill att vanliga dödliga ska få testa ett nytt spel... 11/03 Fast nja... Vissa grejer kan absolut köras online, vilket många visat på senare år. Men som Calle sa ovan, branschen möts på såna här mässor, man knyter kontakter, får testa grejer konkret osv osv. Ta Microsoft: om de har planerat at låta besökare och... 11/03 Troligtvis. Nintendo förstod det först. Sedan hakade Sony på. Efter detta kommer E3 aldrig bli samma. Och det behövs inte heller. E3 är gammeltänk. 11/03 Är det nu alla kör en "nintendo direct" och inser att det är en bra lösning, något som dödar E3 och låter oss alla avnjuta digitala event istället. 11/03 Pratas om att det blir ett digitalt event i stället! 11/03 It's the end of the world as we know it 11/03