Det har lämnats in en stämningsansökan mot Google för att ha överdrivit om bildkvalitén på Stadia-spel, uppger classaction.org.

Enligt ansökan har Google innan lanseringen i slutet av 2019 vilselett kunder med löften om att alla Stadia-spel streamas i 4K-upplösning. Tjänsten ska också ha beskrivits som kraftfullare än Xbox One X och PS 4 Pro, och Id Software och Bungie ska ha bidragit till att stärka dessa uppgifter.

Men kort innan lanseringen ändrade Google uppgifter om 4K, särskilt om tjänsten användes med lägre bandbredd. På så sätt lockade man med oriktiga uppgifter kunder att binda upp sig för tjänsten, menas i stämningsansökan. Det sägs också att tidiga kunder i praktiken blev betatestare innan gratisversionen av Stadia släpptes ungefär halvåret senare.

Så här står det i stämningsansökan:

Google made false and misleading claims concerning the streaming quality of Stadia’s service in order to generate increased revenue for the Google Stadia division.

De som lämnat in ansökan vill ha kompensation till Stadia-köparna, samt att Google tydligt skriver ut upplösning och framerate för Stadia-spel. Det är inte känt hur Google ställer sig till anklagelserna. Hela stämningsansökan läser du här.