För några dagar sedan bjöd Capcom på väldigt lättöverskådlig information om vad vi kan förvänta oss vad gäller bilduppdatering och upplösning i Resident Evil Village beroende på vilken plattform vi ska spela på. Något som de gjort betydligt svårare att förstå är dock under vilka premisser vi kommer få tillgång till det nya demot.

Det fullständiga demot inkluderar två separata delar: en i byn och en i slottet, och kommer släppas till samtliga plattformar klocka 02.00 den 2 maj. Under de påföljande 24 timmarna kan man sedan spela det i max 60 minuter.

Men ägare av Playstation 4 och 5 kommer kunna testa demot innan dess, och det första tillfället är ikväll klockan 19.00. Då kommer bydelen av demot att göras tillgänglig i åtta timmar, och man kan max lira i 30 minuter. Nästa söndag, 25 april, får Playstation-spelare sedan testa slottsdelen av demot under samma premisser.

Äger du en Playstation kan du gå in och pre-loada kvällens demo, och man behöver inte ha förhandsbokat spelet för att testa.