Bristen på halvledare i kompbination med hög efterfrågan gör att det är skriande brist på Playstation 5-konsoler. Och det blir allt tydligare att det inte kommer bli bättre i närtid.

Sonys finanschef Hiroki Totoki spår att efterfrågan håller i sig, och att företaget inte kan möta den ens om det blir möjligt att producera långt fler "långt fler" konsoler nästa år.

I don’t think demand is calming down this year and even if we secure a lot more devices and produce many more units of the PlayStation 5 next year, our supply wouldn’t be able to catch up with demand.

Han sa det till analytiker efter att Sony släppte sin budgetrapport förra veckan, skriver Bloomberg. Då redovisades 7,8 miljoner sålda PS5:or från premiären i december 2020 till 31 mars i år. Prognosen är att sälja 14,8 miljoner konsoler detta budgetår, vilket i så fall gör att PS5 säljer lika snabbt som den omåttligt populära PS4:an. Den hade sålt i 115,9 miljoner exemplar i februari i år. Häromdagen sa företaget att de räknar med att tillverka 800 000 Playstation 5-maskiner i månaden året ut.

Det vi alla undrar (men inte kan få svar på) är hur många PS5:or Sony hade sålt om de hade kunnat möta efterfrågan?